Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

10.5.2011

Treenitauon kirimistä

Tyhmää..mä haluisin jäädä vaan kotiin, mutta huomenna päivällä lähtee kone kohti Nizzaa työmatkan merkeissä. Joo, varmasti ihan jees reissu, mutta ennemmin mä jäisin silti tänne Aten, poikien ja koirien luo. Hmh.

Kiire tuli kahdessa päivässä kaikkien kanssa treenata kun oli Berliinin reissun jälkeen paljon muutakin hommaa. Maanantaina oli onneksi vielä vapaata, joten mä sain tehtyä suursiivon! Matot pihalle, lattioiden pesu, kaikki pölyt jne jne..sekä talvikamojen poislaittoa. Kodista tuli niin puhdas! Ate on puuhastellut kovin piha- ja ulkotöissä jonka tuloksena sen auton koirahäkkiin kehkeytyi toinen ovi ja väliverkko. On se kätevä :)

Illalla eilen mä ajattelin käydä vierailemassa arkitottistreeneissä Nismon ja Nemon kanssa. Nemo ei aiemmin ole tottisryhmään osallistunut. Rallyyn ja agilityyn kyllä sekä erilaisiin temppuihin ja perusjuttuihin toki..Hetken aikaa se oli ihmeissään että mitäs täällä oikein väsäillään ja tokomaailmassa sen seuraaminen oli kamalan poikittaista! Kontakti kyllä oli hyvä ja mua niin nauratti kun se tuli häntä huiskien ja intensiivisesti tuijottaen (vaikkakin poikittain) mun vieressä. Paikallaanmakuukin sujui vaikka vieressä oli isoja koiria. Siinä se vaan tönötti. Seisominen naksun kanssa, samoin maahanmeno. Nopeasti se oppii. Luoksetulo sai muillekin hymyn huulille..kirmaisi niin että hiekka pölähti :) ! Nemo oli hommasta niin tohkeissaan ja sen kanssa on niin helppo olla, että menemme toistekin.

"Kauhukakara" Nismo teki täyden kympin paikallaanolon (ALO)!!! JEEEEE!!! Meni ekasta maahan, jäi hyvin ja nousi ekasta ylös. Haukkui tällä kertaa aikasten vähän ja hyvä niin. Pääsi keskittymään oikeisiin asioihin. Estehyppy tuotti tuskaa..ei meinaa lähteä hypylle..muutaman käsiapu version jälkeen meni kyllä ihan jees. Liikkeestä seisominen oikein hyvä, maahanmeno kolmoiskäskyllä ja herkästi nousee silti perään..hmm...maahanmenoja täytyisi kovasti tehostaa edelleen, mutta jotenkin muuten kuin perusasennosta, koska siinä se on nyt sitten keksinyt jojoilun jalon taidon. Luoksepäästävyys myös aivan upea suoritus! Seuraamiset on vaan niin hyviä, samoin seuraamisessa perusasennot ja vasemmalle kääntymiset. Luoksetulossa on tapahtunut muutosta, tulee lähemmäs ja menee suoraan istumaan - jee!

Oikein hauskat treenit :). Taina oli tuonut pullaa ja kaffettakin mukanaan ihan muuten vaan.

Tänään agilityssa Hiskillä oli KUUMA! Se ei vain oikein keskittynyt ja mennyt sillä hyvällä potkulla. Tehtiinkin sitten vireen ylläpitämiseksi lelulla lyhyitä pätkiä ja kontaktit olivat kohtuulliset, joskin hitaat, mutta kesti liikettäkin! Ylpeä olen myös yhdestä niisto-persjätöstä, se meni melkein kuin elokuvissa :) ! Kepit "väärältä" puolelta hitaat mutta oikein meni joka kerta sisään! Koko olemuksesta näkyi että se paahtuu turkkinsa kanssa ja täytyykin ensi kerralla nesteyttää sitä paremmin ja kastella tassuja. Toki osansa saattoi ottaa myös se että ne juoksi melkein pari tuntia Aten ja mönkijän perässä pihalla. Ate on edelleen lomalla - epistä!!! Joka tapauksessa treenien jälkeen meijän palkkalelu oli ihan kuolainen ja repaleinen. Niin väsynyt ei Hiski voi olla ettei se leluun purisi :D.

Wilma oli ihmeen kiltisti harjoittelemassa "näin olemme hiljaa odottaessa". Se oli mun kouluttamisen ajan yhtä pientä vinkumista lukuunottamatta hiirenhiljaa ja pötkötteli puiden katveessa. Hieno tyttö! Haukkui sitten mun kouluttamisen jälkeen jonkin verran ja Hiskin ollessa radalla kävi vähän lämpöisenä. Hiskin treenien jälkeen tein sen kanssa lyhyen tottiksen ja toimi oikein kivasti! Pääsin hyvin palkkaamaan kontaktista ja lyhyistä seuraamisista! GO WILMU :)

Kait se on pakattava nyt se matkalaukku..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti