Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

22.7.2009

Kroositurpa jäljellä ja Ninja agissa

Tosiaan Ate oli eilen tallannut Rutulle (kroositurpa) jäljen (kiltti!) valmiiksi kun tulin töistä. Elisa ja Jeni olivat myös paikalla malttamattomina jäljestämään! Ne on tehny aika paljon enemmän jälkeä kuin Ruttu ja Jeni on jäljellä todella hyvä. Tarkka ja nopea...ja koirasta näkee miten se nauttii koko touhusta! Hiski (Ninja) oli ajanut jäljen jo päivällä Aten kanssa. Meni kuulemma hyvin! Hiski varmaan kirjoittaa nenänsä käytöstä sitten enemmän omaan blogiinsa.

Ruttu on siis tehnyt lyhyttä suoraa jälkeä sekä metsässä että pellolla. Palkkaa on ollut alussa ja sen jälkeen 3-6 askeleen välein säännöllisen epäsäännöllisesti ja lopussa loppupalkka. Ruttu the kroositurpa on muutenkin niin erikoinen tapaus että ei varmaan ole yllätys, että se myös toimii jäljellä varsin omalaatuisesti ;). On päiviä kun se ajaa lyhyen jäljen kauhealla kroosauksella todella tarkkaan ja vauhdilla nostamatta kertaakaan nenäänsä eikä epäröi yhtään ja taas päiviä kun se pyörii ja hyörii eikä saa mitään muuta kuin litran kuolaa aikaiseksi. Eilinen jälki oli jotain siltä väliltä. Rauhotin sitä pitkään ennen jälkeä kuten aina. Se otti hyvin ensimmäiset kaksi - kolme askelta (näin hyvin itse Aten askeleet metsässä mikä helpotti mua ihan hemmetisti) ja sitten alotti taas sen hyörimisen. Se tuli takaisin alkuun, ponkaisi oikealle, ponkaisi vasemmalle, pyöri ympyrää ja koko ajan kuului hirveä kroosaus. Se siis oikeasti nuuski ja etsi jälkeä mutta en oikeen tienny mitä oisin tehny? Oisko pitäny pysäyttää se hyöriminen ja näyttää jäljen suunta heti? Vai antaa sen itse keksiä? Noh...päätin keskeyttää sen hyörinnän ja näytin kädellä jäljen suunnan. Tämän jälkeen se löi nenän maahan, kuulosti taas rikkonaiselta pölynimurilta ja ajoi tarkasti koko loppujäljen. Oonkohan mä vaan ite taas liian malttamaton enkä anna sen tehdä töitä kun se kerran kuitenkin tajuaa idean? En tiiä..joka tapauksessa olin suhteellisen tyytyväinen. Jotain sille alun kohellukselle täytyy kyllä tehdä...tai sitten täytyy ajaa jälkeä vaan useammin ja useammin ja seurata että rauhottuuko yhtään ajan ja kokemuksen myötä :).

Jäljen jälkeen Ruttu pääsi tarhaan ja varastin Atelta Hiskin agitreeneihin. Oli ensimmäiset mun ja Hiskin treenit joissa Ate ei ollut mukana. Hiski toimi todella hyvin. Toki oli virheitä, mutta suhteessa siihen miten vähän on treenattu, olin todella iloinen! Kuunteli hyvin käsiohjausta, luki mun kropan liikkeitä ja mikä tärkeintä, Hiskillä oli kauhea into päällä! Palkkasin sitä pallolla ja se paahtoi pallo suussa putkia itsekseen, samoin hyppyjä. Tehtiin ihan normihyppyjä sivuohjauksella ja valssilla sekä tuplaputkea (kaksi putkea peräkkäin) . Vielä turhan "tokomaisesti" hyppää esteitä sivuohjauksessa mutta parempi jo kuin viimeksi. Irtoamisharjoituksia tarvitaan! Napsii turhan lähellä kättä leukojaan yhteen innostuksissaan...siitä ei radalla hyvä seuraa. Lisäksi ajattelin ensi kerralla laittaa jo palkan taskuun (pallo ollut ohjaavassa kädessä)ja katsoa mitä tapahtuu. Kaiken kaikkiaan onnistuneet treenit! HYVÄ HISKI! :)...palkaksi se saikin sitten jäniksen korvat ja rapsutuksia.

Huh...viimeinen työpäivä tällä viikolla olisi nyt menossa. Viikonlopusta tulee ihan huippu! Ate, lapset, Hiski, pikkukirput ja minä lähetään Tervikselle hoffien "häppeninkeihin" eli TOKOon ja IIIISSOOOON näyttelyyn. Hiskihän on tietysti komein (Aten jälkeen) ja saa myös ykköstuloksen TOKOsta, tietty ;). Elde ja Jenikin tulevat Tervikselle! Hauskaa siis tiedossa!

Voipi olla että ehtii kirjoittaa vasta tiistaina..saa nähdä!

Ja omista fiiliksistä sen verran noin yleisesti että....jos mun elämä on tällä hetkellä todella ihanaa unta (miltä se tuntuu) niin älkää perkele herättäkö :) !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti