Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

31.8.2009

Kenttätreeni, kylätreeni, metsätreeni, pari lonkeroa ;)

Lauantaina me vietettiin Nupulaisten kanssa PK-päivää. Mukana oli kahdeksan koirakkoa. Jostain ihmeen syystä kahdeksasta osallistujasta 3 oli hoffeja ;). Aloitettiin päivä heti aamusta eli koirat ja niiden ohjaajat kentälle klo 9. Mä menin vähän pelonsekaisin tuntein paikalle koska Ruttu oli ollut edellisen yön Elisalla ja Jenillä yökylässä...ja kun Ruttu ei ole niitä helpoimpia ja rauhallisimpia yövieraita. Elisa oli kuitenkin saanut Rutun hyvin ojennukseen ja olivat ne sitten nukkuneetkin kaikki! Aivan mahtavaa :). Aamulla oli ekana vuorossa BH-kaavio jonka Ate (the ylijumala) tuomaroi ja arvosteli. Päätettiin siinä sitten koirakoiden numerot ja mä olin Rutun kanssa numero 3. Sain ensin nähdä siis Elisan ja Jenin sekä Minnan ja Nukan suorituksen. Henna ja Mimmi olivat mun ja Rutun pari. Käytin Rutulla namia siten, että annoin sen haistaa alussa lihapullan palaa mun kädessä ja liikkeiden välissä toistin saman mutta en antanu sen syödä palkkaa. Herättelin sitä vaan siihen. BH-kaavio on pitkä ja ei me olla koskaan niin pitkää pätkää nykästy putkeen ilman palkkaa. Mä nyt pilkon Rutun suoritusta muutamaan osaan ja laitan omat arvosteluni.

Seuraaminen
Aten mielestä ilman hihnaa parempi, mun mielestä ilman hihnaa jätätti parissa kohtaa. Toisaalta tiedän, että Ate tarkoitti sitä, että tuen liikaa hihnaan ja annan pakotteen jos kontakti murtuu. Pidin oikeaa kättä seurautettaessa rinnan päällä ja se piti hyvin kontaktia pääosin. Käännöksissä osassa teki ok kulman, täyskäännöksissä kiersi todella kaukaa. Juostessa seuraamiseen olin tyytyväinen, ei pomppinut tai edistänyt yhtään. HYVÄ!

Perusasennot
Vaadin suoria ja korjailinkin niitä, mutta meijän uusi äänensävy (kimeähkö) sivu -käskyyn on tuonut nopeutta (kiertää takaa) ja suoruutta sekä herättää Ruttua siihen "mitä tehään" -intoon.

Liikkeestä istuminen
Steppasin ja varmistelin käskyn kohdalla tarkoituksella. Jäi istumaan ja pysyi siellä. Meni myös heti käskystä. Silti nää jäävät liikkeet on niitä meijän ongelmakohtia...

Liikkeestä maahanmeno
Annoin voimakkaan käsimerkin mutta ei tarvinnut tuplakäskyä. Treeniä treeniä tähänkin ja paljon....

Luoksetulo
Jäi ensin nuuskimaan maata, palautin paikalle ja otin uusiksi niin tuli innokkaasti ja hyvin suoraan eteen, mikä tärkeintä: TÖRMÄÄMÄTTÄ! Otti myös hyvin vasta käskystä perusasennon eikä ennakoinut yhtään.

Ihmisryhmä
Jätätti mutta ei ollut kiinnostunut kenestäkään. Rutun kohdalla tosi hyvä piirre...mikä ei sitten kyllä näkynytkään enää kaupunkiosuudessa...prkele.

Paikallaanmakuu
Tämähän kestää yhtä kauan kuin oman parin suoritus kestää ja koiraan ollaan selin. Ei noussut mutta vaihtoi lonkkaa ja mönki sivulle muutaman sentin, samoin eteen....ei hyvä.

Yleisesti ottaen olin kuitenkin tottisosuuteen tyytyväinen. Atekaan ei pahasti ruoskinut mua mistään (paitsi sitten kotona, mutta se onkin toinen juttu ;) ) joten olin vielä tyytyväisempi. Käsimerkeistä ja muista tuplakäskyistä sain noottia...niinkuin aina Atelta...miksei ihminen opi?!

Sitten kylätreeni eli oikealta nimeltään kaupunkiosuus, mutta kun Saukkola ei oo kaupunki niin siksi kylätreeni. Haettiin Essosta vähän vauhtia ruoan ja kahvittelun merkeissä ja sitten Siwan pihalle ja yksitellen koirat autoista. Teimme häiriönkin itse eli juostiin, ohiteltiin, esitettiin humalaisia....joten kaikki voi kuvitella miten pitkään meitä siinä Siwan pihalla katsottiin :)?! Kaupunkiosuus siis mittaa sitä miten koira suhtautuu liikenteeseen, pyöriin, lapsiin, toisiin koiriin ja miten se reagoi jäädessää yksin kiinni aitaan/tolppaan omistajan käydessä asioilla. Ate ja Hiski toimi häiriönä :). Mulle ainakin se oli suuri helpotus koska en mä taas yllättäen nähny mitään muuta kuin vaan ne kaksi kuvaruudussani :) :) ! Kuitenkin ennen niiden näkemistä/kohtaamista vastaan tuli huutava hullu joka esitti pyöräilijää ilman pyörää (Elisa), melkein päinkävelevät naiset tupakit huulessa (Minna ja Kati), invamerkkiä hakkaava epämääräinen tyyppi (Minna) ja itsekseen puliseva ohittaja (Maija)...Ruttu ei haukkunut eikä nyt ihan päin persettä käyttäytynyt mutta kyllä se oli ihan liian kiinnostunut ihmisistä ja veti niitä kohti osan matkaa. Ja taas tuli Atelta tästä ruoskaa (voitte kuvitella kuinka kipeät pakarat mulla on !!) ...kiinni jäädessään Ruttu ei reagoinut mitenkään ohittaviin ihmisiin tai koiraan. HYVÄ!

Mitä sitä voi metsään enempää kaivata jos mukana on kaikki koirat, se johon saattaa ehkä olla ihan niinku r********, ystäviä, kahvia ja suklaata?? Ei sitä voi enempää edes pyytää...ja eikun jälkiä tallomaan!!

Ruttu on ollut kooho jäljellä ja pyörinyt ja hyörinyt niin että sitä on ollut vaikea pitää...lauantaina se ajoi jäljen paremmin kuin koskaan aikaisemmin!! Malttoi rauhottua jäljen alkuun hyvin, eteni ilman pyörimistä ja piti nenää maassa koko jäljen ajan! Parissa kohtaa ajoi n.puoli askelta jäljen sivussa mutta haki takaisin ja kerran nyppäsin sen takaisin jäljelle. Tein täysin suoran jäljen eikä se edes mikään ihan huiman pitkä ollut, mutta juuri sopiva Rutulle kun malttoi keskittyä ja tarkasti eteni. Maasto oli aivan mahtavaa kun näki itse vähän kohtaakin mistä oli mennyt. Kirput menivät myös molemmat jäljen..talloin todella lyhyet kun on ollut vähän pidempi tauko edellisestä kerrasta ja on haasteellista jättää palkkaa sinne askeleelle kun kyseessä on 2 x chihuahua..ne syövät äkkiä yhdellä jäljellä kahden päivän ruoan. Niillekkin moemmille suorat jäljet ja hymyilytti kuunnella sitä pientä, mutta kiihkeää tuhinaa sen Rutun kamalan kroosauksen ja kuolajojojen jälkeen ;). Nemo pyöri aika paljonkin ja nosti päätään minulta neuvoa kysyen mutta Nismo the Mimmukka mennä nuuskutti häntä heiluen vauhdilla koko jäljen! Nismo muisti myös kehujen jälkeen käyttäytyä arvokkaasti ja tepasteli taas tirehtöörimarssia takaisin autolle :).

Tietysti tällaisen päivän jälkeen kaikki haluaa kouluttajalta kunnon palautteen, joten metsästä lähdettyämme oli vaatteiden vaihdon, nopean suihkun ja naamankohennuksen hetki. Kaikki osallistujat tulivat Atelle terassille lonkeron,siiderin ja vodkan merkeissä kuuntelemaan palautettaan. (vai miten se meni? puhuttiinko me ees koirista?? )

Loppuillasta, karaokesta, automatkasta, omenapuusta, jägermaisterista, kainalo-otteesta, riisuumisesta ja tanssitaivutuksista kertoisin myös, mutta voipi olla että Ate ei kamalasti innostuisi ;). Sunnuntaina oli muuten erikoinen aamu...mä ulkoilutin yksin kaikki koirat ja kävin oikein erikseen herättämässä Aten siinä kympin jälkeen..sillä oli oksennustauti varmaankin kun oli niin kamalan huonovointinen ;). Mä tietysti sitä siinä pidin hyvänä ja paijailin enkä yhtään kuittaillu että saattoi se olla myös se alkoholi, joka on tehny kepposet ;). Tai ei sitä kyllä tarvinnut arvuutella...mä jouduin koko sunnuntai päivän pitämään hengityssuojaa tai olisin itsekin ollut humalassa ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti