Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

16.2.2011

Hiski the agiliidokki & Wilma the hösöttäjä

Miksi mä eilen salaa mietin pääni sisällä, että onpas kivaa kun Tuukan tauti (joku influenssa) ei ole meille muille tarttunut. Olisi pitänyt pitää taas ajatukset kurissa sillä eilen illalla treeneissä oli jo outo olo ja kotona mittasinkin sitten kuumeen, oli ihan reippaasti - pöh! Aamulla tuntui sitten siltä että olen jäänyt pari kertaa jonkun katujyrän alle. Käden nostaminenkin tuntuu ylivoimaisen raskaalta ja jopa tämä naputtelu siltä että sormet väsyy?! Olisi niin paljon helpompaa jos olisi luonnostaan mukavuudenhaluinen ja rauhallinen ihminen..mutta kun ei ole niin kaikki sairastaminen on pääkopalle paljon raskaampaa kuin itse kropalle. Ärsyttää..huono omatunto tekemättömistä töistä :(..

Pakkaset ovat tehneet kaikkea muuta kuin hyvää. Ei saisi valittaa kun elämässä kuitenkin yleisesti ottaen on kaikki hyvin eli pieni ongelmahan tuo kylmä sää on..koirat käyvät ylikierroksilla..Nismo ja Nemo ovat joutuneet tyytymään aivojumppaan ja lyhyisiin pihajuoksuihin. Sitkeitä nekin ovat pakkasen suhteen, mutta kyllä nämä viime päivien -29 asteen pakkaset ovat niillekin liikaa. Hoffit ei oo moksiskaan, mutta ei niitä voi pitkiä aikoja tarhassa pitää, johan naapurit katsovat jo pahana. Ja minä olen kyllä sen verran kurja lenkittäjä etten todella lähde näillä pakkasilla juoksemaan pitkin metsiä. Noh, onneksi on iso piha ja pakkasten pitäisi loppua tämän viikon jälkeen.

Sunnuntaina Hiskillä ja mulla olisi Kirkkonummella 2 x agirata. Mennään kunnon mukaan..jälkitaudit on sitä luokkaa ettei sinne kannata lähteä itteään tappamaan. Toki toivon tervehtyväni viikonlopuksi.

Eilen ilmeisesti tästä taudista johtuen treenit olivat sellaiset puoliteholla väännetyt..jotenkin siitä puuttui se normaali potku, lähinnä minusta - Hiski oli oikein kätevä ja ripeä :). Kuitenkin ekalla yrittämällä rata nollana läpi, liikaa pelastelu-kalastelua kun en vaan ehtinyt ja pystynyt. Kepit oli kyllä ihan sairaan hyvät. Ui siellä kuin kala vedessä ja taktiikka näytti hyvältä - jes! Ansaesteillä mun vauhdittomuus kostautui rumana ohjauksena..hmm..otettiin keinu ja puomi tehotreeniin ja vauhtia saatiin puomille kivasti. Käytin targettia ja se toimi hyvin. Ei lähtenyt mun liikkeestä vaan pysyi hyvin. Keinulla oli sitten ongelmia kun menee niin perkeleen hilkulle sen kanssa että tuleeko lentokeinu vai ei..olen opettanut vain kaksi asiaa; kovaa päähän asti ja pamauksesta saa lähteä. Nyt se on keksinyt että lähtee ennen pamausta. Palkkailin päähän ja oli ihan ok. Hiskin kanssa on nyt kiva mennä ja se on kohtuullisen hyvin hanskassa ja palkkautuu loistavasti lelulla ja namilla :). Jee!

Ruokakuppi on Wilmalle SE juttu! Kuppi kädessä se tekee mitä vaan ja luulen että sitä on tehty sille pennusta asti. Ajattelin hyödyntää samantyyppistä palkkausta eilen treeneissä ja sehän toimi aivan loistavasti. Kotona oonkin tehnyt sitä pari kertaa, mutta en muualla. Seurasi oikein innokkaasti, jopa pomppien osittain, säilytti hyvin paikan vaikka roikotin kättäkin ihan normaalisti! Wilmassahan on energiaa ja potkua, mutta sen on ollut vaikea kommunikoida ihmisen kanssa ja on hieman varovainen yhteistyössä. Samalla taktiikalla tehtiin pari luoksetuloa ja jäi tosi hyvin istua nakottamaan, tuli heti ja istui kauniisti eteen. Hyvä Wilma! Pikkuisia juttuja ja nostatusta - kyllä oli kivaa. Lopuksi otettiin pari putkeakin ja hyppyjäkin mini rimoilla. Vein rasian hyppyjen taakse ja lähetin - hyvin meni! Lisäksi itse odottaminen meni molemmilta hyvin ja pötköttelivät rauhaksiin kentän vieressä vaikka siinä meni koko ajan joku agilitya. Wilmalla vähän ääni nousi kun hain Hiskin sen vierestä pois mutta hiljeni nopsaan. Uskaltauduin "lenkillekin" molempien kanssa yhtä aikaa eikä ollut mitään ongelmia :) !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti