Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

7.4.2010

Naksuttelua & rallytokoa

Ihanaa kun kevät on saapunut ja kenttä on kuiva! Pääsee useamminen treenaamaan! Tai siis niin...onhan se talvellakin auki, mutta liekö ohjaajan motivaatiossa vikaa talvipakkasilla ja pimeydessä :) ?? Sisähalli on ollut talvella meijän pelastus ;)

Mä oon niin pitkään puntaroinu tota Nemon hyppäämistä ja sitä miten tästä taas eteenpäin, miten vahvistan ja mitä nyt? Hyppäämisestä pitäisi saada superkivaa!Sitten keksin..naksu on tähän hommaan oivallinen! Nemo tykkää höpöhöpö tempuista kun naksulla vahvistelee ja liitinpä sen eilen hyppäämiseen käskyn ja ohjauksen lisäksi.Käytin kenttämme tokohyppyä (ei pääse ali) ja aina ponnistuvaiheessa naksautin..heti ensimmäisestä kerrasta asti Nemon vauhti muuttui, into kasvoi, korvat nousi hörölle ja se oli ihan täpinöissään. Pompittiin siinä aikamme ja ihan täydellä minikorkeudella ja Nemo vaan liiteli yli. Ei jäänyt ponnistelemaan tai keräilemään itseään vaikean näköisesti vaan irtosi hypylle kauniisti ja lujaa (niin lujaa kuin tuollainen kirppunen pääsee :) ) , itsevarmuutta ei puuttunut yhtään. Tehtiin takaakiertoja, lähetyksiä, tiukkoja käännöksiä missä piti jo hakea hyppykulmaa, vippauksia, jopa takaaleikkaus onnistui! Tämä oli meille hyvä treeni ja tästä jatketaan, ajatuksella että hyppääminen on törkeän hauskaa!

Mähän meen sunnuntaina tosiaan Porvooseen rallytokokisoihin Nismon ja Hiskin kanssa. Harmikseni kisapäivä on niin pitkä (piru kun nämä tietäisi ilmoittautuessa) että lähden yksin matkaan :(...nyyh..Aten tuki ja seura on mulle yleensä sellainen henkireikä jännittämiseen ja nyt se puuttuu.

Kisat mielessä Ate rakensi eilen Elden avustuksella meille rallytokoradan. Mä olin printannut kyltit ja maassa olleet kivet piti niitä ihan hyvin paikallaan :D. Tutustuin rataan ja otin Nismon ensin pelialueelle. Alkuun taas pientä turhaumaa ja kuumentumista, haukkui ja komensi...nopeammin se menee koko ajan ruotuun eli parempaan suuntaan ollaan menossa. Nismo kun on muutenkin sellainen tuuliviiri, arvaamatonkin, niin taas eilen se yllätti mut positiivisesti sillä, miten pitkiä pätkiä se kesti ilman palkkaa. Kehu riitti vahvistamaan suoritusta ja häntä iloisesti heiluen se mennä porskutti.Yleisesti ottaen väitän, että se ei rapsustuksesta tai muusta välitä...mutta miten se taas eilen riitti? Ehkä siinä vaan on n. 100 erilaista persoonaa ja eilen roolissa oli joku miellyttämishaluun viittaava persoona. Toisaalta, palkkautuisiko se todella tekemisestä? Äh, en tiiä...jotenkin en taas tajua kuitenkaan koko otusta :). Joka tapauksessa se meni eilen todella näppärästi. Seuraaminen oli poikkeuksetta hyvää ja kontakti oli mainio. Perusasennot otti myöskin pysähtyessä ja spiraalissakin säilyi mielenkiinto. Askelvaihdoksissa, erityisesti normaalista juoksuun täytyy olla tarkkana ja antaa selkeästi käskyä ja katsoa että se menee sinne nilkan korkeudelle jakeluun :). Herkästi lähti meinaan liian lujaa aluksi. Toki toistojen kautta oli parempi, mutta tarkkuutta tarkkuutta. Nismo on kyllä sellainen, että sen kanssa täytyy ensin tehdä ja heittää ylimääräiset kuumenemiset veke ja sitten mennä radalle niin toimii. Ate antoi hyviä neuvoja taas ja huomautteli sellaisesta mitä ei itse oikein edes tajua kesken suorituksen. Kiitos!

Sitten oli "katso hoffin loikkaa...." :D :D :D ...voi helvetti..eihän Hiski mun kanssa ole mitään mutua kuin agia tehnyt ja toki normikäskyjä mitä arjessa tarvii..meno tosiaan myös näytti siltä. Innokas se oli, vaikka oli jo Aten kanssa päässyt tokoilemaan. Korvat hörössä, tyypillinen urpoilme päällä ja juuri sen näköisenä että ratkee ihan just liitoksistaan. Liikkeelle lähdöt oli hiskimäisen lennokkaita, pomppu suoraan ylös ja sitten seuraamaan :D. Juttelin ja kehuin kovasti ja Ate ja Elde naureskelivat kun en mä tienny mihin laitan kädet ja katonko tohon vai tohon vai häh?! Pari sakkoakin Hiski antoi, toinen korvaan ja toinen ranteeseen, mitä lie oon taas tökkinyt sen edessä. Hiskihän osaa, onhan sillä TK1. Ei se tietenkään toimi edes puoliksi yhtä nätisti minulla kuin Atella, mutta siltä pohjalta lähetään, ettei ihan penkin alle voi mennä!

Katselin Hiskin ja Aten sekä Elden ja Jenin menoa. Kun koira toimii, niin on se vaan todella kaunista.

Eilen illalla me saatiin kiva viesti. Se SAATTAA EHKÄ tarkoittaa että vielä tänä kesänä on hoffirintamalla uutisia, kuka tietää :) . Mulla on yleensä hyvät unenlahjat, mutta pelkkä "SAATTAA EHKÄ" tieto riitti siihen, että pyörin sängyssä pitkään. Aika näyttää.

Se olisi tokopäivä taas tänään, jos parempi onni tällä treenikerralla? Jos ei muuta, niin on siellä kyllä ainakin tosi komea kouluttaja ;)

2 kommenttia:

 1. No nyt mä kokeilen uusiksi tätä kommentointia..

  Eli joo Rallytoko oli hauskaa katseltavaa! Ja Nismo oli tirehtöörimäisesti messissä.
  ;)

  Myös eilinen treeni meni oikeen kivastaan. Nismolla siinä alussa pientä angstia mutta eikös se siitä sitte? Tietty en kerinny mitää kattoo sitte taas jossain vaiheessa.. Mut enivei.

  Voi hitto näitä sun <3 Komee koulutusohjaaja <3 juttujas!!! :D

  VastaaPoista
 2. Joo, kyllä se siitä taas viileni kun vähän rauhotuttiin ja otettiin taas hommia hanskaan (niskavilloista vauhtia ;) ..no ei vaan).

  Noh noh, saahan sitä kehua ;)

  VastaaPoista