Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

15.5.2012

Haukkumaton Nismo

KYLLÄ, voi KYLLÄ - toivo elää!!!!! Me ollaan treenattu sitä kuuluisaa malttia ja kuten olen monesti sanonut, Nismon suurin ongelma kaikissa harrastuksissa on se vuotaminen..kun kierrokset nousee, menee väärä fiilis päälle ja alkaa huutamaan, tekee hyvin ja oikein mutta huutaa koko ajan..sen lisäksi että se on koiralle stressaavaa, mun mielestä ärsyttävää ja se täytyy kitkeä niin kokeissa siitä lähtee ihan turhia pisteitä kun itse asia menee kuitenkin oikein!

Ollaan tehty tosissaan nyt töitä sen haukkumattomuuden eteen ja hipheihurraa se tuottaa tulosta! Tuhannet kiitokset Atelle ja Elisalle kaikesta avusta, vinkeistä ja pitkäjänteisyydestä :) .

Eilen Aten ja Päivin kanssa treenaamassa ja mietin mitä tein eri tavalla..toin koiran treenialueelle löysällä hihnalla, en käskyttänyt seuraamaan tai muuta vaan annoin mennä vaan. Odotin että ottaa kontakti, otti sen nopeasti ja siitä palkka! Nismo oli heti tämän jälkeen valmis töihin, iloinen ja vapautuneen oloinen kokonaisuudessaan. Tässä muutamia juttuja mitä tehtiin.

Liikkeellelähdöt - tosi hyviä, lähti hyvin, kesti "seuraa" käskyn hyvin paikallaan eikä mennyt maahan tai muutenkaan jojoillut omiaan, kontakti ihan super - tiivis ja katkeamaton

Seuraamiset - ihan pikkuisen ehkä edisti, mutta palkkauksen ajoituksella muutti paikkaa tehokkaasti

Perusasentoihin tuleminen ja niissä pysyminen - nämä on ollu vaikeita ja herkästi joko vuotaa tai jojoilee, eilen ei kumpaakaan!

Liikkeestä seiso ja maahan - ekassa maahanamenossa tuplakäskyn jouduin antamaan, mutta toistoilla ok ja seiso oli ihan tosi tosi jees! Teki täsmällisen seuraamisen ja jäi kuin nakutettu paikalleen..palkan (namin) heitin taakse tai kävin vieressä palkkaamassa.

Paikallaolo - rauhallinen ja tarkkaavainen, perusasennon jätin pois koska herkästi ennakoi, palkkasin maahan ja toimi hyvin!

Meidän mukana oli koira joka herkästi rähjää ja se oli Nismolle hyvä häiriö - Nismo joka usein terävästi vastaa haasteeseen, kääntyi vaan pois ja tuijotti minua. Niin hieno pieni koira!

Toivo haukkumattomuudesta on palannut - kokeet, täältä vielä tullaan :) !!!!!!!!

Nemo sai uunoilla omiaan ja se oli sille ihan superpalkka jo itsessään. Se esitti varmuudeksi koko osaamisensa ennen kuin tajusi että vaan yksi asia kerrallaan..sen kanssa on kaikessa pöhköydessään aina nauru niin herkässä.

Ensi yönä on sitten lähtö! Berliini - täältä tullaan! Voi että miten ihanaa lähteä ihan kaksistaan - jee :) !!!

Muutoksia tuli koirien hoitoon kun muidenkin mielestä ne on niin kivoja että niitä pyydetään hoitoon - omituista :D ! Wilma menee ilahduttamaan Aten veljeä Villeä taas ja niillä kahdella on kyllä käsittämätön yhteisymmärrys - joka taitaa perustua kyllä paljon lihapullien voimaan ;)

Nismo ja Nemo menevät Ninan laumaan kun Nina niitä kysyi - ovat menossa mökille eikä Ninalla ole töitä joten puuhaa ainakin riittää pikkuisille. Minä tietysti hermorauniona vannotin taas monesta asiasta..vaikka on ne siellä ennenkin ollut!

Hiski ja Iita jäävät kissojen ja Katin kanssa meille kotiin - kiitos Kati taas tuhannesti jo etukäteen!

Tänään vielä agilitya illalla Hiskin kanssa ja sunnuntaina kisat Janakkalassa.

Oih, huomenna tähän aikaan me jo nautiskellaan terassilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti