Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

15.4.2010

Pegasos...Muurahaiskarhu...ja Mielenvikainen rotta

Voi voi voi tätä viikkoa!!! Maanantaina suhteellisen helppo...lenkkiä ja tommosta normia. Tiistaina agility, keskiviikkona (eilen) toko, tänään agilityalkeiden tasokoe, koirakodien arvostelu, ryhmäjaot...huomenna mä en tee MITÄÄN! (muuta kuin käperry sohvalle kainaloon ja hoidan kotia, pyykit on pesemättä jne..) Lauantaina on kisat, Nemo ja Hiski starttaa Lohjalla, molemmilla kaksi rataa, agi + hyppis. Täytyy herätä klo 5, koska täytyy olla klo 7 paikalla. Nemon eka rata klo 8...huh! Toisaalta kiva kun päivän pitäisi loppua jo klo 12 about. Lauantaina iltasella Jaanan synttäreitä viettämään ruokailun ja keilailun merkeissä. Sitten sunnuntaina TOTO juoksu, kenttätalkoot, barf luento....Miksiköhän täytyy aina buukata kaikki niin täyteen :) ?

Mennään kohta otsikon mukaisiin hahmoihin jonka kanssa on tällä vkolla tullut treenattua ;)..mutta ensin täytyy todeta että kyllä 7 vuotiaat kyselee pirun vaikeita?! Me eilen tokosta Tuukan ja hiippiksien kanssa käveltiin Ninalle hakemaan autoa kun Ate jäi vielä kouluttamaan PK puolen väkeä. Toistuvista yrityksistä huolimatta ei vielä ole mennyt läpi, että chihuillakin on pk oikeudet ;). Tuukka puhua pulputti kaikenlaista ja mä jouduin vastailemaan esimerkiksi siihen miksi poikakissat menee naisiin? Tai miksi muta upottaa? Voi että...:D.

Pegasos = Nemo

En voi edes sanoin kuvata sitä iloa minkä sain irti siitä, miten upeasti se hyppäsi tiistaina treeneissä! Ennen rataa tein pari yksittäistä hyppyä, ihan virallisilla rimakorkeuksilla ja naksautin ponnistuksesta. Nemo oli aivan tohkeissaan, korvat olivat niin pystyssä ja koko olemus oli itsevarma ja iloinen. Hypyissä ei ollut MITÄÄN ongelmaa, ei ponnistuksessa, ei hyppykorkeudessa ei missään, se liiteli yli kuin Pegasos konsanaan :). Mä meinasin itkuun purskahtaa, vihdoin ollaan saatu muutosta hyppyintoon ja ikäänkuin opetettu asia uudestaan. *miljoona tuuletusta*

Nemo karkaili putkiin, hypyille...sille tuli jopa kontaktivirhe puomille! Mä olin niin iloinen sen energiasta että en jaksanut masentua vaan tein huolellisemman suunnitelman rataan. Opin taas että ei pidä olettaa ehtivänsä vaikka koira on pieni :)

Rata oli mun rakentama ja aikaisemmin treenaama, joten vaihtoehtoja oli takaraivossa ohjaukseen. Tosin siitä kun oon sitä rataa treenannut on yli vuosi aikaa. Ne oli ensimmäiset agitreenini NuPulla ja Marju Kirin rata :). Ideana haltuunottoja esteiden jälkeen, kontaktit ja kepit. Kepeille mulla ja Nemolla oli vaikeuksia. Se ei malttanut pujotella..4-5 väliä ennen loppua se tuli vaan ulos kepeiltä ja lähti painelemaan hypylle. Noh, toistojen kautta sitten onnistuttiin mutta pitäisi enemmän taas keskittyä nyt keppeihin ja tehdä siitä yhtä iloista kuin hyppäämisestä sekä toisaalta sitä malttia lisätä..äh, vaikeaa. Kaiken kaikkiaan Nemon kanssa jäin siihen olotilaan että kivaa mennä kisoihin!

Muurahaiskarhu = Hiski

Oi voi ja oi voi...kevät on liikaa Hiski the hovawartille. Hajuja on kovasti, nartut on entistä kiinnostavampia, urokset vielä uhkaavampia...ne hajut ja se nenä. Muurahaiskarhuna se imuroi mattoa nenällään ennen radalle menoa.

Rata (sama kuin Nemolla) oli kontakteja lukuunottamatta HYVÄ, ihme kyllä kun se nenä tosiaan veti niin kovasti sinne maahan. Puomin alasmenokontakteilta varasti ja kun ohjasin takaisin, katsoi mua sen näköisenä ettei olisi koskaan kuullutkaan mistään OTA käskystä?! :D...hassu eläin. Pienen "taistelun" jälkeen saatiin ne kontaktit menemään ja jatkettiin rataa. Kepit oli mainiot. Sisäänmeno itsenäinen, muuten pientä käsiapua ihan nopeuden kasvattamiseksi. Pujotteli hyvin eikä kuumennut niin että mulla olisi ollut purujälkiä ;). Kääntyi ja jarrutti hyvin hypyille. Suhina se vaan toimi! Hakikin kohtuullisesti osan hypyistä eikä tarvinnut olla nenästä viemässä. Jos hajut ei vie mennessään niin mahdollisuudet on :)....ahdistaa vaan että ollaan toisena lähdössä eli HETI rataantutustumisen jälkeen täytyy olla hollilla ja se on pikkusen haasteellista...jännittää.

Mielenvikainen rotta = Nismo

Silleen positiivisella tavalla kylläkin :) ! Eilen oli tokoa ja huomasin miten se pidempi lenkki ennen treenejä rauhoittaa paljon. Toki ainahan ne ulkoilee ennen treenejä ja jäähdyttelee, mutta eilen lenkki oli pidempi ja se vaikutti hyvin positiivisesti Nismon lämpenemiseen. Ei alkanut se turha kiljuminen ollenkaan. Päivän epistola oli liikkeestä seisominen ja käsky STO, sama kuin Rutullakin totesin toimivaksi. Selkeä ja jämpti.Nismo ei kauheasti tätä ole tehnyt ja oikeastaan erillisenä. Yllättävn nopeasti se hokasi liikkeestäkin idean ja sain pari ihan oikeankin näköistä suoritusta jo aikaan :). JEE! Kaikista eniten silti olin ylpeä paikallaanmakuusta. En tiedä kellottiko Ate, mutta siellä oli ja pysyi minua silmät sirrissä tuijottaen, ei vilkuillut, ei mitään. Voi Nismo <3 ! Kävin palkkaamassa kun vierestä nousi koira, ihan varmuudeksi. Lisäksi ollaan saatu potkua maasta istumiseen joka on ollut haasteellista. Nyt laitetaan meijän maahanmeno ulkosalla tehotreeniin, se on vaikea...joten liikkeestä se on vielä vaikeampaa. Pala palalta etiäpäin :)! Hyppyä tehtiin myös ja kauniisti tulee seuraten esteelle eikä lähde varastamaan. Käskystä yli, ilmassa kääntyy ja yli olen palkannut ensin käyttämällä käskyä STO ja sitten palannut viereen ja vapauttanut. Atekin sanoi että turha perusasentoon ottaa esteen taaakse. Ennakoi vaan turhaan :).Seuraaminen käännöksineen oli taas aikamoista tirehtöörimarssia! Oli hauskaa!

Ate se jäi vielä kouluttamaan tokon jälkeen ja toi kotiin tullessaan Katin mukanaan :). Kiitos Kati mukavasta kaffehetkestä!

Tänään olisi tasotesti siis...toivon todella, etten joudu hylkäämään ketään..IIK!

5 kommenttia:

 1. Oikein paljo tsemppiä tuleviin kisoihin :) Mä elän hengessä mukana. Ite olen samaa aikaa Mikkelissä kisaamassa Mr.Deen kanssa!

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos Maiju ja onnea myös teille sinne Mikkeliin :) !!!

  VastaaPoista
 3. Heips!

  Olen käynyt jo aikaisemminkin satunnaisesti lukemassa, mutta nyt sitten painoin tuota "Lue"-nappia, jään siis seuraamaan aktiivisesti!

  VastaaPoista
 4. Ai niin, ja olen jo pitkään ihaillut blogin nimeä, ihan loistavasti keksitty!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Eriika :) !!! Kiva kun tulit ihan "julkisesti" lukijaksi!

  VastaaPoista