Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

25.8.2009

Nemo on palannut agikentille!!

Rakas pieni kirppu, minikokoinen dalmatialainen, lehmäkuvioinen urpo...pikku natiainen NEMO on palannut agikentille!!!! Sairasloma on siis virallisesti ohi, oireita ei ole toistaiseksi (eikä toivottavasti enää ikinä) enää ilmaantunut ja kaikinpuolin tämä 2,2 kg pöljä voi oikein hyvin :) !! HURRAA huutoja Nemolle!!!!

Nemo saa osallistua nyt alkuun Nupun mölleihin 1.9 ja katsotaan siitä sitten mitä jatkossa tehdään, koska virallisiin jne..täytyy osata ottaa itse rauhallisesti ja tarkkailla Nemoa koska ei sekään ole tarkoitus että harrastus kuluttaa sen lopetuskuntoon :(.

Eilen siis Nemo veti ihan pitkähköt agitreenit mun kanssa kaksin. Intoa riitti ja testasin sen estevarmuutta. Tein paljon lähetyksiä ja ohjasin takaa eli huutelin vain esteitä ja pidin huolta oman kropan suunnasta. Nemo oli todella innokas ja suoritti hyvin. Vähän pitäisi sen kaarroksia saada vielä pienemmiksi ja käännöksiä nopetettua, mutta siinäkin ollaan menty eteenpäin kiitos jaakotuksen ja vippauksen. Nemo kun täytyy saada jo esteellä todella selkeästi käännettyä koska se ei tee nopeita käännöksiä maassa vaan juoksee aina puolikaaren. Eilen mä myös taas harmittelin että vaikka se on estevarma ja innokas, sen kanssa on mukava tehdä töitä niin onhan se silti hidas :(...ei noin pienillä jaloilla pääse lujempaa. Nyt varsinkin kun on Hiskin kanssa mennyt niin se tuntuu entistä hitaammalta. Mahtaako meijän vauhti virallisissa riittää...Höh...

Nismo otti eilen seuraamistreeniä käännöksillä ja täyskäännöksillä. Pikkukaveri marssi todella täpäkkänä ja tosi hyvässä kontaktissa. Nismossa on ihan hirveästi potentiaalia nyt kun sen motivaation on saanut jälleen kohdilleen. Kun sen paikallaanmakuun saisi 99 % varmaksi niin voisin varata Nismolle BH kokeen...käsittääkseni se olisi ensimmäinen chihuahua joka kokeen olisi suorittanut. Kaupunkiosuus ei sille kyllä ole ongelma, Lohjalla kun ollaan ennen kirppujen kanssa asuttu ja ne on ollu mun matkassa millon missäkin. Eikä kyllä muukaan kun sitä seuraamista siinä on se suurin osa tottisosuudella...mutta se perkeleen paikallaanmakuu...noh, treeniä vaan niin kyllä se sen oppii. Olis se kyllä siistiä saada suoritettua. Ennen kaikkea se olisi todella hyvää mainosta rodulle ja seurakoirille yleensä. Kyllä nekin käyttäytymiskokeesta selviävät jos ovat peruskoulutettuja.

Kirput on alkaneet taas haukkumaan Rutulle. TODELLA raivostuttava tapa...muuten kun eivät oikeastaan juurikaan räksytä. Tarkempi kuri siis taas tähän asiaan..

Ruttu toimi eilen huonosti...muiden koirien häiriö oli intopiukealle tiikeripojalle eilen liikaa. Mursi kontaktin, oli kiinnostunut muista koirista, ei totellut käskyjä...vaatimalla vaatien sain sen tekemään pienen pätkän seuraamista, pari täpäkkää perusasentoa, nopean maahanmenon, palkkasin lelulla ja vein autoon ilman sen suurempaa huomiota. Meillä on möllitoko kolmen viikon päästä ja mua ärsyttää kun se osaa...ja kun se tekee, se tekee kauniita suorituksia...mutta ne toiset koirat...toki asiassa ollaan menty huimasti eteenpäin mutta ei tarpeeksi. Oon selkeästi yrittäny mennä sen kanssa siitä mistä aita on matalin. Nyt on viimeistään ne hetket kun täytyy vaatia, vaatia ja vaatia. Mun ärsytystä ei muuten yhtään lieventäny se että Ate tokosi Rutulla myös ja se toimi hyvin...mrr....Ate sanoi että se on se auktoriteetti..ja oikeassahan se on, kuten yleensäkin.

Aamulla oli oikein ihanaa kun Ate tuli mun mukaan juoksuttamaan Ruttua. Oli tosi kiva kävellä yhdessä aikaisin aamulla kun on vielä sellainen kirpeä ja kostea ilma...ja ihan hiljaista. *onnellinen hymy*

Tänään on taas agitreenien vuoro. Mulla on ryhmälle pari kikkaa mielessä :) !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti