Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

13.4.2011

Ollaankohan me kohta ylikunnossa?

Noh, ehkä otsikko on HIEMAN liioiteltu, mutta musta tuntuu että oon joka päivä viimisen viikon ajan lenkkeilly enemmän kuin normisti ja lisäksi vielä treenannut! Eli ehkä kohta tosiaan menee ylikunnon puolelle...hah :D . Kaikkea siis koirien kanssa. Jos mä alan urheilemaan ilman koiria niin viekää hoitoon.

Iltaisin Nismolla ja Nemolla on ollut tottista ja temppuilua. Kuten aiemmin kerroin, Nemon merkille menosta ja siitä oikealle menosta. Lisäsin tähän siis myös käskyn "vasen" ja nyt Nemo on jo kokeillut sarjaa : eteen, oikea, vasen. Kaikille merkeille istuu hyvin käskystä, vähän saattaa hipsiä takaisinpäin jos kaukaa lähetän. Hassusti menee oikealta merkiltä suoraan vasemmalle eikä pysähdy keskimmäiselle merkille vaan juoksee siitä läpi?! Ei se mikään tollo ole :D . Intoa on kyllä kovasti kaikkeen tekemiseen ja erityisesti kehuminen saa sen sekoamaan ihan totaalisesti. Mä vaan oon koulutuksellisesti mokannut ja "hyvä" tarkoittaa Nemolle yhtä kuin "vapaa" eli saa olla tarkkana että koska kehuu ja miten kehuu. Nismo taasen on edistynyt jäävien liikkeiden ja paikkamakuun kanssa muutamassa päivässä ihan älyttömästi! Niinhän se on, että jos treenaa ajatuksella ja laittaa edes vähän muistiin että mitä on tarkoitus tehdä niin tuloksetkin ovat parempia...ja kun edelleen mulla on se paha tapa että teen niitä helppoja juttuja liikaa ja vaikeita liian vähän. Liikkeestä seisominen Nismon kanssa sujuu jo melkein kokeenomaisesti eli se on oppinut käskyn jujun. Olen palaillut sen taakse, koska rallytokossa täytyy koira kiertää ja se on ongelma..Nismo kääntyy herkästi perään kun kurvaan sen takaata. Nyt on pysynyt hyvin joten pikkuhiljaa etiäpäin - onhan tässä vielä aikaa, kokeet on sunnuntaina :D ! Paikallaanmakuusta olen erityisen tyytyväinen (pysymisen lisäksi) siihen että menee maahan ekalla käskyllä ja nousee vasta kun saa luvan eli ei ennakointia tai tuplakäskyjä ollenkaan. JES!

Eilisestä vapaapäivästä Nismo ja Nemo nauttivat minun, Katin & Pimun sekä Hannan & Lotan &PomPomin kanssa Kisakallion ihanissa maastoissa. Parisen tuntia ihasteltiin sinnekin löytänyttä kevättä! Puroja oli ilmestynyt sinne tänne ja lampien reunoista näkyi jo kirkas vesi!

Eilen oli tarkoitus siirtää meitin esteet pois showlinkiltä. Homma meni ihmeen kivuttomasti ;). Kiitos paljon kaikille auttajille! Ei olisi myöskään uskonut että kenttä on sula ja KUIVA?! Jos joku olisi kaksi viikkoa sitten sanonut että se on nyt kuiva, olisin nauranut ääneen...mutta kyllä se vaan on ja ulkotreenit alkavat ensi viikolla!

Showlink oli asennuttanut uuden pohjan - keinonurmen. Saumakohdista vähän kehno vielä, mutta itse alustana se oli todella tukeva ja hyvä! Tykkäsin! Ei ollut lainkaan liukas mitä pelkäsin. Olin paikalla hyvissä ajoin ja saatiinkin Miran kanssa rata suhteellisen nopsaan pystytettyä. Rata oli Savikon Sepon radasta sinne sovitettu versio. Vauhtisuoraa, takaakiertoja, hyppykulmia ja muutama vippauksen ja valssin paikka. Kiva rata!

Hiski oli oikein hyvässä potkussa ja taas tuntui että siellä hallilla oli sillä hetkellä vain minä ja Hiski. Jäi hyvin ja lähti lujaa! Putkeen meni sellaista kyytiä, että epäilin satuttavan itsensä, mutta turhaan...vippaus tosi jees (vaikea meille), samoin valssit. Eikä muutakaan valittamista ollut eli nollana me pyyhällettiin koko rata ihan ensi yrittämällä eikä siinä edes oikein ollut mitään korjattavaa! Oli kiva mennä ja tuntui että ohjasin rohkeammin kuin koskaan kisoissa olen ohjannut...kun saisi sen uskalluksen sinnekin, mutta kun jännittää. Hiski oli niin vauhdikkaalla ja taipuisalla tuulella, se oli meiltä agilitya parhaimmillaan :). Uusintayritys meni melkein yhtä hyvin, mutta vein liian tiukasti keinulle ja liukastui alas..uudestaan vaan ja useampikin toisto sekä huokaisu siitä, että onneksi se ei tällaisesta hätkähdä. Ei mitään reaktiota! Keppejä treenattiin myös ihan pelkästään ja sain taas takaaleikkauksen niille onnistumaan! Jihuu! Tiukat putkelle menot pääsivät myös yksittäistreeniin, samoin kuin eteenmeno - kiitos Mira palkkausavusta. Kaiken kaikkiaan niin kivat treenit!!!

Wilma on vaan niin Wilma :D !!! Se teki rallya ja tottista...purkii painamaan seuratessa ja perusasennossa (kiitos Kati huomautuksesta, ei näitä ite tajua!) sekä näin ollen poikittaa. Hmm..suoristelin kyllä juu, mutta olin niin tohkeissani siitä että se jopa keskittyi, kuunteli ja seurasi ihan kunnollisia pätkiä vaikka hallilla oli paljon kaikkea muutakin ihmeteltävää :) ! GO WILMA! Muutama luoksetulokin ja pirulainen meinaa varastaa...siksi hämyjä..jää istumaan, palaan palkkamaan jne. Vauhti on hyvä! Pikkuisen metelöi kun joutuu odottamaan...siitä en tykkää! Hiljenee kyllä kun komentaa, onneksi. Virtaa on enemmän kuin pienessä kylässä ja tämä alkaa pikku hiljaa kohdistua niihin oikeisiin asioihin enemmän ja enemmän eikä pelkästään yleiseen hössötykseen. Meijän pikkuinen Wilma :). Aten kanssa eilen naurettiin sen "järjen juoksua" kun potkittiin sille pihalla jalkapalloa. Lopputuloksena oli se että se sai kamalan hoffikohtauksen ja veti rinkiä ympäri pihaa - joka kerta kun se meni pallon ohi, niin napsaisi sitä ja taas lähti juoksemaan :D.

Se olisi hallituksen kokous tänään...en siis pääse Aten ja poikien kanssa pentuja katsomaan...höh :(.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti