Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

2.7.2009

Viettien vallassa

Joo tästä ei tule eroottinen päiväkahvitarina vaan kertoo koirien vieteistä ;).

Ate lähetti mulle lomakkeen jossa tarkastellaan neljää eri viettiä; Saalistus, lauma, puolustus(hyökkäys), puolustus(pako). Lomakkeessa on eri viettien alla kysymyksiä "kyllä/ei" periaatteella ja mitä enemmän kyllä vastauksia, sitä voimakkaampi vietti. Jokaisen vietin kohdalla oli 12 kysymystä. Laitoin tuloksen sen mukaan kuinka monta "kyllä" vastausta oli kustakin vietistä / 12. Eihän tämä tietysti mikään raamattu ole, mutta antaa suuntaa...

Nismo
Saalistusvietti 3/12, laumavietti 7/12, puolustusvietti(hyökkäys) 8/12, puolustusvietti(pako) 5/12.

Myönnän, että olen äärimmäisen huolestunut siitä että korkein vietti on tuo puolustusvietti ja vielä hyökkäys...luojan kiitos myös laumavietti on korkea. Toisaalta taas suht korkea laumavietti voi lisätä entisestään tuota puolustusta. Nismo on todella tarkka leluistaan, reviiristä, ruokakupista yms. MUTTA ei minulle. Mikä on tietystitärkeintä. Mä saan sitä kyllä käännellä ja väännellä ja tehdä kaiken mahdollisin ja mahdottoman sekä ottaa lelut ja luut mutta ei kukaan muu.

Nemo
Saalistusvietti 7/12, laumavietti 9/12, puolustusvietti (hyökkäys) 3/12, puolustusvietti (pako) 3/12.

Mun mielestä todella korkea saalistusvietti chihuahuaksi joka kuitenkin on seurakoira. Laumavietistä haluaisin saada pudotettua pois osan, koska Nemolla se heijastuu yksinoloon. Ei tuhoa/ei hauku mutta vinkuu ja ravaa ympäriinsä jäädessään kotiin ilman Nismoa. Kuitenkin Nemo käy ilman Nismoa treeneissä ja jää yksin autoon yms mutta kotiin ei voi jäädä huutamatta niin että vain Nismo pääsee mukaan. Treeniä treeniä vaan enemmän..mä yritänkin jokaisen koirani kanssa viettää muutaman kerran viikossa aikaa ihan kahdestaan. Ihan siitäkin syystä että haluan koiran olevan minuun leimaantunut, eikä toiseen koiraan.

Ruttu
Saalistusvietti 10/12, laumavietti 9/12, puolustusvietti (hyökkäys) 4/12, puolustusvietti (pako) 0/12.

Ei tullut yllätyksenä että saalistusvietti on niin voimakas. Olisi ollut täydet 12/12 jos en olisi saanut vähän jo karsittua Rutulta tämän vietin piirteitä. Vähän täytyy vielä saada pois...koska tosiaan Rutulla menee välillä todella yli. Oon ihmeissäni siitä että sillä ei tuosta puolustusvietin pako -osuudesta ollut yhtään pistettä. Koska olen tavallaan pitänyt sitä arkana koirana..Ruttu on kyllä jännä. Tavallaan se on todella pehmeä koira, mutta kuitenkin jästipää, irtautuva, kuumeneva...Minulla on Rutusta vielä todella paljon opittavaa.

Eilisistä agitreeneistä Nemon kanssa vielä sen verran että voi että miten ihana vauhti sillä oli kuumuudesta huolimatta! Kesti hyvin radalla sen että edistin seuraavalle esteelle, eli jätin Nemon taakse. Ohjauskuviot menivät todella kauniisti myöskin, tosin saimme Petteriltä maininnan että aina ei kannata niin vaikeita kuvioita yrittää ;) ! Nyt onkin sitten Petterin treeneistä taukoa, mutta onneksi saadaan "meijän" kentällä jatkaa treenejä ja vähän pihaesteitäkin voidaan kotona kokeilla. Oon luvannut itelleni ja Nemolle että ensi viikolla avaan kisakalenterin ja buukkaan parit kisat, ihan viralliset siis. APUA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti