Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

16.6.2010

Loistavat treenit :)

Aina on parannettavaa, mutta yleisfiilis eilisestä oli että JES! Alkuun ennen kentälle menoa mulla oli fiilis, että omistan kaksi vasenta jalkaa, tuli suht hoppuinen lähtö Pian kyytiin, kamat hätäisesti liivin sataan eri taskuun...sopimus Aten kanssa että tuo Hiskin myöhäisempään ryhmään..sitten tietysti yhteinen ruokailu ja kahvihetki, niitä ilman EI VOI kotoota lähteä töiden jälkeen :).

Nismo ja Nemo olivat molemmat mulla kyydissä, lämmittelylenkki ja Nismo saikin jäädä autoon tottumaan taas hälinään, koiriin ja ihmisiin. Pari kertaa kävin sanomassa ettei haukuta, muutoin oli ihan coolisti hiljaa ja katseli menoa :). JEE!

Pikkuinen Nemo oli suhteellisen vilkkaalla tuulella ja virettä nosti vielä Ninan pikkuruinen "karhulapsi" Pomo. Pomo on Nemoa jo hieman isompi, täysin musta mitteli tai klein..en tiedä kumpi kun eikös ne koon mukaan päätetä kuten toy/kääpiövilliksetkin vähän kasvaneempana? Äh, en tiiä. Hauska vekkuli kuitenkin, pikkuisen turhan röyhistelevä kakara ;). Koppavasti se tulla paahtaa tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Aiheena välistävedot (5kpl), jotka päättivät radan..alkuun kahdella tapaa kahta hyppyä. Jättäen + jaakotus TAI lentävä lähtö + whisky (ei hajuakaan kirjoitetaanko noin), puomi, hyppy suoraan edessä, kääntö kepeille, mutkaputkeen puomin alle josta toiseen mutkaputkeen. Kaikki neljä putken suuta vierekkäin. Sieltä hypylle jonka jälkeen toiselta yli niisto-persjättö yhdistelmällä, A ja välistävedoille. Mä olin Nemoon yhtä kaarretta lukuunottamatta helvetin tyytyväinen. Se tulee hyvin kaikenmaailman kiemuroihin ja tekee niitä mielellään. Pahoja ovat vain sellaiset joihin otan edestä vastaan (yritän välttää) sekä pitkät estevälit on meille huonoja..pikkuiset jalat kun on. Lähinnä kyllä koiralla, koska itseltä löytyy kuitenkin koon 40 kavio, tai pulkka lähinnä. Whisky meni yllättävän kauniisti ja se teki hypyn jälkeisen kaarroksen yllättävän pieneksi. Nemolla on tapana tällaisissa valahtaa kauas vaikka kropalla on mahis kääntyä todella tiukasti. Tarkkana saa olla. Ekalla kerralla kontaktivirhe puomin alastulolle?! Hups. Eikun takaisin, uudestaan kaunis whisky, jopa minulta ja puomi ok. Hypyltä kääntyi näppärästi kepeille, mutta pujotteluvarmuus on mitä on..pari virhettä, lähinnä mun rytmityksessä, mutta yllättävn ok. Kiinniotto "syliin" ja päästö putkeen. Vastaan ja sylkkärillä toiseen putkeen. Voi että kun se meni ihan tajuttoman nätisti. Päättäväisenä pikkuisena kaahotti putkeen. Sitten tylsän pitkä esteväli, jouduin odotella vähän ja rytmitys meni pieleen. Vähän sekoilua niisto-persjättö kohdassa mutta Nemo tuli oikein. A:lle jopa nyt, kiitos meijän treenaamisen, vähän irtosi enkä joutunut varmistella. Välistävedoissa mä askelsin ylimääräistä, mutta Nemo tuli hienosti, lähti hyvin ja palautui pienellä kaarroksella. Toistona sitten munkin jaloille ok. Naksuttelin hypyillä ja mietin josko sitä voisi alkaa vähennellä ja vaihtaa taas pikkuhiljaa sanalliseen kiitokseen. Hyppyvarmuus on kasvanut ihan mielettömästi. Varmuus on vaikuttanut myös meidän tiimityöskentelyyn kovasti. Toisella puolen kenttää viidellä hypyllä sitten valsseja, takaaleikkauksia ja persjättöjä. Valsseihin ja persjättöihin en itse ollut tyytyväinen vaikka Nemo oikein tulikin, mutta takaaleikkauksista tykkäsin sitten kovasti. Rytmitys meni nappiin ja tämä on ollut meille vaikea. Nemo kurvaili upeasti, pienillä jatkokaarroksilla ja meillä meni liikkeet yksiin. JIHUU! Palkkana meillä oli tänään lettuja, kissanruokaa, maksaa ja käpy :) ! Oli hauskaa heitellä sille käpyä kun toinen näytti niin nauravaiselta :).

Hiskin kanssa meno aluksi vähän arvelutti...hetki on mennyt kun ollaan pidempää rataa tehty, ollaan keskitytty tekniikkaan ja hakuisuuteen enempi kun ollaan itekseen treenattu..nyt oli nollatreenit sitten Marjun opissa. IIKS! Hoffissa oli virtaa, olin juoksuttanut sen lämpöiseksi, ehkä liiankin...pienet leikit ja repimiset ja lähtöön jättö. Se karkasi lähdöstä?!?! Outoa, ei se sieltä tule pois..kertapalautus riitti ja ei varastellut edes pienellä härnäämiselläkään. HYVÄ! Alku muuri, pituus, puomi..Otin vastaan puomille, hidasti ja tiukille meni kontakti. Alastulon kontakti oli hyvä, tuli kohtuu vauhdilla eikä kauheasti hiipinut loppua. Siitä hyppy, vippaus hypylle ja putkeen. Vitsit miten pienessä tilassa kääntyi! Marjukin antoi tästä hyvää palautetta ja ollaan me kyllä pyörityksellä tehty töitäkin sen kääntymisen eteen. Putkeen meni loistavasti ja mä sitten jäinkin siihen jotain haaveilemaan tuloksena typerä, myöhästynyt ja ääliömäinen meno keinulle. Väärä käsky minulta ja juoksi yli keinusta..mitään ei käynyt eikä koira ollut moksiskaan. Toisto ihan oikealla käskyllä niin meni hyvin päähän ja pysähtyi käskystä kuin seinään. Seuraavana pöytä, jota en muista Hiskille edes koskaan näyttäneeni. Taas tuli todistettua, miten paljon etua on siitä, että opettaa käskyjä, miten paljon etua on tokosta lajiin kuin lajiin. Käytin samaa pysäytyskäskyä kuin Atella on tokossa seisomisessa ja siihen jäi kuin nakutettu :)! Sain hyvän kulman kepeille ja sisäänmeno oli jees. Pujottelu Hiskille nopea, melkein wau meitille :) ! Pimeä putkikulma, juu ei irtoa...tehtiin siihen sitten pakkovalssi ja hyvin meni. Loppusuora kolme hyppyä, suora putki, hyppy. Kyllä sai juosta vaikka vähän etumatkaa sainkin. Jalat ovatkin tänään vähän hellänä niistä toistoista ja juoksemisesta, koska tosissaan sai paahtaa täysiä ja vielä vähän päälle. HUH! Aivan loistavat treenit ja kolme kertaa mentiin täysi rata. Erityisesti kontaktit, käännökset ja kepit oli sellaisia mistä hymy oli herkässä.

Perjantaina pukkaa oman seuran epiksiä ja sinne siis kisaamaan + töihin. Atekin tulee! Hauskaa kun kerkiää! Tänään on toko/pk pvä eli minä ja kirput päästään kuunteluoppilaiksi ja Nismo tekee pikkuiset tottikset siinä parkkiksella samalla. Liikkellelähtöjä ja täyskäänöksiä. Se olisi tarkoitus ainakin. Torstaina kouluttamista ja EHKÄ pikatreenit niiden jälkeen. Nismo voisi tehdä agia, Nemo tokoa, vähän vaihtelua niillekin :). Lauantai näyttää tyhjältä toistaiseksi, mutta eiköhän me Aten kanssa siihen jotain keksitä ;).

Pläänejä on kovasti suuntaan ja toiseen ja ajatuksia hautoo hirmuista kyytiä! Vahva tahto tuo ne läpi ennemmin tai myöhemmin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti