Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

17.11.2009

Kisat lähestyy!!!!

Mulla iskee oikeasti kohta paniikki...kisakirjeet tulivat eilen.....kisat on sunnuntaina...kaksi starttia, kaksi koiraa...APUA!!!

Nemo on treenannut hallintaa rata-alueella, keppejä ja korkeampia hyppyjä. Olen tarkoituksella tehnyt sillä lyhyttä, kuumuutta nostavaa treeniä ja katson mihin se kantaa sunnuntaina, olisiko siinä niin paljon vauhtia kuin niin pienestä koirasta irti saa :) !

Nemon ja Hiskin välissä on mukavat 5 tuntia aikaa odotella ja miettiä, miettiä ja miettiä....noh, rata jää ainakin mieleen ja saan mietittyä loppuun asti ohjauksen Hiskillä. Mun täytyy osata muuntautua ja olla ison koiran ohjaaja Nemon jälkeen. Chihuahua ja hovawart kun ei ihan samanlaisista raoista mahdu. Nemoa täytyy ohjata kannustaen eikä sitä saa jättää taakse, edetä liikaa muuten "imu" kärsii ja samoin vauhti. Hiski taas tarvitsee tilaa ja irrotusta sekä käskytystä, ei kannustamista..muuten se menee överiksi.

Hiskillä alkaa tänään keinu ja rengas treeni. Pituuttakin voisi kokeilla..Keinu on aika heikoissa kantimissa, mutta äkkiäkös sen opettaa ;)

Ollaan Hiskin kanssa treenattu keppejä, irtoamista, pitkiä suoria, putken pimeää kulmaa, kiertämistä, käsiohjausta....kuljetusta...valsseja, jaakotusta, perjättöjä, niistoja..mä oon kokeillu sen kanssa varmaan miljoonaa asiaa ja ollaan alettu puhua samaa kieltä ja irtoavuutta alkaa löytyä. Irtoamisen johdosta myös karkailua esteille on havaittavissa eli tarkkana saa olla. Putken pimeä kulma on sille vaikea jos lähestymiskulma on sellainen että joutuu hakemaan täysin itsenäisesti..tarvitsee kauheasti toistoja että luottaa etenemiseen. Toisaalta, tuore agility koira ja silti tosi hyvin menee :). Hiski on kyllä kestävä treenaaja. Kepeillä se väsyy nopeasti, mutta muuten sen keskittymiskyvyn ja vireen kannalta on ihan sama treenaako 15 min ja reilu 30 min putkeen. Hauskaa meillä kyllä Hiskin kanssa on ollut :D .

Ate ei pääse mukaan kisoihin :(....mä varmaan hengitän siis pussiin viimisen tunnin ennen Hiskin starttia...kunhan vaan muistan että se on iso koira...iso koira...

Huomenna Ruttu tokoilee ja Nismokin voisi samalla tokoilla :) ! Sen päälle agilitya sitten Nemolla ja Hiskillä.

Meillä oli hauska viikonloppu. Pitkästä aikaa ei ollut mitään menoa buukattuna, ei kisoja tai näyttelyitä..kävin kyllä treenaamassa, mutta en kaukana enkä ollut pitkään. Pojat, Ate, mä ja Hiski oltiin sunnuntaina rämpimässä metsässä ja pelloilla. Hyvät naurut tuli kääpiönheitosta ja Hiskin hölmöilyistä :D . Tuntui hyvältä olla ja vaan olla.

Hiippikset (Nismo & Nemo) saivat Saijalta, eli Aten siskolta, uudet lelut kun Saija miehensä Tommin kanssa oli kyläilemässä vkonloppuna. Niistä sitten riittikin iloa ja riemua :D !!!

Ruttua on ikävä, mutta samalla olo on helpottunut, sen on nyt parempi viettää arki perheessä ja treenata ja myllätä minun kanssa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti