Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

5.9.2012

Kennelpäivät

Mä olin taas "vääränrotuisten" kanssa mukana Hofmarien -kennelpäivillä. Hofmarien nimen takana oleva Tupu on siis Hiskin kasvattaja ja sitä kauta myös meidän ystävä. Mukana oli niin vanhoja tuttuja kuin uusiakin kasvoja - ja voi kyllä miten hauskaa meillä olikaan! Sydämellinen kiitos teille kaikille, tuli naurettua taas itsensä kipeäksi :) !

Saavuimme paikalle perjantaina ja itse automatkakin oli jo nauruhermoiltaan sitä luokkaa että terve - väsymys vai elämän ihanuus en tiedä, mutta kyllä me Aten kanssa kaikelle hihiteltiin. On se rakas.

Paikkana kennelpäiville oli Kunkkulan Koirakeskus. Itse talo oli aikasten vanha ja kunnostus kesken sieltä ja täältä, mutta ihan siisti ja tarkoitukseemme sopiva. Agilitykenttä esteineen (poislukien rengas joka oli erikoinen viritys) , tottiskenttä pk telineineen ja ne maastot!!! Hehtaaritolkulla metsää ja peltoa, jösses!

Mun "homma" oli kouluttaa paikallaolijoille agilityn saloja. Mukana oli pieniä pentusia ja muutamia aikuisia. Oli oikein antoisaa ja pari heistä saivatkin kipinän harrastuksen aloittamiseen. Tutkimme lauantain aikana putkea, keppejä ja ohjausta, hyppyjä (pentuset eivät pomppineet tietenkään) yms yms..

Lisäksi lauantain aamupäivä koko rata oli minun ihan omassa käytössä!  Olin piirrellyt Hiskille muutaman radanpätkän ja tarkoitus oli tehostaa ihan omassa rauhassa kontakteja, keppejä, käännöksiä, putkista ulostuloa.....Hiski ei ole ollut hetkeen esteillä joten se yllätti minut saamalla kauhean haukkukohtauksen kun näki kentän?! Enkä minä saanut sitä hiljaiseksi (joo, noloa) vaan Aten piti tulla paikalle hiljentämään se..Noh, hyvä että intoa ja potkua riitti. Into meinaan näkyi myös radalla, mutta ei YHTÄÄN possuiluna! Otti kontaktit todella nätisti ihan joka ikisellä toistolla joita kuitenkin kertyi useampi kymmen..palkkailin alasmenoille erinäisin variaatioin. Käännöksissä oli todella hyvin kuulolla ja rimat pysyi tiukimmissakin kurveissa ylhäällä. Pujottelusta ryykäisi ekan kerran ulos ennen vikaa keppiväliä..mikälie ajatuskatkos koska toistoilla ei ollut probleemia ja takaaleikkaukset, keppien jälkeiset valssit ja persjätöt - kaikki toimi hienosti. Hiski sai myös kunnian esiintyä radalla kaikille leiriläsille ja teki sen oikein mallikkaasti. Ihana Hiski ja niin hyvän mielen treenit!Katsotaan mitä parin vkon päästä starteissa käy..

Nismo ja Nemo saivat myös agiliidellä sydämensä kyllyydestä. Hyppyjä vähän vähempi ettei mikään hajoa mutta kontaktiesteitä, putkia, keppejä paljon ja taas paljon. Nemo pikkupossu oli mukamas unohtanut miten keppejä pujoteltiin ja sitkeästi yritti jättää ensimmäisen kepin itsensä oikealle puolelle?! Nismo oli niin onnessaan että huusi mennessään häntä tötteröllä ja Nemo teki "vapautuksen" jälkeen radalla bordercollien hakukaarta muistuttavaa ympyräjuoksua..ehkä se on nähnyt netistä miten sellainen tehdään :D ? Oli oikein kiva kaikessa rauhassa niidenkin kanssa puuhastella radalla, palkata paljon ja tehdä pieniä juttuja. Ja äkkiäkös siinä tunti jos toinen vierähti.

Hymy oli herkässä myös Iitan kanssa joka teki ensin putkea tyylillä - lähetys ja frisbee perään - merkkivärinen pentunen sinkosi putkesta raketin lailla frisbeen perään! Leikittiin paljon ja otettiin hyppysuoraa 20 cm rimoilla. Lähetystä eteen palkalle, sivusta ohjaten palkalle, vastaanottoa palkalle. Lisäksi puomilla alasmenoja, on se hieno tyttö ja innokas! Sen silmiin syttyy sellainen palo kun se tietää että nyt tehdään jotain ja tästä saa palkkaa ja saa juosta ihan miljoonaa. Voi kunpa sen vauhti ja into pysyisi - tai siis kunpa minä osaisin pitää niitä yllä leikillä ja palkkauksella.

Iita ja Hiski kävivät myös hakuilemassa ja Ate oli molempiin oikein tyytyväinen. Hiski ei ole vähään aikaan ilmaissut maalimiestä mutta hyvin irtosi haukku! Iita lähinnä juoksi maalimiehen luo syömään ja voin kuvitella että sen mielestä se oli maailman kivoin asia :D .

Tässä temppuratakuvia meidän poppoosta, myös Nismo ja Nemo ottivat osaa kilpailuun - tottakai! Kuvat on kaikki Tupun ottamia - kiitos!Illalla vietettiin hauskaa aikaa yhdessä muistellen menneisyyttä ja suunnitellen tulevaa, tarinoita kertoen ja kokemuksia jakaen - olette te hauskoja!

Sunnuntaina oli luontopolkua, toto-juoksua.....kaikkea vielä ennen kotiinlähtöä. Kyllä väsytti kun päästiin kotiin - niin meitä kuin koiriakin! Erityisesti ehkä kuitenkin Atea jolla oli mystisesti kamalan huono fiilis koko sunnuntaipäivän :D :D !

Tärkein oli koko vkonlopussa kuitenkin hauskan ajan ja ystävien lisäksi se, että sai ylpeänä huomata miten mallikelpoisesti meidän lauma käyttäytyi! Pieni huone jossa kaksi hoffia ja kaksi chihua ilman mitään ongelmia vaikka paikka oli vieras, oven takana ääniä ja liikettä...siellä ne pötköttelivät kuin kotona konsanaan, nukkuivat hyvin ja käyttäytyivät oikein erinomaisesti!

Kiitos Katille joka piti meidän poissaollessa huolta Wilmasta ja kissoista :)

Tänään tottistelemaan!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti