Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

3.7.2013

Hei hulinaa!

Isäni käyttää otsikon lausahdusta usein...ja nyt tuntuu että se on sopinut mulle viimeiseen viikkoon enemmän kuin hyvin!

Miksi pitää aina buukata kaikki niin täyteen?? Ja miksi pitää olla niin urpo esimerkiksi kodinhoidon suhteen...jos on yhden (joo oikeasti yhden!) päivän imuroimatta niin maailmanloppu tulee varmasti, eikö? Tai jos vessanpöntöstä on geeli tai vesisäiliön raikastaja loppu (kyllä, molempia tarvitaan) niin on huono kodinhoitaja? Miksi helvetissä täytyy asettaa itselleen ihan tyhmiä paineita..onneksi rakas Ate hoitaa koiria ja arkijuttuja, yhdessä on aina helpompaa.

Nismon hammaskivenpoisto meni ihan ilman ongelmia...ja minä sain näpäytyksen. Olin hysteerikkona kirjoittanut ohjeet ja taustat paperille kun Ate vei Nismon Skutille. Lappu palautettiin kommentilla "ohjeet luettu ja ymmärretty" + Skutin virallinen leima lapussa. Mitä tästä opimme? Älä mene maallikkona gurua neuvomaan ;) . Nyt on Nismolla puhtaat legot ja kuukauden karenssi. Hammaspoistoja ei onneksi tarvinnut tehdä!

Viikonloppu meni oudosti...koska ei ollut mitään koiramaista menoa vaan muita?! Mitä ihmettä?? Lauantaina olimme Bean kanssa Korkeasaaressa ja mukana Ninan lapsista Nea, Aku, Nelli ja Ninni sekä tietysti meiltä Tuukka. Kiva päivä oli ja lapset tykkäsivät kovasti, mutta eihän tuo kotomaan eläintarha oikein paini samassa sarjassa sen eläintarhan kanssa missä olemme Aten kanssa käyneet Berliinin reissuilla. Plussat kyllä sille, että liput on hinnoiteltu edelleen kohtuullisesti - koko meidän porukalta vain 36 € .

Sunnuntaina vietimme Bean, iskän ja Jussin (pikkuveli) kanssa päivän Lintsillä! Oli muuten aika huisia ja kiva oli olla iskän kanssa matkassa, tulee nähtyä niin harmillisen vähän. Hymy ja nauru oli herkässä eikä kirkumiseltakaan säästytty. Menen laitteisiin, mutta huudan kuin tapettava ihan jokaikisessä ;) . Rannekkeen hinta sai kyllä mutinaa aikaan...37 € / ranneke!!! Puhumattakaan ruuista yms..Pelattiin kimpassa pelejä ja juostiin laitteissa, istuttiin yhdessä ja oltiin ihan niinkuin lapsina.

Kiireen lisäksi suurinta stressiä on kuitenkin aiheuttanut työ. Pitkähkön puljaamisen jälkeen minä sitten tämän vkon maanantaina irtisanoin itseni ja aloitan uudessa työssä 19.8 Tammertukulla. On aika haikeaa sanoa hyvästit n. kolmen vkon päästä tälle työlle mistä on tykännyt ja mitä on tehnyt yli 7 vuotta, suurinpiirtein samojen ihmisten kanssa. Innolla silti uusiin haasteisiin!

On sitä sentään jotain koiramaistakin tehty (lenkkeilyn lisäksi) - eilen tottista! Nismolle vaihdettiin "down" käsky "maa" käskyyn ja sitä opeteltiin, vaikutti nyt paremmalta...mutta katsotaan ja mietitään. Vire oli taas enemmän kuin kohdillaan, innolla lähti "töihin" eikä olisi meinannut malttaa lopettaa ajoissa..Seuraamispaikka ja perusasennot oli korrektit. Hypyssä nyt sitten pientä ennakointia ja sen korjaamista. Käännökset seuraamisissa oikealle alkaa näyttää yhtä hyvältä kuin vasemmalle. On Nismo saanut uuttakin pureskeltavaa nimittäin kaukokäskyt ja nekin alkaa näyttämään jonkunlaisilta! Ja siihen noutoon pitäisi tarttua...sain hyviä neuvojakin, jos sitten kesälomalla?

Nemo harjoitteli puhtaasti malttia ja keskittymistä..se kun on sellainen tättähäärä ja tekee sata asiaa kun mä ehdin vetää henkeä. Ja sen mielestä se malttiharjoittelu on niiiiiin tylsää.

Näin Iitankin tokoa eilen sivusilmällä - näytti oikein hyvältä! Virettä hyvin ja seuraaminen parantunut hirmuisesti.

Viikonloppuna on pitkästä aikaa näyttely, Iitalla :) !

Hiskin poika Rokka debytoi virallisissa agikisoissa viime vkonloppuna..3 X HYL, mutta ONNEA Maija aloituksesta ja oli ollut pojassa kuulemma vauhtia! Sekä myöskin isänsä röyhkeyttä ;)


3 kommenttia:

 1. Vähänkö mä hihitän täälä ääneen hysteerikolle... Löysää nyt jumankekka ennen ku verisuoni napsataa päästä!
  Tervetuloa kerhoon sekoilemaan käskyjen vaihdon kanssa :)
  Mulle sitten kaikki nouto vinkit kiitos.
  T:pito hukassa

  VastaaPoista
 2. Se ei niinku napsahda kun noin hsteerisellä se napsataa täysiä :)

  VastaaPoista
 3. Täytyisi löysätä, mutta kun siinä mä vaan oon niin hemmetin huono :D ! Tohon listaan olisi vielä pitänyt lisätä sekin että jos ei joka päivä heitä sitä kympin lenkkiä edes yhteensä niin sekin on kriisi koska maailmahan varmasti pysähtyy :D ??

  Sain chihuihmiseltä hyvän vinkin pitoon ja "kapulan" suuhun ottamiseen, mutta se tehään jäätelötikulla eli pitää ehkä Turren kitaan vähän soveltaa ;)

  VastaaPoista