Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

12.8.2009

Täpäkkää TOKOa ja pururikasta agia ;)

Mä oisin hyvin voinut jäädä lomalle...en siksi ettei tarvitsisi töitä tehdä vaan siksi että eihän mun aika riitä mihinkään töiden tekoon!!! Voisi voittaa lotossa ja vapaasti vaan treenata koiria, kiertää kisoja ja Hiskin näyttelyitä ;).

Tämä aamu ei muuten alkanut loistavasti. Heräsin 8.40 ja vaikka mulla ei oo työaikaa niin olisi hyvä olla konttorilla siinä kahdeksan pintaan. Aamu kääntyi kuitenkin mitä parhaimmaksi kun koirat vietiin ulos mun puolesta ja huolehdittiin että saan kahvia ennen lähtöä :) !!!!

Eilen mä pidin agitreenejä ja treenasin omat koirani sekä Hiskin siinä ryhmän jälkeen. Kopsasin Marjun blogista (kiitos Marju) radan pätkän, jonka ideana on että ohjaaja liikkuu mahdollsimman vähän esteiden välissä ja lähetyksellä suorittaa 9 esteen radan. Tehtiin tietysti koirakon mukaan, toiset luonnollisesti irtosivat toisia paremmin, joten ei lähdetty liian vaikeita tahkomaan. Radalla oli vierekkäin puomi ja putki ja koiran piti käskystä valita oikein. Nämä menivät kaikilla todella hyvin! Annoin parille koirakolle todella hyvää palautetta, koska ovat kesän aikana kehittyneet ihan älyttömästi. Eilen taas huomasin kuinka paljon kouluttaminen minulle antaa kun koirakot todella noudattavat ohjeitani, mutta osaavat jo tehdä radalla omiakin ratkaisuja. Henkka ja Patra ovat jo todella tykkejä! Ongelmana niillä on kontaktit ja ollaankin kesäkausi tehty VAIN kontaktilla seisottamista, ei olla otettu kontaktiesteitä osaksi rataa kertaakaan ettei pääse hyppäämään alas ennen pinnan kosketusta. Olin ylpeä niistä viime viikonlopun mölleissä Raaseporissa, neljäs sija, 15 virhepistettä joista yksikään ei ollut kontaktivirhe, aivan loistavaa! Henkka on myös kehittynyt ohjaajana ihan hirveästi.

Nemo on tosiaan treenikiellossa, mutta otin sillä eilen kolmet kepit ihan hitaalla vauhdilla. Pujotteli innokkaasti ja hyvin, joten harmitti laittaa se takaisin autoon kun ei voinut muuta tehdä..mutta terveys ensin, huvit vasta sitten kun oon varma että se on kondiksessa. Nismoa en treenannut ollenkaan, joten tänään olisi sitten sen vuoro. Taidan kyllä ottaa ihan seuraamistreenit ja kontakteja sillä, koska on taas mullitellut ulkona vapaana ja tulee vasta toisesta/kolmannesta käskystä luokse. Täytyy taas palautella sitä maan pinnalle ja hakea sitä tottistelun intoa mitä siitä kyllä löytyy kun saan sen vireeseen.

Hiski teki samaa pätkärataa kun ryhmäläisetkin. Että miten siinä oli intoa!!! Mä mokailin pariinkin kertaan ja liian ahtaasti työnsin sitä hypylle, tuloksena kielto tai riman pudotus. On vaikeaa ohjata kahta niin erikokoista koiraa, chihua ja hoffia. Nemo kun mahtuu pienestäkin välistä, ei Hiski sellaisesta sovi vaikka miten työntäisin. Kun taas ymmärsin koiran koon, teimme radan täysin onnistuneesti. Hiski hyppäsi hyvin, kääntyi esteellä ohjaukseni mukaan, haki putken TODELLA hyvin ja oli innokas. Tehtiin myös muutama putkeen lähetys kolmesta metristä niin että jäin seisomaan paikalleen ja hyvin haki putken eikä ottanut kieltoa. Lopuksi harjoiteltiin keppejä peruutustaktiikalla, jolla olen Nemollekkin kepit opettanut. Hiskille voisi kyllä paremmin toimia kuja kuin peruuttaminen mutta ei ole siihen mahdollisuutta kentällä :(. Verkoista en itse tykkää, mun mielestä koria ei opi tiivistä pujottelua verkoilla. Mielipideasioita nämäkin. Pujottelu peruuttaen meni kyllä hyvin mutta huumoriksi koska Hiski kyllä pujotteli mutta piti mun ohjaavaa kättä suussaan :) ! Toki komensin, mutta nauru tuli väkisinkin kun hoffininja roikkui kädessä ja pujotteli. Hiskin fysiikalla pujottelu luonnistui poikkeuksellisen hyvin. Ei ottanut juurikaan ylimääräisiä sivuaskeleita kepin jälkeen eikä pitkiä kaarroksia vaan oikeasti pujotteli. Ja toki ettei tämäkään kerta olisi erilainen niin taas sain Hiskin purukalustosta pakaraan radanpätkän jälkeen, tästä on tullut meille jo ihan tyyli/tapa vaikka ei kyllä saisi. Eihän se mitenkään oikeasti pure (jos purisi, mä oisin jo ilman pakaroita), mutta innostuksissaan radan jälkeen käy nappasemassa.

Hiskin agin jälkeen mä pyyhin kaiken kuolan (varmaan litra!) Aten housuihin ja hain Rutun tokoamaan. Tiikeripukuinen vauhtihirmu oli taas yllättäen aika täpäkkänä, mutta alussa huonosti kontaktissa. Onneksi korjaantui loppua kohti. Aloitin paikallaanmakuulla siten että jätin sen keskelle kenttää ja kävelin kenttää ympäri. Alussa menin liian kauas sen taakse, joten Ruttu kääntyi, mutta ei noussut ja Ate huomautti ettei nyt ihan överiksi kannata vetää. Jaa mää vai ;) ?? Pienensin ympyrää ja pysyi hyvin. Sivu-käskyjä otin montakin putkeen, jätin Rutun istumaan, otin itse pari askelta ja taas sivu-käsky. Ruttu toimi ihan ok:sti tässä, mutta Ate huomautti mun voimakkaista käsimerkeistä joista pitäisi kyllä jo päästä eroon. Oon hakenu Rutulle täysin suoraa perusasentoa ja jotenkin toi voimakas käsimerkki on jäänyt päälle. Seuraaminen toimi ihan hyvin, pieniä kontaktinmurtumisia, mutta pääosin oli tiivis (ehkä liiankin) ja kontaktissa. Luoksetulo......voi perse....se on alkanu TAAS törmäilemään!!! Tulee ihan täysiä ja aivan suoraan päin. Lyhennettiin matkaa ja käytettiin naksuääntä (kontaktiääni) hidastukseen, toimi hyvin! KIITTI ATE ;) ! Hyvä mieli jäi treeneistä, Ruttu toimi hyvin ja pysyi näpissä. Ate on kyllä korvaamaton apu treeneissä.

Ate olikin laittanut blogiinsa jo stoorin Hiskin BH kokeesta ja sen läpäisystä. UPEAA HISKI!!!! Ja onnea Ate :) ! Nyt se TK1 sitten seuraavaksi...oon seuraavissa tokokisoissa (enää siis yksi ykköstulos uupuu) kyllä vaikka Nappi (Aten hiirikissa, Hiskin saalistusvietin sytyttäjä ;) ) kainalossa, jotta Hiskin vire säilyy ihmis- ja koirahälinässä, koska siitä se on kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti