Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

9.6.2010

Käskytöntä agilitya

Autoton elämä on kamalaa. Inhoan busseja ja lähinnä sitä, että en yksinkertaisesti pääse mihinkään vaivaamatta ketään. Noh, ehkä saan jo loppukuusta taas ajella. Toisaalta on tässä hyviäkin puolia..tulee liikuttua enemmän kävellen ja aamuisin on kiva taittaa alkumatka Aten kanssa :) !

Eilen mä en sitten huomannut ajan kulua ollenkaan tullessani kotiin ja tajusin 17.30 että klo 18.00 alkaa treenit ja sinne pitäisi kävellen ehtiä. Äkkiä kamat niskaan ja puolijuoksua kentälle hiippiksien kanssa. Tulihan kunnolla lämmiteltyä, ehkä jopa liikaakin kun aurinko porotti aika lailla. Aika kova kunto noilla pikkuisilla on..kielet kyllä roikkui juostessa, mutta paahtoivat silti tomerana edellä koko matkan :).

Harmitti kovasti kun Hiski ei päässyt :( . Se oksensi edellisenä yönä ja voi jotenkin muutenkin huonosti, valvotti ja oli levoton huonosta olosta johtuen, joten ei sitten raaskittu sitä viedä kuumaan treenaamaan huono olon jälkeen. Nyt se on jo ihan normaali uuno itsensä :) ! Tosiaan Nemon kanssa eilen Elinan opissa ja aiheena vartalo-ohjaus. Mieluusti hiljaa tai vaan kannustaen kevyesti, mutta ei esteiden nimiä käyttäen..käskyt siis pois. Olipa todella erikoista huomata miten kovasti Nemolle onkaan merkitystä mun asennosta ja paikasta. Herkkähän se on aina ollut mutta noin paljon! 20 cm ero mun kohdassa oli sille liikaa ja tuli hypystä ohi..oikean paikan hakeminen vei hetken ja johan sujui. Renkaalle päästin vähän eteen (vaikeaa tuolla pienellä) ja käytettiin sivuissa rimoja pystyssä että hakisi itsenäisesti oikeaa. Hienosti meni! Sylkkäri kahdelle hypylle ja siitä eteen putkeen oli Nemolle aivan loistava! Kepeillä sitten kannustin ja se pujotteli ihan näppärästi! Katsoo suoraan eteen, mutta sitä rytmitystä se vaatii kepeille kovasti. Tukea tukea ja tukea...itsenäisesti harjoiteltiin kolmen esteen "ympärssä" takaakiertoa ilman hyppäämistä eli ohjaaja juoksi sisärataa ympyrää ja koira ns ulkorataa. Nemolla oli ihan pikkuisia vaikeuksia tätä hoksata, kun ainahan siitä on hypätty ja tomerasti tuli korvat takana yli eikä millään meinannut onnistua. Kaiken kaikkiaan se oli taasen hauska kirppunen, niin vaivaton ja kiva opettaja. Mulla on aikaa miettiä ja osata ja Nemolla hirmuisen kivaa. Nismo tosiaan pääsi mukaan ja ikäväkseni ei pystynyt olemaan kiinni aidan ulkopulella. Lähettyvillä olevat vieraat koirat ja agilityn huuma oli liikaa pienelle Nismolle. Kati tuli ja pelasti, lainattiin sen auton häkkiä. Hassua, oliko sitten tekijöitä niin paljon vai miten, koska muutoin kestää kyllä olla kiinni yksinkin ja toisten koirien kanssa?! Ei muuten, mutta BH:ta varten tarvii sitten sekin ottaa tehotreeniin.

Oon pattitilanteessa. 20.6 rallytokokisoihin on 1 paikka tullut peruutuksena ja tietysti otin sen vastaan...MUTTA kumman ilmotan? Nismon vai Hiskin..molemmissa on puolensa ja puolensa...iiks kun en tiedä. Elokuussa on Vantaalla kisat, sinne ilmosin molemmat ja siinä lähettyvillä sitten SM kisat ja ajattelin pokkana vaan osallistua, meni miten meni :) ! Ellei sitten olla jo AVOssa jomman kumman kanssa...ja jos se jompi kumpi on Nismo niin siinä on sille pari ihan uutta asiaa..hmm..

Katselin eilen muuten Nemon legoja ja ikäväkseni huomasin, että niihin on taas kertynyt hammaskiveä :(. Nappulat raksuttavat kuivana, luita syövät, keppejä syövät jne jne ja silti vaan tulee..höh. Otan plague offin testiin josko se jeesaisi..en ala nukuttamaan hammaskiven takia noita ellei ole ihan pakko.

Tänään toko/pk päivä. Nismo saa tulla parkkikselle treenaamaan jääviä liikkeitä ja luoksetuloa...jos jollain on aikaa, otan paikallaanmakuun lyhyellä välimatkalla niin, että toinen koira kutsutaan vierestä luokse. Katotaan kuin meitin käypi :)

..pakollinen työmatka lähenee..pe "aamuna" klo 03.00 herätys ja Tanskaan..paluu sunnuntaina..haluan jäädä kotiin mun miesten ja koirien luo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti