Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

10.11.2011

Käskyjä, käskyjä..

Räkätauti jatkuu edelleen. Silti yritän sitkeästi Hiskin kanssa vkonloppuna agilitystartteihin..kolme starttia Riihimäellä lauantaina ja kaksi sunnuntaina Porvoossa. Tuntuu että olo on kyllä parempaan suuntaan koko ajan, mitä nyt yskä haittaa elämää..jos keuhkot jää radalle niin se on sitten niin. Antibioottikuuri on, samoin duactia ja ja ja ja...ja hei, ei oo enää kuumetta!

Pieni herra Pim, tuttavallisemmin Nismo, on joutunut käskykouluun..ja mikäs sen kätevämpää kuin tehdä se aamuruoan kanssa nappula kerrallaan. Nappuloita kun on sen n. 20 kappaletta niin siinä tulee ihan ok määrä toistoja, ei kuitenkaan liikaa että leipääntyisi..ja hyvähän niitä on vahvistella. Haasteellista on tehdä se niin ettei ennakoi / tarjoa summamutikassa oikeaa. Toistaiseksi tosi jees :) ! Kestää myös hyvin häiriköivän Nemon joka syö oman ruokansa hätäseen ja tulee Nismon viereen tarjoamaan kaikkea mahdollista minkä osaa. Silti Nismo jaksaa keskittyä minuun ja käskyihin. Jes! Lähinnä istu-maahan toistoja, muutamia seisomisia ja sitten siellä maassa pysymistä ettei mene vipuun ja istumisessa sama homma. Tämähän juontaa juurensa mun "valmis" sanaan kun koira on perusasennossa ja Nismo pudottautuu heti maahan..nykyään vaan nyökkäilen ja vahvistelen käskyjä sitten kotosalla ;). Nismo menee toko -kokeisiin ensi viikon sunnuntaina. Tokohyppy täytyy ottaa tehotreeniin ensi viikolla. Joskos tämän viikon keskittyy näihin istu-maahan vaihtoihin/pysymisiin.

Nemo lähtee lauantai aamuna mallioppilaaksi Hannan mukaan! Nemo pääsee eläintapahtumaan koirahieronnan malliksi ja koekaniiniksi :). Mä olin ensin hysteerinen ja meinasin jo kieltäytyä koko hommasta, mutta Hanna on tuntenut mut niin kauan että tietää mun nirhaavan sen jos Nemolta karvakin katkeaa - sanoin sen kyllä muistutuksena ihan ääneenkin varmuudeksi ;). Minkö panikoiva omistaja? En...en sitten yhtään! Nemolle täytyy myös pakata reppu, ruokintaohjeet, ruoat, herkut ja tietysti rakkaista rakkain muumi -lelu mitä Nemo kantaa kotonakin jatkuvasti :). Pärjääköhän se varmasti ilman meitä?? Voisin kyllä kuvitella että suuri yleisö joka ainakin Nemon mielestä on vain ja ainoastaan häntä varten on Nemon mielestä huippua :).

Wilma on harjoitellut temppuja ja tokoa omaan hitaaseen tahtiinsa ihan mielenvirkistämiseksi. Selkeästi ikä on tuonut sille jo jonkin verran malttia :). Toivon pääseväni sen kanssa rallytokoilemaan kokeiden muodossa alkuvuodesta.

Katselin kalenteria ja totesin, että vuosi alkaa tosiaan lähenemään loppuaan. Meillä on vielä huippureissu tulossa joulukuussa Aten ja Katin kanssa! Ja agilitya, tokoa, rallya..lisäksi hallitusaikani NuPussa päättyy pian. Olen päättänyt jäädä kouluttamaan ja harrastamaan Nupuun mutta joku muu hoitakoon hallituspuolen :).

Punnitisin muuten kissat koska Ate väittää että meidän "pieni" Jästi ei ole yhtään pullukka..vaaka kertoo muuta koska Jästi painoi 6,7 kg ! Joda painoi n. 4,5 kg ja Joe (ainut tyttönen) vain n. 3 kg.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti