Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

8.5.2014

Iita liitelemässä

Tauon jälkeen eilen Elinan treeneissä. Kiitos, oli hyvät treenit! Ja anteeksi kun olin possu ja lähin ajoissa että ehin lenkittää loput..

Aiheena perusohjaukset ja viisi hyppyä rinnakkain mihin sovellettiin. Iita oli hmm...HIEMAN kurittomalla tuulella alkuun ja ääntä sai käyttää huomauttamiseen poikkeuksellisesti. Iitalle ei normaalisti joudu ihan niin kovasti ääntä käyttämään. Ensin peruuttaen - mun jalat solmussa ja koira kontaktiesteillä, toistolla ok. Valsseilla yllättävän hyvä, mutta meinasi taas lähteä lapasesta loppupäässä. Persjätöissä varmaan paras ohjautuvuus, nyt oli malttiakin vähän. Iitalla on vähän pahaa taipumusta myös tuohon nenänkäyttöön jos ei saa mennä minne tahtoo, mutta kevyillä "ei haistella" komennoilla sain aika hyvin hallintaan.

Radanpätkässä todella nätti niisto ja persjättö vaikka itse sanonkin. Putket tosi nopeita ja rohkeasti tulee esteelle minkä merkkaa. Lelu vaan sitten jäi kotiin joten palkkaaminen oli vähän sellaista päin loikkimista ja käden kyttäystä - täytyy opettaa sama kuin Hiskille eli palkkaus vaan niin että seisoo vähän matkan päässä musta eikä tule iholta hakemaan.

Mitään keskittymisvaikeuksia toisten koirien ja ihmisten suhteen ei ollut ollenkaan. Eipä olisi tyypillistäkään Iitalle, mutta hyvä että ominaisuus jatkunut.

Ongelmaa meinasi olla lähdössä pysymisessä, parilla vahvistuksella kesti jo ihan hyvinkin. Että sellainen paluu tauolta ;)

Meinasin seuran epiksiin, mutta katsotaan nyt.

Treenien jälkeen lenkille Iitan, Nismon ja Nemon kanssa sekä messissä tietysti Heidi ja Kati sekä merkkiväriset x 3. Hiskin kanssa metsässä ja frisbeen heittoa vielä kun tulin kotiin.

Pentujen kanssa on mulla ja rakkaalla Atella riittänyt haipakkaa menoa ja hommaa! Oikeaa ruokaa syödään ensin pää kupissa, sitten jalat ja loppujen lopuksi siellä ollaan kokonaan ja tuupattu kaverin naamakin puuroon. Tosi hyvä ruokahalu kaikilla!

Tällaisia ne nyt on mun mielestä:

1. Simpura
Porukan pienin ja niin pippurinen! Häntä heiluu vimmatusti ja kovin haastetaan veljiä ja siskoja leikkiin. Menee ruokakuppiinsa niin että varmasti ei kukaan mahdu mitään pöllimään.

2.Rouva Haukku
Ensin oli vana herra haukku, mutta nyt on myös rouva haukku. Keksinyt että ääntä tulee ja sitä pitää käyttää! Käsittämättömän utelias ja rohkea. Se joka on aina jossain välissä jumissa tai matkalla uusiin seikkailuihin.

6. Herra Haukku
Se joka edelleen antaa ruoka-ajan tullen "hälytyksen" eli nousee ensin, haukkuu ja herättää muut :D ! Todella kova leikkimään ja menee myös kovinta vauhtia pitkin ruokahuonetta.


7. Hiisu
Merkkariuroksista se rauhallisempi edelleen. Mutta kauhea syöppö! Kasvaa jotenkin salakavalasti, ei tee numeroa itsestään mutta on aina ekana syömässä.

8. Mörkö
Edelleen suurin, muut urokset kyllä ihan tuntumassa painojen kanssa. Jos mörkö päättää mennä jostain niin mörköhän menee..kuten tänä aamuna muiden ruokakuppien yli.

9. Ysipallo
Niin iloinen häntä ja kauhea painija! Ei enää se rauhallisin narttu vaan kauhea meno päällä :)

10. Kädet pystyyn tyyppi
Rauhallisin narttu, mutta ei kuitenkaan rauhallinen ;) . Ominaisuus nostaa etutassut ilmaan nostettaessa näkyy nyt hauskasti kun kaikkea täytyy ensin kokeilla tassulla.

Kenelläkään ei mennyt maha löysälle siirryttäessä oikeaan ruokaan, hyvä niin! Aada imettää vielä, mutta syövät jo kiinteä sen 3-4 kertaa päivässä. Painot nousevat tasaiseen tahtiin kaikilla. Tarpeiden tekoa paperille harjoitellaan jo kovin ja ensi vkolla varmaankin pääsevät ulkoilemaan. Leluja täytyy antaa niille varmaan jo vkonloppuna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti