Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

20.11.2009

Ihanat tokotreenit + Hiskin kanssa säätöä

Tekisi mieli kirjoittaa vielä Kappelosta...mutta ehkä on parempi säilyttää tuo alla oleva kirjoitus muistona sen tärkeästä roolista sylinlämmittäjänä, vahtina ja hauskuuttajana. :´( ...on niin ikävä.

Keskiviikkona kävin töiden jälkeen hakemassa Ruttusen puttusen :) ! En ollut nähnyt sitä lauantain jälkeen ja pohdin matkalla että mitenköhän toko treenit menee kun se Katille on niin hyvin kotiutunut. Tiikerimies ei taas meinannut puvussaan pysyä, häntä viuhtoi ihan kamalasti ja ilmahyppyjä nähtiin hurjasti kun tavattiin ovella :) ! Autossa Ruttu istui niin että pää nojasi mun olkapäähän ja häntä heilui koko matkan. Tuli niin hyvä mieli....vaikka niin ei varmaankaan käy niin olin varautunut siihen että se katsoo mua sellaisella "joo, kukas SÄ oot" ilmeellä. Ei se mua kuitenkaan ollut unohtanut :). Ainakaan vielä....

Ate piti meille tokoa, viimeisen kerran ohjattuna tänä vuonna. Tästä eteenpäin varmaan treeniporukka osittain säilyy, mutta tehdään ilman Atea...höh! Viimeisen kerran kunniaksi kaikki paikalla olleet koirakot tekivät ALO luokan kisasuorituksen. Tässä nyt sitten liikkeittäin miten mulla ja Rutulla meni.

Paikallaanmakuu
N. 1,5 minuutin kohdalla nousi istumaan ja mä kaukokäskynä komensin sen takaisin maahan ja nuhtelin moisesta....mä en tajua sitä. Se saattaa pysyä 10 minuuttia, 5 minuuttia, minuutin eikä nouse mutta välillä ilman mitään syytä nousee istumaan ja hiippailee eteenpäin mun luo?!

Seuraaminen kytkettynä
Mulla turhia käsimerkkejä liikkeelle lähdettäessä joista Ate huomautti. Miksei sitä ihminen opi olemaan huitomatta? Koska kyseessä oli treenit, nyppäsin alussa hihnasta kun Ruttu mursi kontaktin, sen jälkeen oli ok.

Seuraaminen ilman hihnaa
Voi että kun toimi hienosti!!! Perusasennot oli hyviä, Ruttu oli innokas, tiivis ja halusi tehdä töitä. Olin ihan onnessani! Käännökset + täyskäännös oli ok, samoin juoksupätkä.

Liikkeestä maahanmeno
Seuraamispätkä oli taas tosi hyvä, meni käskystä maahan. Olisi voinut nopeammin sukeltaa maahan, mutta ei hiippaillut perään kuten yleensä. Oli ihan mahtavaa kääntyä koiraan päin joka häntä heiluen odottaa että "tuu takaisin, tehään vielä yhessä" ! Nopea ylösnousu.

Liikkeestä seisominen
Seuraamiseen olin taas tyytyväinen mutta meni käskyn saatuaan istumaan, ei jäänyt seisomaan. Palasin takaisin, laitoin seisomaan ja jatkoin matkaa. Jäi hyvin ja vapautin Aten käskystä suoraan seisomisesta, en laittanut perusasentoon.

Luoksetulo
Jäi hyvin istumaan, tuli NOPEASTI käskystä eikä törmännyt. Mä turhaan melkein väistin kun näytti tulevan niin lujaa mutta pysähtyi kuitenkin kauniisti eteen. Tästä perusasento vino, korjasin ja ok :).

Hyppy
Ei varastanut hypylle vaan tuli kauniisti kontaktissa esteelle. Hyppy oli nätti, tämä on Rutulle aika vahva kohta. Kääntyi hyvin, jäi seisomaan käskystä. Otti kaksi pientä sivuaskelta kun palasin sen viereen. Täytyy treenata enemmän sitä että on oltava ottamatta edes sitä yhtä sivuaskelta.

Yleisesti ottaen siis meni ihan loistavasti! Jäi niin hyvä olo :) ! Ruttu oli muutenkin yhteistyökykyinen ja ihana. Se odotteli nätisti vuoroaan eikä yhtään säätänyt ylimääräisiä vaikka toisilla koirakoilla oli leluja yms.

Pakkasin Rutun Katin autoon ja sanoin sille taas "heipat" . Haikea olo siitä vähän tuli, mutta sanoin taas itselleni että näin ajattelen Rutun parasta. Tottahan se on, Ruttu nauttii arjesta Katin, Jeren ja Pimun kanssa. Juteltiin Katin kanssa siitä miten on mennyt (niinkuin joka päivä;) ) ja yleisesti ottaen juuri mitään ongelmia ei ole ollut. Pientä tottumista vielä niin hyvä.

Rutun jälkeen oli Hiskin vuoro ja tietysti agilitya kun sunnuntaina on kisat! Me oltiin tiisatainakin treenaamassa ja tosiaan myös keskiviikkona.

Hiski oppi uudet esteet; renkaan ja keinun. Renkaan kanssa oli alkuun pieniä ongelmia. Koira kuumeni eikä halunnut millään tulla läpi renkaasta vaan yritti sivuilta, kiertää jne mutta en antanut mahdollisuutta. Hetken lämpenemisen jälkeen Hiski päätti että hypätään sitten perkele ja sen jälkeen menikin ihan mallikkaasti renkaasta. Otettiin sitten vauhtia, yhdistettiin rengas lyhyeeseen rataan, muutettiin lähestymiskulmia ja mä olin hämmästynyt. Se yksi onnistuminen riitti siihen että Hiski meni renkaan hienosti joka kerta! Keinua on joskus joitain hajakertoja tehty, mutta ei kunnolla joten sitäkin piti testata koska se on radalla ihan varmasti. Otettiin ihan rauhallisia toistoja, keinu , seis ja luvasta vapautus keinulta. Tänään pitäisi katsoa miten käy kun mukaan lisätään vauhtia! Tänään rakennan radan, lyhyen, treenaan sen kerran Hiskillä ja sitten tehdään se kokonaisuudessaan lähtötilanteineen päivineen ja katsotaan kuinka käy. Lauantaina se saa sitten vapaan ja sunnuntaina on sitten näytön paikka. Kepeille vedän peruuttaen sisään ja annan varmuudeksi aika voimakkaan käsiavun. Hiski on oppinut kovasti keppejä ja lähtee jo ihan itsenäisestikin pujottelemaan. Oon myös tyytyväinen sen radan lukuun ja korviin, joita treeneissä ainakin on nyt ollut ihan kiitettävästi. A:n houkutus on paha, mutta käskytyksellä pysyy poissa. Putket on ihan huippuhomma, niihin mennään ja lujaa. Lähtöä en jännitä, tiedän että pysyy jos kunnolla käsken.

Mä olin eilen pikkujouluissa, joten kirppuset jäi eilen ilman treenejä...Ate oli ihana (kuten aina :) ) ja hoisi niitä kuitenkin illan. Hiski oli kuulemma päässyt tokoilemaan ja rengastreeniäkin tekemään Aten kanssa kentälle ;). Mies joka ei agilitya harrasta :) !!!!

Huomenna olisi koiraklubin pikkujoulut! Ei parane paljoa ottaa ettei tarvii kuskia sunnuntai aamuksi. Täytyyhän sitä jonkun myös Ate rakkaaasta huolehtia jos se ottaa TAAS sen yhden ylimääräisen :D !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti