Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

7.1.2013

Lenkillä

Tein minä yhden muunkin uudenvuodenlupauksen - lupasin lenkkeillä vuonna 2013 vielä enemmän kui viime vuonna :) !

Polven kanssa ei pysty lenkkiä juoksemaan, mutta tuen kanssa reipas kävely onnistuu hyvin. Ilman tukea en kokeile eikä siinä ole ideaakaan koska tuen ainut huono puoli on hiostavuus..sen kestää helposti jos toisessa vaakakupissa on kipu ja pakkolepo.

Olen aivan koukussa Lumian mukana tulleeseen Sports Tracker -ohjelmaan (juu, minä en älypuhelinta tarvitse, saati osta ;) ) ja käytän sitä ahkerasti lenkkeillessä. Veikkaan olevani jokseenkin poikkeuksellinen lenkkeilijä koska kalorit tai painonpudotus ei ole ollenkaan se juttu. Minähän eläisin majoneesilla ja irtokarkeilla jos se olisi mahdollista ;) . Käytän ohjelmaan matkan mittaamiseen ja huippuvauhdin / keskivauhdon tarkkailuun ja ihan puhtaasti mielenkiinnosta. Aivan loistava ohjelma!

Uusi vetovyö pitäisi hommata ja sellaiset piikit kenkiin..piikkejä yritin metsästää mutta koko oli loppu. Vetovyötä käytän hoffien kanssa ja niille se on äärimmäisen kätevä kun pääsee itse vapaammin liikkumaan. Tosin Hiski + Iita yhdistelmä on sellainen että vetovyössä saa neuvotella vauhdista pari kertaa ennenkuin alkaa sujumaan ;) ..molempien "reikäpäiden" on pakko mennä toista edellä ja silloin ne unohtavat että minäkin roikun siellä jonon jatkona.

Juuri vkonloppuna kävimme taas keskustelua yleisellä tasolla pienten koirien liikuttamisesta. On totta että eiväthän ne elääkseen tarvitse niin pitkiä lenkkejä...mutta mikäs siinä on liikkuessa kun toiset selkeästi nauttivat ja ovat jopa sitä mieltä että minä voisin liikkua vieläkin kovempaa?? Ja ehkä tottumiskysymys että Nismon ja Nemon normilenkki on n.5-6 km ja 10 km menee myös kevyeen. Nyt kun pakkasetkin ovat olleet sietorajoissa niin voi että kun on mukava liikkua!

Tulee hyvä olo kun ei lenkkeile siksi kun olisi pakko (kun on koiria) tai paine (pudottaa painoa) vaan puhtaasti siksi että siitä tulee todella erinomainen olo! Koirat tykkää, minä tykkään :) .


Katselin agin osalta kisakalenteriakin ja voipi olla että KKK:n helmikuun kisat Hiskiä ja minua kutsuvat. Rallyakin olen katsellut Iitalle ja Nismolle...ehkä Hiski sitten keväämmällä?

Agia lauantaina pienen tauon jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti