Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

28.2.2011

Pieniä pentusia

MEILLÄ ON PENTUJA :) !!!

Perjantaina me oltiin koko ilta Karkkilassa. Seurailtiin Unnaa joka alkoi käymään levottomaksi..mitään ei kuitenkaan tapahtunut ja tultiin kotiin nukkumaan. Oltiin molemmat Aten kanssa niin jännityksessä että uni oli tullut jossain vaiheessa sohvalla ja siitä myös herättiin. Mulla oli lauantaina työpäivä ja otin Nismon ja Nemon mukaan. Puolenpäivän aikoihin juttelin Aten kanssa joka oli aamusta heti mennyt Unnan luo. Kyselin miltä se vaikuttaa ja Ate kertoi että kovin petailee ja on levoton ja puuskuttaa..sitten se yhtäkkiä sanoi "nyt tuli vedet" ja puhelu päättyi..pikkuisen hermostutti!!! Töihin keskittyminen oli vaikeeta ja heti kun kello tuli kaksi, suljin kaupan ja lähettiin hiippiksien kanssa kohti Karkkilaa.

Reilu kolme tuntia oli kulunut synnytyksen käynnistymisestä kun tulin paikalle ja siellä pötkötteli kaunis mamma sekä 7 pientä piipittävää kurttukuonoa :) ! Voi että..kyllä syntyminen on ihmeellinen asia..Unna on loistava emä. Hiskille me kerrottiin että siitä on tullut isä! Tässä he ovat, kaikki yhdessä pinossa.


Ate sanoi että koko synnytys meni täysin luonnollisesti. Unnan poltot oli ok ja pennut syntyivät nopeasti. Yhtään ei tarvinnut tunkea sormiaan siihen peliin, putsata pentuja tai asetella niitä nisille saati leikata napanuoria..hassua miten koira vaan tietää mitä tehdä, ihan luonnostaan. Aten toive olikin, että asiaan ei joutuisi puuttumaan vaan voisi vain valvoa vieressä. Unna on niin hieno mamma!

Pennut saivat jo nimetkin. Ate on odottanut pikkuisia kuin kuuta nousevaa, joten se mistä nimet tulevat oli jo tiedossa etukäteen. Ne nimettiin jumalien mukaan ja perään lisättiin numero saksan kielellä, joka kertoo monentena ne ovat nähneet päivänvalon :). Yksi pennuista on kovin pieni ja selkeästi muita heikompi.Toivon koko sydämestäni, että se jaksaa taistella. Hän on myös minun lempilapsi - Dagdahoff Artemis Vierte, pikkuinen tyttö


Pennuista kolme on hyvin harmaansävysiä. Harmaita hoffeja on jonkin verran ja ne siis ovat värivirheellisiä. Moni kasvattaja olisi varmasti ollut kauhuissaan asiasta, mutta mistä tällaisia voi tietää vaikka kuinka on tutkittu? Eikä väri estä sitä, etteikö niistä tulisi ihmisen parhaita ystäviä ja elämänkumppaneita :) ! Melkein kaikilla pikkuisilla on jo alustavasti kodit. Upeeta!

Olen Aten puolesta ihan hirmuisen onnellinen :) ! Ensimmäinen Dagdahoff pentue..ja Ate sai vielä olla paikan päällä todistamassa jokaisen syntymää ja kaikki meni hyvin. Ate on ollut pentujen kanssa paljon ja kaikki on läpikotaisin tutkittu, punnittu jne..vitsit miten pieniä ne on. Kun ne laittaa kasvojen lähelle, ottavat napakasti nenänpäästä kiinni ja alkavat imeä :) ! Pikkuiset tassut ja pikkuiset korvat. Ja mikä tuoksu :) ! Ihania pentuja!

Pennut ovat vieneet viikonlopusta kaikki muut ajatukset...tämä näkyi eilen Hiskin ja minun agistarteissa Liedossa.2 x agi ja 1 x hyppis. Oli radoissa paljon hyviäkin kohtia, mutta jostain syystä meillä oli ihan outoja virheitä..kuten se että kaikkien keppien sisäänmenot meni päin persettä?! Väärästä välistä tai ohi kokonaan..sitten kun lähti pujottelemaan niin kuitenkin ok. Hyppis oli haasteellinen ja olin niin ylpeä siitä, ettei hyllytetty vaan vaikeiden kulmien ja ohjauksen kanssa selvittiin keppivitosella ja yhden riman putoamisella, eikä se ohjauskaan niin kamalaa ollut :). Tuloksina 15, 10 ja 10. Kiitos KAtille taas seurasta ja avusta ihan hirmuisesti!!! Hiskin kanssa oli sellaisia onnistumisen tunteita muutamissa kohdissa, että ei ne nollat kaukana ole..ihmetyttää vaan ne kepit, varsinkin kun niissä ei torstain treeneissä ollut mitään vikaa. Seuraavia startteja kohti :) ! Ylpeä olen Hiskistä ja hei, sehän on tuore isäkin ;).

Tänään illaksi pentulaan Karkkilaan!!! Nyt siivoushommiin ja lenkille!!! Vapaapäivä :)

2 kommenttia:

  1. Tälläkin odotellaan, josko saatais ihan omaakin pennuntuoksua, voi että... Toivottavasti Unna sulattaa pian vieraita ja pääsee sitä odotellessa hiplaamaan näitä kaunokaisia. Ja väristä viis, ei se ole ennenkään menoa hidastanut... :)

    VastaaPoista
  2. Toivon kovasti että pentusia syntyy sinnekin :) !!!

    VastaaPoista