Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

5.6.2011

Kaikki treenaa kaikkia lajeja

Hui kun ei oo ehtiny muutamaan päivään kirjottaa niin nyt tarveis muistaa laittaa ylös vaikka ja mitä - KÄÄK! Kiire kiire kiire ja kaiuheasti kaikkea, kaikkien koirien kanssa, kaikissa lajeissa ja sitten kun tartteis muutakin ehtiä tekemään :) !

Tiistaina Marjun treeneissä Hiskin kanssa. Kuumuudesta huolimatta aivan mielettömät treenit ja sain mm. vekkauksia onnistumaan tosi hyvin. A / putki erottelu toimi paremmin kuin hyvin! Kepeissä olisi voinut olla vauhtia..kontaktitkin odottavalla palkalla nopeammat! Ennakoivat valssit on vaan mun ja Hiskin juttu ja ne toimii kivasti. Haisunäätä -lelu sai kyytiä ja voi että kun meillä oli kivaa!

Saman päivänä meille "muutti" uusi yösija eli uusi asuntovaunu! Ate kävi sen hakemassa tosiaan tiistai -iltana ja treenien jälkeen istuttiinkin siellä tutkimassa ja tekemässä suunnitelmia :). Se ei ole mikään jättiläinen, mutta isompi kuin meitin edellinen munakuppi ;). Ihan 5:lle nukkumapaikat, pikkuinen keittiö, wc ja kaappitilaa..mahdutaan siis hyvin koko perhe, koirineen päivineen! Haikein mielin vilkuttelin kuitenkin eilen pikkuvaunulle kun se muutti uuteen kotiin..

Keskiviikkona Hiski ajoi taas mun talloman jäljen ja ilmaisi osittain jopa loistavasti :) ! Nemo sai viettää laatuaikaa minun kanssa kaksin metsäpoluilla, sillä jäljen vanhenemisen ajaksi nappasin sen autosta ja kävelimme metsälenkin käpyjä ja risuja heitellen. Nemo oli aivan tohkeissaan kun pääsi yksin lenkkeilemään ja vielä vapaana ihanaan metsään mikä on täynnä kaikkea kivaa. Yleensä vien useamman laumasta kerralla, joten tällainen yksin lenkille oleminen on aikamoinen harvinaisuus. Nismo teki hyvän tottiksen, itseasiassa lyhennetyn BH -kaavion ihmisryhmiin, jäävineen yms..TOSI hyvin meni :). Liikkeestä maahanmenossa jouduin pysähtymään, mutta muuten en muista mitään isompaa rikettä tehneeni ja Nismo oli loistavasti kuulolla eikä tarvinnut lisäkäskyjä. Nenukin pysyi kiinni ja häntä heiluen se säilytti kontaktin pitkässäkin seuraamisessa. Wilma tokoili ALO luokan "läpi" lyhennettynä versiona. Itseasiassa Wilma oli kyllä mulle yllätys - se jopa näytti ihan tokolta! Se ei napannut häiriötä, malttoi hyvin, kuunteli ja keskittyi pidemmäksikin aikaa kuin sekunneiksi. Vitsit ja vau..siitä se lähtee :) ! Olin niin innoissani Wilman tekemisestä!

Torstaina hoffimestikset Janakkalassa. Tuhoon tuomittua se, että olimme lähtölistalla ensimmäisinä! Minä kun tarvitsen aikaa sisäistää radan ja rauhoittua suurimmasta paniikista..sitten olin unohtanut, että voi olla luokkanousijoita ja menen jo lähtöalueen viereen notkumaan kauhealla kiireellä, siellä onkin nousija ja sitten törötän siinä ilman mitään namia tai lelua jolla olisin voinut viritellä Hiskiä. Hyvä minä. Tuli taas huomattua, että Ate ei voi tulla mukaan kisoihin. Oli ihanaa kun se oli, mutta Hiski on niin sen koira, että sillä on koko radan ajan murhe, että Ate katoaa. Eka rata siis ihan karmea HYL...tokalle radalle asennetta ja virityksiä peliin!!! Tokalta radalta piti saada tulos, jotta sai osallistua hoffien mestisradalle. En tiedä mikä minuun meni, en antanut OTA käskyä lainkaan kontaktien alasmenoille ja niin napsui A:n ja puomin kontaktit. Tulos 10. Voi perhana..siinä radassa oli kyllä muutoin jo munaa ja sain tehtyä muutamia todella hyvin onnistuneita ohjauksia. Mestisrata oli epävirallinen ja kolmosluokan agirata. Me napattiin yliaikaa, mutta ratavirheitä 0 ja sijoituimme siis koko mestiksien viidensiksi! Ihan passeli suoritus mun mielestä :). Hiski ei oikein ollut vaan oma itsensä ja se jäi harmittamaan..nyt se saa agitreeneisä ansaitun tauon reiluksi viikoksi koska kaikki keskittyminen menee tuleviin TOKOn SM kisoihin.

Tänään aamulla Nismon kanssa rallytoko -kokeissa Helsingin Kivikossa. Kerron lyhyesti : AVO nuosutulos 89 pistettä ja luokkavoitto eli sijoitus 1. / 11. KIITOS pieni ystäväiseni, me näytimme yhdessä että pystymme tähän! Tällainen onnistuminen tuli enemmän kuin hyvään saumaan tulevan BH kokeen kannalta. Olin aivan sanaton Nismon 100% kontaktista ja ennenkaikkea siitä, että se ei haukkunut YHTÄÄN! Aivan mahtavaa :). Työskenteli hyvin, oli tiivis ja innokas, mutta ei vuotanut siis..niin superia. - 10 p lähti kyltiltä "istu, käännös vasemmalle, istu" eli perusasennosta piti kääntyä vasemmalle ja koiran tiiviisti seurata käännöstä ja ottaa ohjaajan pysähtyessä taas perusasento. Nismo teki työtä käskettyä, mutta ylläri että mä mokasin..otin ASKELEEN vasempaan enkä tehnyt käännöstä paikallani. Näin ollen siis virheellinen kyltti ja -10p. - 1p lähti huomatuksella "koira koskee ohjaajaan"..en tiedä missä näin kävi, mutta enhän mä siltä paniikiltani mitään tajuakaan. Tosi, tosi, tosi kiva fiilis! Hieno suoritus Nismolta, aivan sikahieno!!! Kannustusjoukoissa mukana oli tietysti Nemo joka sai lenkkeillä kivoissa maastoissa ja hurmata ihmisiä ympärillään. Löytyi myös musta pomeranian, joka oli hauska leikkikaveri. Molemmat käyttäytyivät suuressa kooiraporukassa oikein asiallisesti :) ! Hyvä hiippurat!!!

Nyt meillä on lauma Aten kasvatteja, ehdin juuri siksi aikaa kirjoittamaan kun ne menivät metsäharjoituksiin kokeilemaan miten nenut toimivat :). Hauska nähdä niiden kehittyneen ja oppineen uusia juttuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti