Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

27.3.2010

Agia agia :)

Eilen Lägin hallilla siis treenamassa. Ritva kävi siinä myös piipahtamassa omista treeneistään, oli kiva jutella! Ritva myös sanoi että mun blogiin on vaikea kommentoida, tsekkasin asetukset ja pitäisi toimia, että eikun kommentteja vaan :) !

Nemon tassuissa painoi hieman kaksi takana ollutta työpäivää. Liikkui kyllä ja ohjautui, mutta vauhti ei ollut paras mahdollinen. Jessi oli tehnyt kivan pätkän missä piti kauempaa vetää oikeille esteille koska tilaa oli vähän ja hypyt erikoisessa "linjassa". Alkoi pussilta, veto itseen päin, hyppy, työntö poispäin ja hyppy, kiinni ja takaakierto jollain vippauksen sukulaisella, siitä taas pois alta ja putkeen. Nemo tuli niin näppärästi näihin. Kun olin kauempana, en sitä selkeästi paineistanut ja hyppääminen sujui hyvin. Ei hidastellut yhtään,tai jäänyt keräilemään itseään hypylle, hyppäsi vaan :). Sama homma tehtiin sitten yhdistelmällä sylkkäri, takaaleikkaus. Mä en jotenkin luottanut että takaaleikkaus Nemolle toimisi ja jäin ekalla kerralla tökkimään turhaan. Vähän asennetta mukaan ja alusta. Sylkkärit toimii Nemolla ihan mainiosti, kunhan sille antaa tilaa mennä. Takaaleikkausin onnistui ja ehdin nappaamaan nenusta vähän niiston tyylisen takaakierron. Putki oli taas sille enemmän palkkana kuin itse este. Kiihdytti ihan miljoonaa sinne :D. Jessi kehui ja itsekin olin tyytyväinen jo siihen että se HYPPÄSI, lisäksi se osoitti taas taitonsa lukea minua ohjautuessaan niin hirmuisen pienillä avuilla. Pian radan pätkälle me ei sitten ehditty kokonaan, otin puomin pelkästään pariin kertaan ja sen jälkeen vähän ahtaalla (mutta huolellisella) lähestymisellä hypyn ihan vain katsoakseni hyppääkö se ja hyppäsi se :).

Herra hovawart oli puolestaan aika intona, ei mistään mitään väsymyksiä :)! Ensiksi täytyy kertoa meijän puomin kontkatista. Käsky "kiipee kiipee" ja se laukkasi puomin! JEE! Eikä siinä vielä kaikki..irtosin puomista sivulle, koska sen kylkeen oli tarkoituksella laitetty hyppy jka piti kiertää ja käsky "ota"...SE PYSÄHTYI ja otti kontaktin :) ! Pari toistoa ja kaikilla onnistunut. Ihanaa! Sitten keskityttiin koko radan pätkään. Hauska vaikka ahdas, piti antaa tilaa. Hyppy, puomi (taas kontaktit!), hyppy, nopeasti valssi, hyppy, pieni vekkaus jotta parempi renkaalle ja kaukaa kääntö hypylle. Vähän me tahkottiin ekalla kerralla, ei ollut niin sujuva, mutta alkukankeuden jälkeen oli jo hyvä! Olin tosi tyytyväinen jo puomin kontakteihin ja vielä ohjauskin toimi :) ! Nyt vaan malttia ja muistia että niitä kontakteja pitää edelleen joka ikinen kerta vahvistaa ettei pääse possuilemaan. Hetken taukoa tai itseasiassa hetken huumoria...Hiskillä oli hirmuisen hauskaa ja se odotellessaan veti kylkimyyryä mattoon ja pöhköllä ilmeellä tarjosi perusasentoa ja kyhnytti päätään mun taskuun ja jalkaan. Hassu mies :) ! "Tauon" jälkeen sitten sama Jessin radan pätkä kuin Nemolla. Ohjasin huolimattomasti alkuun ja sohotin. Jätin sitten koiran paikalleen ja kävin vielä miettimässä rataa. Hiski ohjautui yllättävän kaukaa. Sivusta vedot ja työnnöt irrotti ja päästi sitä paremmin kuin olin ajatellut. Hyppää vielä holtittomasti päin turhan paljon, mutta tykkäsin silti. Ei karannut putkeen takaakierrossa ja kääntyi siellä näppärästi. Palkkana vinkuva haisunäätä ja maksaa, TOIMI! Haisunäädän lentäessä pari hyppyä kaatui siivekkeineen päivineen eikä tuo mitään edes huomannut :D ! Toinen malli radasta. Sylkkäri takaaleikkaus...voi että..se ei vaan ollut meijän juttu yhtään. Niitä täytyy tehdä enemmän, lelulla irrotella takaaleikkauksiin. Sylkkäriin sain sen vielä menemään ihan nätin näköisesti mutta takaaleikkaus oli vaan liikaa ja lämpö nousi liikaa. Ei jääty tahkoamaan vaan tein loppuun pari irrotusta putkeen ja ne toimi hyvin! Iloisesti juoksutus ja jäähdyttely ja autoon. Hyvä Hiski :)!

Nismo pääsi vaan jäähdyttelyyn eli lenkille, kun aika tosiaan loppui kesken. Nätisti oli, pullistelut taitavat kääntyä taaksepäin :)..eikä tarvinnut edes palleja poistaa.

Tänään ohjelmassa paljon keskusteltu naksutinluento ja käytäntö osuus. Mä nappaan Mimmun mukaan. Se osaa naksun tarkoituksen mutta muuta ei. Mielenkiintoista mennä koska Elinan kanssa on syntynyt keskustelua koko ideasta ;). Oon käyttäny vahvisteena, mutta jotenkin Elinan ajatukset eivät vain mun kanssa kohtaa kaikissa, väittelyä on siis ilmassa :). Huomenna hallituksen kokous ja muutenkin kevätkokous.

Ah, viikonloppu ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti