Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

8.7.2014

"Pikkiriikkinen" suunnitelmamuutos

Tässähän kävikin sitten torstaina niin, että päätettiin minun ohjaavan Iitaa rotumestaruustokossa - joka on parin vkon päästä! Eli tottikselle heipat (tai oikeastaan puoliheipat koska mun treenityyli on jotenkin erikoinen) ja toko AVO -tilalle. Oikeastaan todella hauskaa päästä Iitan kanssa kokeeseen, enemmän odotan innolla kuin pelkäisin :). Mun kisajännityksellä siis hyvä asia. Ate on tehnyt Iitalle tokoon pohjat sa käynyt hakemassa jo alosta ykkösen viime vuonna sekä opettanut avoa. Nyt pitäisi vaan saada se omaan käteen kuntoon ja hioa yksityiskohtia, pitää viretila ylhäällä ja käydä vieraissa paikoissa.

Torstaina ryhmätreenit ja treenattiin erityisesti häiriöitä. Monta koiraa yhtäaikaa kentällä, kontaktinpitoharjoituksia, vähän jääviä, luoksetuloa jne. Hyvä treeni ja Iita keskittyi hyvin! Ainoa mihin reagoi niin korvat heiluivat Katjan äänen suuntaan. Luulen että palkkaustyyli on samantapainen kuin minulla, mutta Iita ei mennyt lankaan kuitenkaan vaikka korvia käänteli :). Paikallaoloa myös erilaisia variaatioin ja häiriöin - ei moitittavaa.

Pe -su tehtiinkin sitten monenlaisia treenejä. Välillä vähän paremmalla menestyksellä ja välillä vähän huonommalla.

Ongelmakohdat joita ratkottiin vkonlopun aikana:

1. estehyppy

Lähtee vaikka mistä ja noudattaa istu -käskyä heti, mutta ei ymmärtänyt että sieltä saa tulla takaisin. Agilityssa kielletty joskus aikanaan kun teki edestakaisin pomppuja vaikka palkka olikin edessä. Ilmeisesti siitä muistaa?? Lauantaina Iita myös osoitti olevansa todellinen hovawart - hyppäsi yli, otti ilkikurisen ilmeen ja syksyi pk A:n alle kaivamaan maata?!

Korjaus (kiitos Ate, Heidi, Kati ja Niina vinkeistä kaikissa asioissa :) )

- Hyppyytin palkalla edestakaisin ilman mitään kokonaista liikettä. Vahvistelin ponnistusvaiheessa hyppy -käskyä.
- Vein esteen taakse ja kutsuin yli suoraan palkalle
- Lähetin hypyn yli, kävelin perässä kädellä merkkaamaan estettä ja kutsuin yli

Iitalle paras treenityyli on tehdä pieniä asioita, monenlaisia erilaisia harjoituksia, mutta kuitenkin olla aina reilu ja selkeä mistä palkataan. Hiski kun taasen on sellainen "diesel" tietyissä asioissa että sen treenityyli on aivan erilainen.

Lopputulos viikonlopun jälkeen:

- kokeilin kokonaisena koko liikkeen - teki tosi hyvin! Jostain syystä tulee suoraan yli ja perusasentoon vaikka en koskaan ole sitä loppuasentoa edes ottanut?? En sitä korjannut, ei ole virhe ja kun sitä tarjoaa niin tulkoot.

2. luoksetulon stoppi

Iitalle kympin liike. Sitten keksikin ettei osaakaan? Juoksi vaan läpi? Ennen kun kättä heilauttanut niin pysähtyy niin että jarrutusjäljet jää kenttään. Jäi mysteeriksi miksi ei osannut..ja oli selkeästi hämmentynyt. Onko mennyt sekaisin kun tehty läpijuoksuja pelkästään??

Korjaus:

- suullinen käsky käsimerkin tilalle
- ei läpijuoksuja eikä koko liikettä vaan stopista palkka suoraan taakse

Sunnuntaina pysähtyi suullisella käskyllä. Täytyy vahvistaa pelkkää seiso käskyä paljon. Ja kaivaa se miksi onkin epävarma..heti kun löydän sen niin saan korjattua ;)

3. nouto

Varastaminen kapulalle on saatu pois! Ja siten ettei kuitenkaan vauhti kärsi, eli jes :). Pitoa tulisi edelleen vahvistaa ja myöskin palautuksen hauskuutta. Kun toisinaan sitä kapulaa olisi kiva pikkuisen tapporavistaa ja heittää ylimääräinen kunniakierros..

Tähän ei mitään sen kummempaa korjausta, mutta vahvistelin taas pelkkiä nostoja ja kapulan kantamista. Paranee koko ajan. Jostain syystä tässäkin asiassa tulee kapulan kanssa suoraan sivulle? En ole tässäkään koskaan ottanut loppuasentoa?? En lähtenyt korjaamaan..Vahvistan jossain kohtaa sitä edessä istumista ihan yksittäin. Uskon että tarjoaa sitä mikä vahvempi takaraivossa, vaikka en ole sivulle sitä käskenytkään treeneissä. Joten jos sitä edessä istumista vahvistaa yksittäin niin vaihtaa siihen..ehkä?

4. kaukokäskyt

Tekniikka on erinomainen. Ate opetti kaikki vaihdot silloin kuin Iita oli 10-12 viikkoa vanha. Ja se tekniikka on syvällä siellä muistissa. Ei siirry takapää mihinkään :) ! Muttamutta...on niin pirun tarkka siitä, millainen se eka "maahan" käsky on..jos on liian painokas niin luulee olevansa paikallaolossa ja ottaa kaiken heilumisen ja käskemisen vaan häiriötreeninä. Tai ainakin siltä se näyttää..

Korjaus:

- ei mitään lisäkäskyjä, matkan helpotuksia jne sen jälkeen jos ei heti nouse. Palaan takaisin, tuhahdan ja vaihdan paikkaa - sitten uusiksi ja oikein iloinen "maa" käsky
- yksittäisestä vaihdosta palkkaa - eka istuminen niin lelu lentää tai vapautus ruokakupille

Eilen kokeilin ruokakupilla kaikki vaihdot. Maahanmenot olisi voinut olla nopeampia mutta hyvin meni muuten :)


Jatketaan samantyylisesti, sopii hyvin Iitalle :) . Lenkkien yhteydessä täytyy kylillä nyt pysähdellä treenaamaan, saisi häiriön mukaan.

...ja sitten pitäisi itseä saada korjattua...mun vikalista oli huomattavasti pidempi kuin Iitan...ne samat vanhat pakkoliikkeet, liikkellelähdöt, käden liikuttamiset..

Eilen käytiin ajamassa jälki. Iitalla yksi keppi jäljen päässä, kaksi kulmaa, kuumuus paahtava, kuiva pelto. Otettiin ennen liikkeellelähtöä rauhoittaminen ihan jäljen päähän. Lähti makuulta hyvin liikkeelle. Vauhtia oli taas enemmän kuin tarpeeksi ja risteili ekalla suoralla, nenä pysyi hyvin tontissa kuitenkin. Eka kulma hyvin, seuraavalla suoralla hukkasi jäljen. Komensin uudelleen jälki ja jatkoi hyvin. Toisessa kulmassa aavistus pyörimistä, mutta lähti siitä oikein ja viimeinen suora ehdottomasti paras koska siellä oli se keppi. Iita kun nimenomaan etsii niitä keppejä. Nosti kepin hyvin ja siitä superpalkka. Heidi vielä tallasi yhden kepin maahan, sen nosti myös tosi hyvin.

Vietiin Aten kanssa jäljen jälkeen koko porukka uimaan. Iitahan ei niinkään uimisesta tykkää, mutta on nyt oppinut metsälenkeillä kahlaamisen hauskuuden. Eilen meni Hiskin ja lelun perässä monta kertaa veteen, juuri siihen syvyyteen ettei tarvitse lähteä uimaan. Hiski on hirmuinen vesipeto - ei sitä saa pois kun käskemällä sieltä vedestä ja heti jos vapauttaa niin livahtaa takaisin :D . Nismo on niin omituinen..muuten ei kyllä nouda mitään mutta keppiä (tikkua ;) ) hakee mielellään vedestä juuri kahlaussyvyydeltä. Nemo oli sitä mieltä että vesi on ihan tyhmää, mutta rannalla juokseminen miljoonaa joka suuntaan on tosi kivaa.

Helteet ovat taas lyhentäneet Nismon lenkkejä. Vanha siitä tulee, tai on tullut jo...ei mahda mitään. Nemoa ei kuuma haittaa ja oltiinkin sunnuntaina 10 km vetolenkillä beussien, Iitan, Nemon ja Heidin kanssa. Nemo se puksutti tulemaan koko matkan hirmuista kyytiä!

Kylilläkin käytiin vkonloppuna lenkkeilemässä ettei ihan metsitytä kun on aina kivempi lenkkeillä pitkin metsiä ja hiekkateitä. Ja oisin voinut taas jo yhden lenkin jälkeen kirjoittaa vetoomuksen flexien poistamisesta...koska onhan se reilua että minä seison omien koirieni kanssa ojassa koska vastaantulija ei saa omaa koiraansa kelattua omalle puolelle tietä. Ja hän nimenomaan ei saanut koska ystävällisesti kysyin että menisitkö omalle puolelle. Mrr! Yhtä reilua on seistä siellä ojassa myös siksi että pyörätiellä halutaan pyöräillä rinnakkain eikä peräkkäin.

Meidän välikatolle on muuttanut musta kissa. Asunut siellä jo kuukauden. Sinne menee kissojen portaat ihan omia kissoja varten jos jäävät ulos kun ei olla kotona. Aika samannäköinen kun meidän Joda on, mutta pienempi ja solakampi. Kysyttiin jo naapurilta että onko se heidän musta kissa mutta ei ollut..jännä että haluaa olla siellä, koska ei olla ruokittu tai jätetty mitään ruokaa mihinkään..


Viikonloppuna kyläilemään ja treenaamaan Katjan ja Eeron kanssa - jes :) !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti