Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

22.3.2012

Kotona tottista ja lenkkeilyä

Kyllä se pikkuinen Iita on tosiaan saanut meidän koko perheen ihan sekaisin :D ! On hassu huomata miten itsestäänselvyytenä tulee pidettyä asioita joita jo odottaa aikuisilta koirilta eikä niihin tule kiinnitettyä huomiota. Aikuisilla on esim vessaan meno totaalisen kielletty (siellä kissanruoat ja hiekkalaatikko) ja tähän riittää puolihuolimaton käden huiskaisu kun menee sinne esim pyykkejä laittamaan..mutta ei tietenkään Iitalle - huitasen vaistomaisesti kädellä taakseni näyttääkseni että ei saa tulla tänne ja siinä samassa käy tumma vilahdus vain ja Iita jo roikkuu pyykeissä - eihän se voi vielä osata :D . Oppivainen se kyllä on - jo neljän kerran jälkeen se jarruttaa kynnykselle. Samoin hihnaulkoilu - aikuisille riittää reunaan käsky kun autoja tulee mutta Iita luonnollisesti kikkailee omia polkujaan. Tosi nätisti muuten kävelee remmissä toistaiseksi, ei kisko eikä pokkuroi vastaankaan vaikka olisi yksinkin. Ollaan käyty sen kanssa kylillä ihmettelemässä kaikenlaista ja todella reippaasti se suhtautuu ihmisiin ja ääniin. Ate on myös ampunut meillä pihassa starttarilla eikä siinäkään probleemaa - hyvä!

Kuten aiemmin sanottu - Iita mielellään kantaa kaikenlaista ja taistelee lelusta hurjasti murinan kera. Eilen se esitteli meille JAKKARAA?! Raahasi jakkaraa kauhean kolinan kera aivan innoissaan näytille. On se hassu tapaus. Hiskiin se suhtautuu edelleen kunnioituksella, samoin Nismoon. Wilma saa siltä selkäänsä ja Nemon kanssa tänä aamuna ulkona leikkivät yhdessä ekaa kertaa! Kissat toipuvat järkytyksestä ehkä joskus..

Eilen ulkosalla Nismon kanssa vähän tokojuttuja - luoksetuloja ja seuraamisia, perusasentoja, maahanmenoja. Peruskauraa vähän erilaisilla variaatioilla ja Nismo toimi upeasti!!! Erityisesti sen keskitymiskyky oli huippuluokkaa vaikka jaloissa sähläsi koko ajan Nemo joka namintoivossa esitteli kaikenlaista ennen omaa vuoroaan :D ! Toivon että Nemo otetaan testiryhmään, katsotaan nyt vielä..ja odotellaan :) .

Eilen myös Henna soitti ja kertoi että Rommi ja Mimmi olivat lähteneet pihalta karkuun..Henna asuu aika lähellä (maalla muutama kilometrikin on aika lähellä!) meitä ja kun olimme Katin kanssa lenkille lähdössä niin päätimme lenkkeillä karkulaisten suuntaan jos niitä vaikka näkyisi. Onneksi jo parin kilsan jälkeen saimme tiedon että koirat olivat tallessa - ihanaa! Lenkkeilimme kuitenkin Röhkölän mäen ympäri, oli aivan upea kevätsää vaikka pimeys alkoikin viimeisillä kilometreillä vaivaamaan! Nismo on erityisen ilahtunut keväästä koska jään päällä liukastelu on sen mielestä aivan kamalan hirveetä..

Ate on niin innoissaan pennun opettamisesta että on ollut hymy herkässä kun katsoo niiden puuhastelua. Voi niitä murusia :) !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti