Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

23.4.2011

Rallya ja kevään ensimmäinen jälki

Näin alkuun : HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE !!!

Perjantaina oli Nupun ekat rallytokotreenit, kouluttajana hyvä ystävämme Mira. Sanoinkin Miralle, että olet ihan turhaan arastellut kouluttamaan ryhtymistä, sillä hän oli siellä kuin vanha tekijä!!! Ei todella huomannut että oli ensimmäinen kerta - GO MIRA!!!

Ennen rallytokotreenien läpi käymistä Nemosta pari kuvaa. Nämä on otettu alle kuukausi sitten meidän pihalta! Mikä määrä lunta! Nyt koko piha on lumeton ja kuiva, ei uskoisi :).Mira oli rakentanut meille kivan radan jossa oli paljon oikealle käännöksiä spiraalin ja täyskäännöksen muodossa - juuri jees Nismolle! Rallytokosta oli paljon uusia innostuneita ja ihan uusiakin koirakoita. Nismon kanssa ajattelin ottaa kisamaisen suorituksen ensimmäisellä kerralla. Eka kylttiväli tuotti tuskaa..jostain syystä pudotti kontaktin ja palasimme aina alkuun takaisin. Kolmannella tai neljännellä yrittämällä sain sen säilyttämään kontaktin ja sitten kun alkuun päästiin, mentiin virheettömästi ja haukkumatta koko rata! JES! Nismolla oli tosi hyvä kontakti ja tekemisen meninki! Toisella kerralla otettiin sitten vähän vähemmän "vakava" suoritus ja palkkailin käännöksissä erityisesti. Ei haukkunut silloinkaan ja teki tosi hyvin. Nismon kanssa on kiva tehdä toistoja koska sen vire vaan paranee kerta toisensa jälkeen. Tosi, tosi onnistuneet treenit :) !!

Nemo pääsi temppuilemaan ja tekemään yksittäisiä kylttejä. Hassu pieni koira. Se tarjosi taas kaikkea mahdollista ja mahdotonta palkan toivossa, seuraaminen oli poikittamista ja sivulletulossa piti ilmassa heittää pari kiesiä ennen kuin persus osui maahan. Se on niin energinen pikkuotus että ei paremmasta väliä..tekee kyllä mielellään ja sen mielestä kaikki tuollaiset yksittäiset tehtävät on ihan parhaita. Kunhan on vauhtia ja herkkuja, kelpaa Nemolle :). Sen iloinen olemus sai taas monelle muullekin kuin minulle hymyn kasvoille.

Olin päättänyt, että Wilman kanssa tehdään lyhyitä juttuja ja vaadin kestävyyttä kontaktiin ja mielenkiinnon säilymiseen. Me onnistuttiin!!! Lyhyitä seuraamisia ja perusasentoja. Perusasentoja edestä, sivuille käännyttäessä ja seuraamisia sekä lennosta, että perusasennosta :). Hyvin pysyi kontakti kun piti itse treenaamisen selkeänä ja lennokkaana. Loppupalkkana meillä oli rasia jossa oli nappulaa ja vähän kissanruokaa. Wilman mielestä palkka oli ihan SUPER ja kun sen vielä sai seuraamisesta suoraan niin jee :D . Musta häntä viuhtoi ilmaa kun rasia tyhjeni. Wilma myös tervehti iloisesti muita treenaajia ja Tainaa ihan syliin tunkemiseen asti. Kivat treenit!

Hiski ei päässyt mukaan kentälle, mutta sai pihassa treenata kontakteja ja leikkiä purutyynyn kanssa, tässä Aten ottamat videot :

Hiski treenaa kontakteja

Hiski leikkii

Purutyyny on sen mielestä tosi kiva lelu, mä en vaan meinaa pysyä sen kyydissä :D !

Tänään me oltiin ekaa kertaa tälle vuodelle jäljellä. Oli ilo katsoa Aten ja Hiskin menoa. Mä tein jäljen, neljällä kepillä ja yhdellä kulmalla. Hyvin ajettu!!!

Wilma pääsi ekaa kertaa elämässään jäljelle ja heti otettiin janalähdöllä. On se uskomaton nenältään - kääntyi janalla hyvin eikä yhtään epäröinyt! Vauhtia olisi voinut olla vähemmänkin, mutta hyvä että on intoa. Suora jälki ja kyllä meinasi kyynel nousta silmään siitä riemusta, miten hyvin Wilma jäljellä työskenteli! Se meni tarkasti vaikkakin vauhdilla, päättäväisesti ja nuuski tehokkaasti. Ei ollenkaan sitä normia hösötystä tai säheltämistä - se oli oikeasti elementissään. Voi vitsit sentään miten iloinen mä olin ja Atekin oli tosi tyytyväinen :). Ate nappasi meistä kuvankin kun ollaan "töissä" :


Kesken jäljen meidän luokse tuli vapaana iso dogo argentino uros! Omistaja tuli perässä ja mä hätäännyin kun en tiennyt onko koira vihainen tai sattuuko tässä nyt jotain..mietin vielä että Wilman eka jälki ja nyt se saa heti huonon kokemuksen. Ate huusi metsän laidalta että pysäytä ja mä yritin sanoa että me ajetaan täällä jälkeä..omistajan kommentti "tää on kyllä ihan kiltti"..ei tainnut olla koiraharrastaja tai ainakaan jäljen harrastaja. Koira ei totellut sitä yhtään ja tunki ihan Wilman nenään kiinni. Olin käskenyt Wilman istumaan ja se nuuski tulijaa. Pienet murinahaukut tyylillä "mee pois mun jäljeltä" ja dogo onneksi peruutti. Jostain sinne sitten tupsahti toinenkin koira, samasta perheestä joka talloi meijän jäljen päälle ja söi sieltä pari nakkiakin! Kyllä ärsytti...lähtivät siitä sitten kun saivat dogon tottelemaan (=pannasta väkisin raahattua) ja mä ajattelin kokeilla mitä Wilma tuumaa jos ajetaan jälki loppuun. Se ei ollut moksiskaan?! Laittoi nenän sammaleeseen ja matka jatkui ihan yhtä tarkasti kuin se oli alkanutkin eikä edes jäljen päällä tallonut koira saanut sen nenää hairahtumaan jäljeltä. Taitava tyttö!

Grillikausi tuli avattua eilen ja kohta olisi hetki suklaakakulle! Kyllä lomalla on ihanaa :) !!!

1 kommentti:

  1. Kiitos, kiitos. Yllättävän mukavasti ekat treenit menivät, toivottavasti koipi on ensi treeneihin mennessä kunnossa.

    Taas huomaan Nismon ja Balun samankaltaisuuden. Myös meillä putosi kontakti ekan ja tokan kyltin välissä, omituista.

    Mira

    VastaaPoista