Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

26.10.2009

Viikonloppu merkkareiden kanssa :)

Pöh..mä kirjotin viime viikolla piiiiiiitkän jutun tänne ja se on näköjään kadonnut johonkin??! Ei oo luonnoksissa eikä missään muuta kuin otsikko. Kyllä nyt ärsyttää, siinä oli Nemon agitreeneistä, ohjauksesta ja mun ja Hiskin vuoden agilitytulokas tittelistäkin vaikka mitä!!!! Perkeleen perkele :(

Mun auto on tullu huollosta! Yli neljän TONNIN lasku ei todellakaan mieltä kyllä lämmittänyt, mutta taas saa ajella :) ! Töihin meneminen on huomattavasti helpompaa ja ei tartte kokea huonoa omaatuntoa kun vaivaa muita kyydityksillä jne. Iso kiitos siis kaikille jotka ovat auttaneet autotonta minua! Erityiskiitos kuuluu Atelle joka on urhoollisesti muuttanut aikataulujaan jne että olen päässyt kulkemaan. Palkinnoksi ihanasta itsestään Ate saikin Baileys putelin ja hoffikirjan :).

Viikonloppu oli niin hauska, riemukas, opettavainen ja ihana. Ate ja minä pakattiin Hiski + Nismo & Nemo autoon perjantaina ja suunnattiin Hauholle kennelpäiville. Paikalla oli kauhea kasa merkkarihoffeja omistajineen ja perheineen :) !! Perjantaina purettiin lähinnä auto ja tsekkailtiin paikkoja. Humina oli meijän talon nimi jossa oli siis sellainen oleskelutila, suihkut ja kaikille omat huoneet. Koko paikka oli samanlaisten talojen kylä jossa lisäksi päärakennus missä syötiin ja otettiin drinksua :). Musiikki ei ollut kauhean antoisaa, humppaa ja valssia...eikä Ate lähtenyt tanssimaan vaikka kuinka vonkasin!

Lauantaina aamusta kello soi seiskalta ja eikun koirat lenkille. Tietä ja mettää oli tosi kivasti, ainoa jännitys pimeässä oli että kuinkakohan monta irti olevaa hoffia tulee kirppuja vastaan ;). Onneksi ei mitään sellaista kuitenkaan sattunut ja muutenkin kaikilla oli koirat "näpissä". Aamupalan jälkeen kokoonnuttiin esittelyä varten ja alettiin jakamaan koulutusryhmiä. Me mentiin Aten kanssa hakumetsään ja saatiin Hildenin Joukolta hyviä vinkkejä ja harjoituksia hakua varten :). Mä pääsin maalimieheksi Joukon ja Sirkan hoffeille ja tehtiin siinä sitten koiran mukaan jos jonkimoista motivointia..ohjeita sateli kauheasti mitä pitää tehä mitenkin ja kaikesta mä kaiketi selvisin koska kukaan ei suuttunu, pääsin pois metästä eikä siellä hakumetässä kukaan koirakaan purrut :) ! Lounaan jälkeen mä toin kirput katselemaan pentutestausta, viettikartoitusta yms joita hoisi koirakko kerrallaan joku mies jota en nyt kuollakseenkaan muista nimeltä?! Opaskoirakouluttaja, armeijan käytössä olevia koiria kouluttanut, pentutestaaja....mukava mies! Kaikkien hoffiomistajien oli pitänyt keksiä sille jokin ongelma ratkottavaksi ja niitä käytiin sitten läpi + testattiin viettien voimakkuuksia. Ate ja hiski ratkoivat jäljellä ilmaisua ja nyt mä en taas voi tänne kirjoittaa kaikkea innostuksissani, kun Ate haluaa varmasti omaankin blogiin kirjoittaa :). Kirput saivat sitten tokoilla siinä sivussa ja lähinnä totutella olemaan isojen koirien ympäröimänä. Erityisen tyytyväinen olen Nismoon joka osoitti todella hyvää kontaktia seuratessa eikä lainkaan hermostunut toisista koirista. Yllättävän vähän muutenkaan päästivät mitään haukkuja, paitsi sisällä piti jonkun verran "vahtia" ;). Ate ohjasi tokossa muutamaa hoffia ja antoi vinkkejä miten edetä missäkin eteenpäin. Oletettavissa on että näiden kennelpäivien jälkeen NuPun koiraklubin hoffimäärä taas on kasvussa ;).

Lauantai meni sitten ihan hirmuista vauhtia vaikka niin aikaisin oltiinkin liikenteessä. Iltaohjelma oli niin hullua kuin tuolla porukalla kuvitella saattaa ;). Atekin pääsi "muovailemaan" ja kertoi kaikille visuaalisen näkemyksensä Hiskistä mäyräkoirana..hih! Tanssimaankin päästiin sitten ryhmänä ja yksilöinä ja jopa Ate meni kengät viuhuen pitkin lattiaa! Tai sitten ei..kyllä se osallistui mutta ilme oli juuri sellainen "onko pakko jos ei taho" :D ! Rairaita tuli vedettyä aamu puoli kuuten saakka! Äkkiähän siinä venähtää kun aletaan yöllä koiria kouluttamaan alkoholin merkeissä ja ilman koiria ;). Hauskaa oli, todella hauskaa! Aamulla 1,5 tunnin unien jälkeen voi vaan kuvitella millaista juttua Atella ja mulla oli koko sunnuntai päivän. Ei taivas...naurettiin niin että mulla tuli mahakin kipeäksi. Ate oli muutenkin ihan parasta seuraa! *onnellinen hymy*

Sunnuntaina oli TOTO juoksu ja matka oli n.150 metriä..ei siinä muuten mitään mutta krapulaisena tuollainen matka tuntui maratonilta. Hiski pokkasi tästä touhusta pokaalin! Me Aten kanssa molemmat juostiin sitä "karkuun" kiljuen ja huutaen ja lähettäjä kun päästi Hiskin perään, sehän pyyhki sieltä miljoonaa tulemaan :). Aatteli varmaan että ei noita kahta hullua kannata kahestaa jättää, ei tiedä mitä vielä sattuu. Mölkkykin sai ihan uuden merkityksen kun sitä koirien kanssa pelattiin. Koiran piti käskystä hakea mölkyn palikoita niin paljon kuin minuutissa ehti ja pisteitä sai aina numeroidun mölkyn mukaan. Hauska laji ja tosi hyvä motivointi noutoon kun oli niin erilaista ja kaikki kannusti toisiaan ja koiriaan :). Palkintojen jaossa Tupu oli muistanut Atea ja Hiskiä hienolla pokaalilaatalla suoritetusta BH kokeesta. JEE!!!

Kaiken kaikkiaan TODELLA onnistunut reissu, oli niin ihanaa. Tänäkin aamulla vielä väsytti ihan perkeleesti mutta silti tuoreena muistissa on rakas matkaseura, uudet mukavat tuttavuudet, koulutukset, yhdessäolo, kaikki! KIITOS!

Mä muuten ilmoitin Hiskin virallisiin agikisoihin! Oon hullu...aloitetaan "kevyesti" n. 500 koiran edessä Purina areenalla Helsingissä. Huh! Tarkka päivämäärähän on sunnuntai 22.11. Nemon viralliset Liedossa on nyt sunnuntaina, APUA! Ja lauantaina Hiskillä on Lägin möllikisat. Tosi hyvää häiriötreeniä..jännittää silti motivoituuko se vai meneekö reisille.

Ruttu the man oli hoidossa Ninalla ja oli osoittanut pääosin hyvää käytöstä :)!!! Oli se ratketa riemusta kun kävin sen eilen hakemassa, voi että! Korskunta vaan kuului, kuolaa lensi ja ruoskahäntä viuhui kun Ruttu kertoi miten kauhean kova ikävä oli ollut :) ! Ihana pieni tiikeripoika.

Ei tarvinnut muuten eilen kysellä nukkumattia kun meni sänkyyn...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti