Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

16.7.2010

Kiipee kiipee !!!

Eilen treenaamassa NuPun kentällä, seurana Elde ja Jeni :). Kiitos vaan vielä, oli oikein mukavaa! Ilma tuppasi olemaan painostava joten saattaapi olla, että varatusta ajasta aika iso osa meni keskustelun merkeissä ;). Hiippikset olivat erityisen hyvässä vireessä ja kastelin ne ennen kentälle menoa..hassut pikkuiset, luulisi että lämpö imee niistä kaiken energian, mutta ei näköjään. Ei mitään rääkkiä kuitenkaan vedetty vaan lyhkäsiä pätkiä ja sitten varjoon ja veteen jäähdyttelemään.

Kentällä oli valmiiksi rata jota vähän muokkasin. Nismo teki puomia takaaleikkauksilla ja voi että kun oli kiva ja nopeahko :). Kontakteilla toistaiseksi kuuliainen, katsotaan koska alkaa loikkia. Ilme oli jälleen mimmumaisen idiootti..näyttää lähinnä siltä että ratkeaa liitoksistaan. Pikkuiset niistotreenit..ihan ok, paljon parannettavaa. Lähtöjä, tosi jees, hyvin pysyy. Suoraa..hyppy putki hyppy ja putken päässä palkkaa. Menee niin pirusti! Kaiken kaikkiaan piristävä ja ihana :). Voi kun Nemon taidon saisi sille siirrettyä itsestään..noh, pikku hiljaa.

Nemo teki vaikka ja mitä. Irtosi hypylle, pujotteli (6 toistoa, kaikki puhtaita!) , tuli niistoihin, kesti takaaleikkaukset hypyille, putkelle, puomille, jopa renkaalle! Harjoiteltiin mun oikeaa kohtaa ohjattaessa hypylle. Mun täytyy antaa sen mennä tai olla yhtä aikaa, muuten ohjautuu niin pirun herkästi ohi. Jotenkin tulee ryysittyä aina eteen. Irtoamista hypyille ja irtoamista sinne tänne ja tonne..kiva, ihana Nemo :) !!! Pienestä lukee, joka toisaalta etu, mutta tuo mulle hirmuisesti paineita ohjaukseen. Annan mennä vaikka menee väärin, koska harvemmin totaalisesti sikailee, yleensä minä olen väärin..enkä halua tappaa sen intoa irrota. Naksua ei eilen käytetty eikä hyppimisessä ollut mitään ongelmia. Kävelyttelin kentällä sen treenien jälkeen, eikä aamullakaan ollut "jumissa" yhtään. Jihuu!

Rallya ja tokoa puuhattiin myös ja Nismo oli aivan onnessaan..se pyöri ympyrää, huusi ja pönttöili..seuraaminen oli tosi kivaa, liikkellelähdötkin toimi. Täyskäännöksiä paljon, molemmilla tyyleillä, takaa kiertäen ja edessä "peruuttaen" . Vähän hösötti turhaan mutta teki kauniistikin :).

Oli mukavaa kun koirat olivat niin hirmuisen innoissaan treenaamisesta (kuten yleensäkin). Radan/treenipätkänkin jälkeen hyppivät iloisesti, hännät viuhtoo ja kun kumartuu niin moiskauttavat suukonkin vielä :). Hiski oli kotona syyttävän näköisesti kun se ei päässyt mukaan. Lupailin sille, että kun pääsen taas autolla kentälle, niin se saa tulla mukaan.

Tänään Aten kanssa yöhommiin...blaah..ei huvittaisi itse työ, mutta seura on ainakin hyvää ja hauskaa :). Jos ottaisi valkkarilaatikon mukaan??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti