Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

22.5.2011

Agiepiksiä ja näyttelyä

Uskookohan kukaan jos väitän, että lähdin perjantaina Espoosta klo 17.00 ja olin klo 17.50 jo koirakentällä?! Matkaa n. 50 km ja vaihdoin vielä vaatteet ja otin koirat autoon. En kyllä ajanut ylinopeutta, pääsin vaan sutjakkaasti motarilta tulemaan ja siellähän on kesärajoitukset :).

Nismo osallistui minimölleihin - tulos 10 ja 2. sija!!! Olin Nismoon aivan uskomattoman tyytyväinen. Ne oli Nismon elämän ensimmäiset epikset ja radalla oli esim.muuri ja pituus, joita se ei ole koskaan mennyt. Virheet olivat kielto x2 ja molemmissa tuli hypystä ohi..ei riittänyt minun käsiohjaus vaan olisi pitänyt katsoa koiraan putkien jälkeen että tietää mihin tulla. Turhia olettamuksia siis :). Eikä me olla koskaan menty noin montaa estettä edes - olen aivan supertyytyväinen! Nismo tykkäsi kovasti, mutta vähän ihmetys näkyi vauhdissa..sain juosta kyllä, mutta en ihan päättömästi kuten treeneissä olen saanut. Plussana taasen se että keskittyi hirmuisen hyvin eikä yhtään haukkunut!!! JEEEE!!! Takaakiertoon ja valssiin lähti hyvin, eli ohjattavuuttakin löytyi eikä vaan suoraan menemistä :) ! Tosi kiva kokemus ja meijän yhteistyölle enemmän kuin sata jänistä. Taas sain todisteen siitä, että "vanhalle" koirallekin voi opettaa uusia juttuja ja kova työ palkitaan aina :). Ehkä monelle pikkujuttu, mutta meille ISO juttu tulevien haasteidemme kannalta. Katsotaan joskos me perjantaina taasen mentäisiin, kun kerran omalla kentällä on :)

Hiski pääsi myös mukaan ja asenteella "pidetään hauskaa, mutta mennään kisanomaisesti". Mölleissä ulkopuolisena nolla ja oli kivasti taasen potkua! Huomasin, että minun täytyy luottaa koiraan enemmän..kun oli epikset, ohjasin huomattavasti kauempaa kuin kisoissa ja se selkeästi sopii Hiskille hyvin. Tulee hyvin ohjaukseen kovassakin vauhdissa kunhan annan oikean määrän tilaa sille..eikä myöskään leipäänny siihen mun edessä kökkimiseen..koskakohan mä osaan muuten lopettaa sen?! Ei siitä oo kun reilu vuosi jo huomauteltu..hmm..Kisaavien radalla sitten HYL, mutta oli niin komea rata (lukuunottamatta A:n etana-kontaktia) että hymy oli herkässä!!! Vitsit kun se tuli hyvin ohjaukseen, lähti eteen kun vaan käskytti ja nosti kättä, ei liidellyt kaukaisuuksiin vaan tuli ihan hemmetin hyvin käteen kun halusi. Sitten me napattiin siinä pyörityksessä väärä este..katsojat sanoivat, että ajoin sen selkeästi itse hypylle ja käskytin rintamasuunta ihan väärään suuntaan. KIITOS tarkkasilmäisille, itse kun tällaisia ei nää/tajua :) ! Uusintaradalla otettiin riemu irti kivasta fiiliksestä ja mentiin lelun kera ja vauhdilla :) ! A:n alasmenot oli kyllä niin hitaita että huh ja puh..treenasimme niitä tänään tuossa kotipihalla ja saatiin taasen vauhtia. Toistoja, toistoja vaan.

KIVAT kisat, kivat fiilikset, oujee ja osattiin.

Nemo pikkuinen oli hengessä mukana ja kisa-alueen maskotti sekä hurmuri :) !

Lauantaina oltiin Helsingissä KV -näyttelyssä. Mun oli tarkoitus esittää Wilma, mutta menin niin paniikkiin ja hermostuneeksi että Ate joutui sen esittämään :(..sovimme, että täytyy etsiä mätsäreitä ja harjoitella, koska ensi kerralla se on vielä vaikeampaa kun nyt peräännyin. En tiedä mikä siinä on..ärsyttävää. Hiski ja Wilma saivat molemmat tosi kivan arvostelun! Ate laittelee tulokset varmaan omaan blogiin ja facebookissa ne näkyykin jo. Wilma käyttäytyi riehakkaasti, mutta kiltisti näyttelypaikalla. Ei mitään murinoita tai haukkumisia..päinvastoin, uteliaana katseli toisia koiria ja ihmisiä. Meidän pienestä Wilmasta alkaa tulla iso tyttö :) ! Oli kiva nähdä tuttuja ja kavereita, kiitos Katille avusta jälleen!

Tänään Ate esitti Somerolla kaksi berniä; Ringan Oton ja Elinan Islan. KIITOS seurasta ja näyttelypäivästä :). Mentiin Aten kanssa moottoripyörällä paikalle - voi kun kivaa!!! Oli ihana istua kyydissä ja katsoa maisemia. Näyttelystä mukaan tarttui flyball -masiina ja tietysti sitä piti heti tänään kokeilla. Me ajateltiin, että Nemohan varmaan tykkää siitä ihan hirveesti ja niinhän se tykkäsikin...niin kauan kunnes se kone ampui pallon suoraan Nemon kuonoon :(. Kyllä harmitti..toinen oli niin tohkeissaan ja sitten pelästyi palloa. Koneen kyljessä olevaa lautaa täytyy painaa, jotta pallo lentää. Otin avuksi Nemon suosikin (=naksuttimen) ja nameja, oppi asian todella nopeasti ja tykkäsi. Sitten kun pallo osui kuonoon niin laite oli kokonaisuudessaan Nemon mielestä kauhea. Kannustuksella ja reippaalla asenteella sain sen kuitenkin tekemään hommaa uudestaan eikä näin ollen jäänyt huonoa mieltä. Pehmeä siis hiukan, mutta ei liian kuitenkaan.

Nismokin osasi painaa lautaa nopeasti, mutta muutoin sitä ei koko pallo kiinnostanut tuon taivaallista :D !

Wilma oli niin Wilma...hösöttää, hösöttää ja sitten kun ei heti luista niin mielenkiinto hiipuu. Saatiin se kuitenkin painamaan lautaa lopulta ja pallohan oli sen mielestä hauska :) ! Wilma oli kyllä ihmeissään että miksi sitä lautaa täytyy painaa koska pallonhan voi vaan suoraan ottaakin tuosta aukosta mihin se on laitettu?!

Hiski oli odotetusti aika nopea oppimaan mikä hommassa on idea :) ! Aika kivaa aktivointia!

Ollaan suhattu sinne, tänne ja tonne koko viikonloppu!!! Kivaa on kuitenkin ollut. Olo on onnellinen ja iloinen, vaikka lottovoitto ei näköjään tälläkään viikolla osunut kohdalle.

Bea siskokin kävi - jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti