Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

7.7.2011

Mätsäri ja kuntoutusta

Eilen mulla oli taasen hiippurat mukana duunissa, kun oli tarkoitus kurvata Somerolle mätsäriin suoraan töistä. Ajatus lähti siitä, että Ate toivoi Dagdahoff kakaroille näyttelytreeniä ja mätsärissä esiintyikin Laku ja Rokka :) . Koppasin matkalta Katin kyytiin - kiitos taas avusta! Mä näytin ekaa kertaa Nismon ja toista kertaa Nemon. Voi huoh kun niistä huomaa ettei tällaisia ole harjoiteltu. Siellähän oli todellisia näyttelyguruja kehissä! Nemo ei juossut ollenkaan..se laukkasi ja nuuski ihanaa ruohikkoa ja kun ei itsellä ole esittämisestä kokemusta niin plaah..täytyy treenata erkkaria varten ja ehkä ostaa myös näyttelyhihnat?! Nemo kyllä seisoi tosi kauniisti ja pöydällä oli reipas vaikka mä epäilin että se on siinä ihan luimukorvana. Antoi nätisti katsoa. Sininen nauha ja ei sijoitusta. Nismo taasen esiintyi aika reippaasti, kuuluisaa tirehtöörimarssiaan esittäen ja sai ryhdikkäistä liikkeistä erityismaininnan. Seisoi myös kauniisti. Pöydällä oli reipas ja antoi katsoa hampaat, mutta pallien suuntaan meneminen sai aikaan pienoisen murahduksen. Possu. Antoi kuitenkin tutkia. Tuomari sanoi, että chihut ovat usein aika tempperamenttisia ;) . Nismolle punainen nauha mutta ei sijoitusta. Aika hauskaa oli käydä pyörähtämässä - me tarvitaan niin paljon treeniä ennen erkkaria!

WilmuriKulmuria on ahkerasti kuntoutettu joka aamu ja ilta. Oikean takajalan venytystä ja vanutusta sekä koordinaatiharjoituksia, tasapainottelua, painopisteen hakemista yms perusjuttuja. Kauheasti se ei hommasta tykkää, mutta on tosi kauniisti paikallaan ja antaa käännellä ja väännellä. Ei kipuile siinäkään..Mä Atelle aamulla sanoinkin, että minusta jalka on parempi, mutta Ate sanoikin että ehkä se on psykologista..totta, sitä niin kovasti toivoisi että jalassa ei ole mitään isompaa vialla. Edelleenkään se ei sitä linkuta tai näytä että olisi kipeä?! Kuntoutus on auttanut ainakin siihen, että se nykyään myös nukkuu oikean jalan päällä eikä aina vaan vasemman kuten aiemmin. Lisäksi edelleen kasvavissa määrin hallittua hihnaliikuntaa. Ei ole aiheuttanut mitään huonoa jalalle. Eilen illalla kyllä vaihdoin sen kanssa hihnalenkin kahden keskiseksi metsäjuoksuksi. Yleensähän ovat Hiskin kanssa yhtä aikaa. Wilma oli aivan onnessaan ja hoffihepuloi pitkin niittyä. Aika kauas ampuu minusta ollessaan vapaana,mutta kun häviän näköpiiristä niin palaa takaisin etsimään ja kutsusta tulee toki heti. En silti ole tottunut että vapaana koira menee niin kauas. Hiippikset ja Hiski on pääosin n. viiden metrin päässä. On se vaan kaikinpuolin niin omanlaisena - urpo rakas Wilma :) !

Aten kanssa molemmat lasketaan päiviä kesäloman alkamiseen...vielä 11 työpäivää..jaksaa, jaksaa :) !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti