Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

28.7.2009

Pätkäloman tapahtumia

Niin se aika taas vaan meni..ja lomapäivät siinä samassa. Ei kyllä sillä, että aika olisi hukkaan mennyt, päinvastoin. Oli erittäin I-H-A-N-A pätkäloma :)

Mua on hellitty ihan kauheesti...kohta varmaan nousee pissaa pipoon tätä menoa :). En oo yhtään tottunu. Sain nimipäivien kunniaksi Aten poimimia (lähimetsästä vielä!) marjoja kermavaahdolla ja kaakaojauheella :) . Pari kyyneltäkin taisi siinä tipahdella kun olin niin onnessani ja hämilläni moisesta huomaavaisuudesta. On se vaan aikamoinen tapaus :).

Kaikki minut ihan henk.koht. tuntevat ihmiset menisivät tajuttomaksi jos tietäisivät mitä mä tein viime viikolla! Olin marjassa :). Siis minä! Ankka the pinnallisuuden perikuva!! Kyllä vain...siellä perse pystyssä poimittiin porukalla mustikoita ja kirput toohotti siellä puskien seassa mukana. Ne myös tykkäsivät mustikoista ihan hulluna! Nemo varsinkin kun keksi että niitähän saa itsekkin nypittyä irti..kaveri imuroi tehokkaasti pari neliötä mustikoita ;). Marjastamisen lisäksi mä oon alkanut ensinnäkin A. katsomaan telkkaria (ja nauttimaan siitä!) ja B. nukkumaan päikkäreitä (ja nauttimaan siitä!) sekä C. syömään joka päivä!!! Onkohan musta tulossa ihminen ;) ?! Kaikkea se r-sana teettää ;)

Viikonloppu meni siellä Terviksellä hoffijutuissa Aten, lapsien, kirppujen ja "Ninjan" kanssa ja Hiski the ninja pärjäsi LOISTAVASTI!!! Ate saa kertoa tuloksia sitten Hiskin omassa blogissa. Kirput oli mukana koko viikonlopun ja saivat ihmetystä osakseen siellä yli 250 hoffin joukossa :) ! Ruttu jäi kotiin Ninan kanssa. Teki todella hyvää sille olla pari päivää pelkällä normiulkoilulla, ilman tokotreenejä / metsätreenejä. Terviksellä oli ihan mahtavia ihmisiä...sekopäisiä...mutta mahtavia :) ! Tuttujakin naamoja oli keväisiltä kennelpäiviltä ja TOKOn SM-kisoista. Keli oli mitä parhain, ei tuskaisen kuuma, mutta ei todellakaan kylmäkään. Mua hirveesti kutkuttaisi kertoa miten hienosti Hiski ja Ate meni ja kertoa niiden TOKOsta ja näyttelystä ja ehkä morsiamesta ja ja ja...mutta...Hiski saa kertoa itse...hmh...

Multa kysyttiin Terviksellä että "noh, koskas Hanna ottaa hovawartin?" johon mä tokasin että "en ikinä". Oon pitänyt sitä mulle sopimattomana rotuna. Oon jotenkin ajatellut etten mä oo yhtään sellaisen koiran omistaja...mutta kun mä siinä kehän laidalla aloin pohtimaan sitä mitä koiralta haluan...millaisia ominaisuuksia arvostan..millaisia käyttömahdollisuuksia kaipaan..ulkonäölliset seikat...sitten seuraava ajatus olikin se, millainen olisi Hiskin jälkeläinen..joku oikein pippurinen poika. Mietin miltä se tuoksuisi, miten se kasvaisi, miten siitä tulisi TOKO ja agikoira....;). Aika näyttää.

Viikonloppuna ei siis tullut treenattua lainkaan, todella outoa! Eilen mä tein kirpuilla muutamia ohajuskuvioita ilman esteitä hätäseen. Nismo toimi huomattavasti paremmin kuin Nemo. Nemolla oli ihan liikaa virtaa palkan perään eikä se jaksanut kunnolla keskittyä. Nismo taasen oli juuri hyvässä vireessä ja tuli todella hyvin käteen mitä se ei normaalisti tee lainkaan. Täytyisi keskittyä sen kanssa entistä enemmän agiin ettei kaikki virta mene hukkaan, nyt kun vire on taas löytynyt! Kirppuja on kyllä noin yleisesti helppo aktivoida...eilen illalla mä mietin että mitä tekisin niiden kanssa nopeasti vielä ennen nukkumaan menoa ja keksin heittää nurmikolle niiden iltanappulat. Kaksi pientä nenää nuuski pitkin nurtsia nappuloita kalastellen ja häntä heiluen. Hymyilytti katsoa niiden menoa kun toiset ihan tosissaan jäljestivät ruokaansa :).

Eilen Ruttu kuolaturpa pääsi tokoamaan. Alkuun se toimi todella haluttomasti ja jähmeästi, kontaktista ei ollut tietoakaan ja vire oli ihan haista paska -tasolla.Laitoin sen hetkeksi autoon ja odotin, otin uudestaan kentälle n. vartin päästä niin johan alko toimia! Paikallaanmakuusta ei noussut, vilkuili kyllä sivuille jonkin verran mutta ei noussut vaikka sivussa leikki Jeni ja Lindan amerikanakita Nita. Olin todella mielissäni. Rutulla kun on tuota malttamattomuutta hieman esiintynyt! Seuraaminen ei ollut ihan huipussaan, askel ja asento oli hyviä mutta kontakti ei ollut niin täpäkkä kuin vaadin. Lyhennettiin siis seuraamisharjoituksia ja lopetettiin onnistumiseen. Luoksetulossa Ate vähän vaikeutti suoritusta tarkoituksella vinkulelua painamalla kesken liikkeen. Ekalla kerralla Ruttu karkasi äänen perään, tokalla kerralla enää epäröi että lähteäkkö vaiko eikö mutta tuli luokse kuitenkin. Näitä harjoituksia kyllä enemmän! Kisoissa kun joku painaa vinkulelua niin siinä meni Ruttu ja se suoritus. Liikkeestä seisominen on jo tosi hyvä!! Nyt pitäisi siitä viimeisestäkin käsiavusta päästä vielä eroon. Mutta se liikkeestä maahan meno....voi tsiisus...NIIN hidas!!! Tulee perässä sen kaksi askelta ja hitaaaaaaaasti valahtaa maahan. Aten neuvojen mukaan nopeutetaan koko maahanmenoa ja palkataan vain nopeasta, ei hitaista valumisista. Käsiavulla voimakkaasti vaan "vedetään" alas ja heti nopeasta palkka. Ärsyttää kun kaikki muu sujuu mutta se..

Viikon päästä on mun ja Hiskin ensimmäiset mölliagit...IIIK! Eilen treenattiin hyppyjä, kontakteja, putken pimeitä kulmia, tuplaputkea....ei meinannut taas tulla mitään kun palkkauksesta piti Hiskin tietysti juosta Aten luo takaisin, mutta kun Ate seisoi radalla mukana, Hiski kuunteli todella hyvin. Täytyy pitää kisoissa huoli siitä että Ate on joko poissa näköpiiristä tai tarpeeksi lähellä. Meillä on kyllä mahdollisuudet jo puhtaaseen rataan. Ajassa ei vielä voida kisata mutta varmaan suoritkseen on kaikki eväät kohillaan! Hiski lukee jo kohtuullisesti rataa ja liikkeitä, se selkeästi jo hypyillä kaartaa siihen suuntaan mihin seuraava este on. Lisäksi se kuuntelee radalla ja pysyy hyvin hanskassa. Kontaktit on haaste, samoin tiukat hyppykulmat toistaiseksi. Molemmat on onneksi totutettavissa/treenattavissa pois. Tänään mä ajattelin irtautua taas enemmän siitä hypyillä ja nostaa jo rimoja oikeaan korkeuteen hypyillä. Yhtä hyppyä targetilla vaan alkuun niin saa hyvä vauhdin. Putken hakeminen onnistuu jo kulmasta kuin kulmasta, siihenkin pitäisi etsiä vähän irtoavuutta vielä.

Tänään siis Nismo, Nemo ja Hiski suuntaa kohti agikiemuroita! Ruttu tekee illalla muutaman NOPEAN maahanmenon huippupalkalla, ei muuta.

Kyllä mulla sitten on kaikkea <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti