Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

16.8.2014

Takaisin arkeen

Niin se loma vaan loppui..höh.

Kaksi viikkoa olisi töitä, sitten kohti Rukaa vaellusreissulle viikoksi. Varmaan aika huikea reissu tulossa, mutta koti-ikävä iskee varmasti kun Ate ei lähde mukaan..Joo, imelää ehkä, mutta ei olla koskaan oltu niin pitkää aikaa erossa toisistamme...nyyh. Ikävä tulee myös rakkaita pieniä jotka menevät Bealle hoitoon viikoksi. Alkavat olla jo sen verran iäkkäitä etteivät koko viikkoa jaksa pitkää matkaa tallustella vaikeassa maastossa. Surku ajatella niin..miksi aika kuluu niin nopeasti?

Viimeiset lomaviikot sujuivat enemmän kuin täydellisesti. Oikeastaan ainoa asia mitä olisin lomalla parantanut oli kelit. Helteet ovat vaan yök. Onneksi viimeiseen viikkoon mahtui viileämpäkin päiviä.

Tässä pari kuva minivaellukselta Lohjan maisemissa. 21 km tuli Heidin ja koirien kanssa tallusteltua aivan täydellisessä kelissä! Huippureissu :) !!! Iitan juoksu loppui juuri sopivasti niin että Hiskikin saatiin taas liitettyä mukaan jengiin. Muuten meni juoksuaika ihan jees, mutta 3-4 pvää oli sellaista serenadin laulua Hiskin suunnalta että terve..Treenattiin myös ihan loman loppuun asti ahkerasti Iitan kanssa! Nemo teki kaikenlaisia temppuja ja Nismokin pääsi tokoilemaan :) .

NOUDOT

Istuminen kapula suussa = onnistuu! Varma se ei ole,eikä siinä ole kestoa, mutta suunta näyttää hyvältä! Hyppyesteellä ei mitään probleemaa ja A-esteellä ollaan hyvällä mallilla kun ollaan käytetty agiA:ta, tai oikeastaan sen miniversiota. Kiipee kyllä myös oikean version tuosta noin vaan, mutta siihen en ole liittänyt vielä kapulaa. Pito on liikkeessä hyvä. Kyllä siinä oli hommaakin :) . Kaikenlaisin erilaisin variaatioin päästiin kuitenkin etiäpäin, pala kerrallaan.

ETEENMENO

Nooh, vielä vaiheessa...mutta kyllä vielä kerkee ;). Takaperinketjutus on menossa, samoin suorapalkalle juoksu. Suunta on oikea, mutta etenemisvauhti valmiiseen kokonaisuuteen vähän hidas. Ei paineita.

Tottiksesta muuten ollaan taas vaan kaivettu virettä, intoa ja moottoria. Pikkuisia juttuja, yllätyksiä ja lyhyitä treenejä useasti. Voi kunpa taktiikka kantaisi saman vireen kokeeseen sitten aikanaan..

ESINERUUTU

Kaikenlaisten tavaroiden kantaminen on aina ollut Iitan mielestä kivaa. Palauttamisen kanssa tehtiin Aten kanssa iso duuni ja on niin mahtavaa nähdä miten Iitan koko olemus ja ilme on muuttunut palautuksessa. Vauhti on sama ihan koko ajan ja intoa on kuin pienessä kylässä. Esineruutua ei olla kuin tehty iloisena muistutuksena koska se on Iitan mielestä niin siisti homma. Tykkään hirveästi sen tyylistä ruudussa. Miljoonaa esineelle ja yhtä lujaa takaisin.

JÄLKI

90 % ilmaisut toimii, mutta ajaa ajoittain korkealla nenällä. En ole ottanut siitä stressiä koska ei aja kuitenkaan yli kepeistä tai kulmista. Ollaan tehty sekä pellolla että metsässä. Lyhyitä ja pitkiä, yhdellä kepillä ja kuudella kepillä. Janalla ja ilman. Vasemmalle ja oikealle. Suoria ja sellaisia missä useampi kulma. Motivaatio on hyvä ja kepit ilmaisee nyt pääosin hyvin. Myös oikealle janalta lähtevät jäljet eivät tuota enää vaikeuksia.

Hauska Iitan kanssa on tehdä :) . Se antaa aika paljon anteeksi vaikka on tällainen keltanokka liinan päässä, ollakseen kuitenkin ohjaajapehmeä koira. Ei onneksi liian. Ihana harrastuskaveri.

Treenaamisen lisäksi on ollut hyvä keskittyä ihan vaan hauskanpitoon koirien kanssa. Tehdä pitkiä lenkkejä, kuljeskella metsässä, uida...etsiä pihasta käpyjä ja nautiskella vaan.

Iita on nyt oppinut uimaan ihan itsenäisesti lelun perään. Tuhannet kiitokset vielä Katille ja Heidille :) ! Viimeisellä uimareissulla joutui jo käskemään autoon kun olisi vaan tahtonut veteen.


Nismo ja Nemo ovat olleet myös kovia uimareita. Kahlailevat itsenäisesti ja Nismo myös tonkii pohjaa työntämällä koko päänsä veteen?!
Uiminen hoidetaan niin että Kati ja Heidi ovat vieneet veteen ja saavat uida kohti rantaa minun luo palkalle. Innokkaita pikku-uimareita!


Pyöräilystä tuli kyllä loman aikana kiva harrastus ja korvaava kickbikelle mitä on tylsä lykkiä ilman koiraa..eikä vetokelejä ole ollut kuumuuden takia lomalla oikeastaan ollenkaan. Nyt kohti syksyä kun mennään niin saa biken vihdoin kaivaa esiin!


Kiitos maailman parhaasta lomasta rakas Ate, rakkaat karvakorvat ja rakkaat ystävät :) !


Vaikka kuumuus piinasi, kertyi lenkkikilsoja lomalle 285, ihan jees!

Tänään oltiin Iitan kanssa töissä ja oli hienoa nähdä miten se reagoi uusiin juttuihin kuten kauppakeskuksen hälinään, rullaportaisiin, hissiin....ei sitten yhtään mitenkään :D !

Huomenna kohti Raision näyttelyä - Hiski veteraaneissa ja Iita avoimissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti