Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

5.7.2010

LOISKIS!

Niin se viikonloppu taas meni hirmuisen suhinan kanssa ja arki koitti. Kelit suosi, aurinko loimotti ihan kunnolla ja valoisaa oli pitkään. Mun auringolle allerginen ihoni on pysynyt kohtuu hyvänä, mutta vieläkään en uskalla olla hihattomassa paidassa lainkaan. Lahkeita oon uskaltanu vähän lyhentää ja puolipitkiä hihoja käyttää. Ennemmin niin, kuin ihottuman ja ihon kuoriutumisen tuska.

Hiippikset saivat lauantaina uima-altaan :). Meitin tontilta oli vaan vaikea löytää tasaista, ei jo käytössä olevaa kohtaa joten siitä tulikin sitten vähän toispuoleinen. Noh, asiansa se ajoi kuitenkin. Huomasin uittaessa sen mitä pelkäsinkin. Nemon toinen takajalka on huomattavasti voimattomampi kuin toinen. Aluksi se ei uitaessa käyttänyt sitä juuri ollenkaan, mutta toistuvien harjoitusten myötä, jotka olivat kerrallaan n. 1-2 minuuttia pitkiä, alkoi se vihdoin polskutella kaikilla jaloilla. Jalka on kuvattu kahdesti, se astuu sille normaalisti, mutta juostessa huomaa, että se on eri tavalla kuin toinen takajalka. Jostain syystä se on ikäänkuin kehittynyt lihaksien osalta vähemmän kuin toinen. Uiminen tekee sille varmasti hyvää ja uimaharjoituksia on tarkoitus tehdä jatkossakin. Katsotaan onko vaikutusta. Nismo ei liiemmin uimisesta tykännyt. Korvat luimussa loiskotteli menemään. Uimisen jälkeen olikin sitten hauskaa juosta ihan miljoonaa pitkin pihaa, hirmuisia äkkikäännöksiä tehden ja pientä jahtaamishaukkua pitäen.

Lauantaina puut saivat kyytiä ja mä säpsähtelin niiden välissä paistatelleita sisiliskoja. Ate näytti muutaman kerran hieman tuskaiselta, kun pompin karkuun ötököitä. Että voin inhota niitä..erityisesti ronkkahyttysiä. Hiippurat saivat samalla harjoitella nenänkäyttöä kun piilotin pitkään ruohikkoon kourallisen pieniä nappuloita sinne tänne. Illalla juoruttiin Katin kanssa tuoppien ja drinksujen äärellä pubissa...hauskaa oli, mutta ei siitä sen enempää ;). Ate otti ehkä sen yhden ylimääräisen, hik! Sunnuntai sitten rajoittuikin sisähommiin ja aamupäivällä tehtyyn lenkkiin hiippureiden kanssa kun aurinko ei vielä niin kovasti porottanut. Fillaroimassakin käytiin ihan koko porukan kesken. Koirat ei kyllä päässeet mukaan, ei raaskittu ihan siinä helteessä juoksuttaa.

Tavallaan olin helpottunut kun agirotuun osallistuminen Hiskin osalta peruuntui, oli niin tajuttoman kuuma. Tavallaan harmitti, kun olisi ollut mahtavaa edustaa siellä hoffeja. Noh, rotumestiksiä odotellessa. Suuret onnittelut kuitenkin hienosti menestyneelle joukkueelle! Onnittelut myös Lauralle ja lk chihuahua Fannille LUVA:sta kyseisenä vkonloppuna!

Tänään Nismo aloittaa arkitottis -ryhmässä :)! Uudet koirat, uudet häiriöt, uusi kouluttaja. Innolla sinne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti