Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

11.2.2013

Haaste :)

Minä tykkään haasteista! Nyt sain blogiin liittyvän haasteen Titalta, joka elelee neljän komean chihupojan kanssa touhuten kaikenlaista : käykäähän kurkkaamassa Titta ja pojat

Kiitos Titta!

Säännöt haasteen toteuttamiseen ovat seuraavanlaiset:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.


2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.

3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.

4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.

5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.

6. Ei takaisin haastamista.


Aloitetaan niillä 11:sta asialla ABOUT ME :

1. Jos en pääse liikkumaan tulen huonolle tuulelle. Osaan kyllä olla sohvaperunakin, mutta nautin siitä sen jälkeen kun ensin on ulkoillut ja siivonnut kodin ;)

2. Siivoan hysteerisesti kaikkia pintoja ja lattioita. En halua että sohvalla on karvaa tai ylimääräisiä tavaroita keittiötasolla, myös vessan täytyy olla siisti...kuitenkaan esim pommin jäljiltä oleva vaatekaappi ei nappaa tuon taivaallista. Hysteerisen siivoamisen lisäksi olen ärsyttävyyteen asti rutiini-ihminen.

3. Teen mielelläni taulukoita, pitkän tähtäimen suunnitelmia ja projekteja. Tietyissä asioissa sitten saatan tehdä hyvinkin hätäisiä päätöksiä - kuten nettiostoksissa.

4. Kun rakastan, rakastan ehdoitta ja täydellä sydämellä

5. Herätyskellolla ja minulla on "outo" suhde...haluan että se herättää minut ajoissa, mutta en jaksa nousta ja torkutan mieluusti aina liian pitkään.

6. Roskaruoka, nam! Voisin elää sillä jos se olisi järkevää. Kaikki mihin laitetaan majoneesia on ihan parasta.

7. Koirat ovat Aten lisäksi vieneet sydämeni täysin. Nautin niiden kanssa elämisestä, harrastamisesta, arkijutuista, ulkoilusta, edistymisestä ja ongelmien ratkomisesta. Koirat on minun juttuni ja opettelen kaikenlaista niihin liittyvää suurella intohimolla. En voisi kuvitella arkea tai juhlaa ilman niitä.

8. Ärsyynnyn helposti ja räjähdän kahdessa sekunnissa mutta se menee myös yhtä nopeasti ohi. En suutu tai raivoa kenellekään toiselle, lähinnä itsekseni messuan. Kunnioitan kuitenkin niitä kaikkein lähimpiäni enkä muista että olisin koskaan heille edes oikein suuttunut?

9. Isäni on minulle suuri roolimalli ja sydäntäni lähellä vaikka emme usein näekään. Kun nähdään niin minusta tuntuu kuin olisimme aina tekemisissä.

10. Muistini on aivan kammottavan huono..ilman kalenteria ja muistutuksia en koskaan olisi ajoissa missään ja tulisi paljon tuplabuukkauksia.

11. Olen ahkera puurtaja työssä ja arjessa - jos johonkin ryhdytään niin se tehdään kunnolla ja täydellä teholla. Patalaiskat ihmiset saavat vereni kiehumaan.


------------------------------------

Titta kysyi minulta seuraavat 11 kysymystä :

1. Harrastatko liikuntaa ja jos niin mitä ja kuinka usein?

Lauma pitää liikkeessä ihan joka päivä ja oma halu liikkua on suuri. En juuri koskaan liiku ilman koiria. Lenkkeillään vapaana ja kytkettynä, polveni takia reippaasti kävellen. Kyllä useampi kymmenen kilometriä viikossa tulee mentyä! Nyt hoffien kanssa olemme löytäneet uuden harrastuksen, kelkkailun. Lisäksi sitten agilitya.

2. Millaisista leffoista pidät vai pidätkö?

Sarjat on enemmän mun juttu, mutta kyllä leffojakin tulee katsottua. Tykkään kovasti Taru Sormusten Herrasta trilogiasta ja Harry Potter elokuvista kun olen lukenut ne kaikki ennen elokuvien ilmestymistä. Helpot komediat on myös jees ja trillerit vaikka olenkin niin paskahousu että koirien kanssa ulos meneminen sellaisen elokuvan jälkeen on ihan kamalaa.

3. Jos sinulla olisi kuukausi aikaa tehdä mitä huvittaa ilman mitään velvollisuuksia ketään tai mitään kohtaan, mitä tekisit?
Tylsä ja ehkä imelä vastaus, mutta kyllä rakstan elämääni niin paljon, että ottaisin töistä lomaa ja elelisin arkea perheen, koirien ja ystävien kanssa nauttien :)

4. Asuisitko mieluummin maalla vai kaupungissa? Perustele.Asumme maalla josta suoraan takapihalta pääsee metsään/pellolle. Tonttia on usempia tuhat neliötä eikä kukaan koputa seinään tai tule sanomaan pihalle että musiikki on liian kovalla tai remonttia ei saa tehdä tähän aikaan. Pihalla mahtuu tokoamaan ja tekemään jotain agilityjuttuja. Koirille on iso tarha missä ne voivat oleilla ilman valvontaakin tarvittaessa. En koskaan vaihtaisi pois.

5. Onko sinulla sisaruksia ja jos on niin montako?

Olen meistä vanhin, seuraavaksi on siskoni Nina, sitten siskoni Bea ja isän uudesta avioliitosta pikkuveli Jussi. Kaikki ovat minulle kovin rakkaita vaikka Ninan ja Bean kanssa tulee huomattavasti eniten oltua tekemisissä.

6. Jos sinun pitäisi elää vuosi siten, että saat syödä vain kahta ruokalajia, mitkä kaksi ruokalajia valitsisit?
Ehdottomasti hampurilaiset ja vastapainoksi salaatin. Tykkään salaateista kovasti, vaikka roskaruoka onkin ihan mun juttu.

7. Mikä oli lapsena toiveammattisi?

Ensin halusin tulla sukeltajaksi ja mulla oli jostain sysytä mielikuva että isästä tulee mun kanssa sukeltaja. Sitten näin Tappajahain telkkarista ja putosin jäihin enkä osaa näin ollen ollenkaan uida - enkä mene veteen! Toinen haave taisi olla eläinlääkäri.

8. Tehdessäsi päivittäisiä kulutusvalintoja, mietitkö niiden ekologisuutta?

Liian vähän, ihan liian vähän. Me kyllä kierrätetään roskista esim lehdet, palavat ja tölkit + lasi erikseen. Ate ei heitä koskaan mitään pois...mä kyllä liikaakin. Kaupassakin hinta usein ratkaisee tai sitten maku. Yksi asia on kyllä mistä en koskaan tingi - ostan aina vapaiden kanojen munia!

9. Minkä on elämäsi tähän asti suurin saavutus?

Tasapaino. Se että on perhe, koirat ja ystäväpiiri, työ mistä tykkää, harrastuksia ja arki on kunnossa kaikinpuolin.

10. Millaista elämäsi olisi ilman internettiä?

Hmmm...mun työ ilman sitä olisi todella hankalaa ja töissä tuleekin töiden lomassa käytettyä konetta myös arkitarpeisiin. Pankkiasiat on helppo hoitaa netin kautta ja onhan se kätevä kun etsii kaikenlaista tietoa nopeasti. En kuitenkaan kovin usein kotona / viikonloppuisin käytä nettiä tai avaa edes konetta.
11. Onko kotisi yleensä tiptop-järjestyksessä vai vähän rempallaan?

Pinnat ja lattiat hyvässä järjestyksessä. Lattialla ei saa olla mitään ylimääräistä pussukkaa, romua tai muutakaan. Yllättävän vähän karvaa vaikka elukoita on aikamoinen määrä. Kaappeihin ei kuitenkaan kannata kurkistaa ;).

---------------------------------------------------------

Laitetaan jatkohaaste myöhemmin (toivottavasti ei kaadu tuohon erääseen faktaan kertomastani muistista)...

--------------------------------------------------------


Me oltiin sunnuntaina vetohommissa! Nismo ja Nemo nukkuivat kiltisti autossa sen aikaa kun Hiski veti lapsia ahkiossa ja Iita oli rapsuteltava. Olimme Karkkilassa kirkon järjestämässä, lapsille suunnatussa tapahtumassa. Järjestäjät olivat auranneet ja moottorikelkkailleet noin 200 metriä pitkän radan jossa Hiski veti ahkiota. Kaksi tuntia se veti, minä välillä kipitin muutaman kierroksen mutta pääosin Ate kuntoili sen mukana kävely/hölkkävauhtia. Hiski on kova veturi eikä se ollut oikein moksikaan moisesta pestistä. Juotettiin ja verryteltiin/jäähdyteltiin ja pari tuntia rupeaman jälkeen se oli sen oloinen ettei ole mitään tehnytkään?! Yli 70 lasta pääsi Hiskin kyytiin, yksi kerrallaan eli rinkiä tuli aika monen kilometrin edestä vedettyä. Iita oli seuraneitinä ja ihmiset tykkäsivät siitä kovasti. Iita oli rauhallinen, antoi rapsutella ja kun joku kumartui ulottuvuusetäisyydelle se moiskautti kevyesti suukon poskelle. Kovasti oli perheitä juttelemassa koirista ja kyselemässä kaikenlaista. Kivaa oli!

Vetorupeaman jälkeen mä kurvasin vielä Nismon ja Nemon kanssa agitreeneihin. Kiitos Jukalle nollakakusta ja Heidille sukista sekä muille taas kivasta treeniseurasta :) . Hiippujen kanssa käännöksiä, takaakiertoja ja keppejä...Nismo meni oikein sisään joka kerta ja Nemo väärin joka kerta - ei ymmärrä...Nemo on pujotellut 100 kertaa enemmän kuin Nismo. Jotain outoa mä teen siinä kepeillä. Nismolla oli vähän käteen jäämisen meininkiä haukun kera ja Nemo se taas irtosi milloin mihinkin.

Ensi la Kirkkonummen kisat, mutta sitä ennen...huomenna se alkaa : LOMA!

Heidin kanssa huomenna kelkkailemaan, jipii!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti