Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

12.5.2014

Iitalle koulari, Nemolle hyväksytty!

Laitetaan ensin meidän eilinen yhteiskuva. Kiitos rakkaalle Atelle kuvasta ja tietty koiran lainasta.


Iita ja Nemo siis kävivät lauantaina kahdella ALO -luokan rallytokoradalla seuran omissa kokeissa. Lajihan virallistui myös Suomessa 1.5.2014.

Ensimmäisellä radalla pisteitä 80/100 eli HYVÄKSYTTY, tuomarina Piia Heikkinen

Iitan virheet:

- se nenä..kun vähänkin kontakti putoaa niin se nenä täytyy käyttää siellä tontissa. Ok, saan sen heti ylös mutta kuitenkin..

Muutoin meni oikein korrektisti ja -10 p tein minä kun tein yhden ylimääräisen istumisen Iitalle kyltillä.

Nemo sai ekalta radalta myös hyväksytyn 70/100 :)

Tavoite Nemon kanssa oli että se ei paineistuisi. Kun mentiin lähtöön niin se alkoi katsoa kylttejä ja minua epäilevän näköisenä, mutta sain kuin sainkin sille moodin päälle ja häntä pysyi tötteröllä. Nemohan ei oikein malta keskittyä, ei oikein osaa seurata ja noh, se vaan on Nemo. Rakas minilemmu teki kuitenkin hyväksytyn radan. Jes!

Toisella radalla tuomarina Iiris Harju - Iitalle 90/100, samantyyppistä nokkimista kuin ekalla mutta nyt mä en mokaillu kylttejä. Kun tekee on niin äärimmäisen pätevä, mutta se nenä...

Nemo sai toiselta radalta hylätyn koska ei vaan yksinkertaisesti istunut. Seistä napotti ja katseli ihmeissään mitä sellainen istu -käsky oikein tarkoittaa. Possuili se kyllä muutenkin ;). Mutta ei paineistunut!

Ohjasin myös Pimua ja se oli ihan liekeissä lukuunottamatta kahta viimeistä sekuntia molemmista radoista kun yhtäkkiä tuli mieleen että Kati onkin kentän laidalla. Pimu sai 98 ja 92 pistettä :)

Eilen olin Iitan ja Nemon kanssa Salossa, Tiia Hämäläisen radalla. Iita taas pääosin pätevästi, vähän käytti nenää maassa muutamassa kohdassa. Iitalla 88 pistettä ja koulari RTK1 !! Hyvä Iita :)

Nemo oli osaamisensa nähden ihan hirmuisen hyvä, mutta jäi 66 pisteeseen koska minä en osaa lukea. Otin väärässä kohtaa tempomuutoksia ja siitä ihan turhan 10 virhettä. Harmitti koska Nemo teki hyvin ja oli iloinen. Kohti seuraavia kisoja Nemon kanssa, sillä on täysi mahis koulariin ja se on todellakin enemmän kuin saavutus. Kaikki Nemon tuntevat tietää sen :).

Iitaa yritän AVOon sitten syksymmällä..pitäisi treenata ja toinen on se että kisat ovat todella täynnä tällä hetkellä.

Nismo rullasi tietysti koko viikonlopun kisoissa mukana ja pääsi treenaamaan kisapaikoilla. Oli aivan onnesta mutkalla ja aiheutti ihastusta kanssaharrastasjien keskuudessa. Molemmat tekivät rodun eteen arvokasta työtä - paljon tuli palautetta että kiva nähdä harrastavia ja hyvinkäyttäytyviä chihuja. Hyvä pojat!

Hiski oli kotimiehenä Aten ja poikien kanssa mutta sai vastaavasti laatuaikaa yksin lenkkeilyä ja touhuamisen muodossa :) .

Perjantaina Nismo ja Nemo kävivät Niinan käsittelyssä ja Nemo oli todella jumissa selästä :(. Niina sai sen kuitenkin auki ja laseroikin. Näytti käsittelyssä että kipeä ja liike vino, mutta arjessa ei jätä näemmä mitään tekemättä vaikka olisi kuinka kipeä. Selkähän menee jumiin sen polven takia. Nemo on niin uskomattoman kiltti, vaikka kuinka sattuisi niin pyrkii vaan pois, ei mitään ärähtelyä. Nismo oli ihan kondiksessa ja käyttäytyi mallikelpoisesti, jihuu!

Pentusia on käyty kovasti taas katsomassa. Reippaita pikkusia ovat, kaikki uudet ihmiset ja asiat on otettu innolla vastaan. Reviiri on laajentunut ruokahuoneeseen ja keittiöön. Eilen olivat myös ekaa kertaa ulkona. Hetken ihmettelivät että mikäs paikka tämä on, mutta sen jälkeen jokainen lähti ympäristöä tutkimaan ja hetken päästä olikin jo painit käynnissä :). Voin muuten vannoa että jokainen on tottunut sitten lähtiessään kaikkien mahdollisten siivousvempeleiden ääniin. Imuri, höyrypesuri yms muut kovaääniset eivät aiheuta edes korvanheilautusta vaikka vierestä pyyhkäisee menemään ;).

Iitan mielestä pennut ovat niin ihania ettei tiedä miten päin olisi. Nemoa ei kiinnosta tuon taivaallista pennut mutta yrittää murtautua kaikkialle missä pennut ovat koska on huomannut että ne esim syödessään kylvävät ruoanmurusia pitkin lattiaa. Nismoa kiinnostaa, mutta ei enää niin kovasti ja Hiski pappa se vaan heiluttelee nyt pennuille häntää, ei näyttänyt yhtään inhoavalta enää eilen.

Tänään ja huomenna olisi vapaata, aika ihanaa :) !Ei kommentteja:

Lähetä kommentti