Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

25.5.2011

"Draivilla" !

Jihuu, Hiskin agidraivi on todellakin palannut!!! Eilinen treeni-ilma oli mun mielestä karsea (satoi) mutta Hiskin mielestä ihanan vilvoittava. Marju oli tehnyt meille ihan ihanteelliset treenit! Paljon kontakteja, ansaesteitä ja vähän erikoisempia ohjauksia kuten twistiä ja backlapia..A:n superhitaaseen kontaktiin käytettiin Marjun apuja ja neuvoja - saatiin se toimimaan!!! Ja mä tajusin että mun asento on ajanut sen hitaaksi..Hiski teki muutaman nopean A:n ja jäi hyvin kontaktille! JIHUUU! Takaakierrot toimi sen kanssa myös hienosti, mutta backlap tuotti tuskaa. Se ei voinut käsittää mun ohjausta ja itsepintaisesti punki hypylle väärästä suunnasta. Yllättävän pienessä tilassa hoffikin mahtuu kääntymään melkein U:n muotoiseksi. Hinkutukseen meinasi leipääntyä, en minä vaan koira. Hiski on sellainen, että jos jotain kohtaa joutuu tahkomaan, se hidastuu ja tuskastuu..muistuttaa sellaista teini-ikäistä, jonka täytyisi tiskata vaikka se ei millään haluaisi, mutta tiskaa kuitenkin kauhean mutinan kera :D ! Toisaalta, sitten kun Hiskille aukesi se mitä haen - se sujui kuin tanssi! Kepeistä saatiin kehuja ja hyvin pääsin ottamaan etäisyyttä. Puomin kontaktit jees ja takaakiertojen jälkeiset käännökset/vedot yms toimii yllättävän hyvin noin isolla koiralla. Hakee hyvän linjan eikä ammu mihin sattuu tai valahda kauas. Kun saatiin molemmat ideasta kiinni ja päästiin menemään, mä en ollu edessä tai mitään niin mentiin vielä kovaakin - jihuu :) ! Palkkaleluna toimi upouusi majava, joka oli sekin sitten kertakäyttöinen..hih. Hyvät treenit, hyvillä mielin kisoihin sunnuntaina. Jes ja hyvä me, draivia löytyy!

Wilma pääsi mukaan treeneihin ja voi että kun se oli kiltti tyttö. Odoteltiin kentälle pääsyä ja se napotti suurimman osan ajasta perusasennossa kontaktia etsien ja häntä heiluen?! Siis meijän Wilma?? Tehtiin sitten ihan lyhyitä juttuja, seuraamisia ja maahanmenoja esimerkiksi. Wilma odotti tosi kauniisti kentän reunalla kun koulutin vaikka oli ulottuvuusetäisyydellä toisista koirista. Annoin sille luun ja se mutusteli sitä tyytyväisenä. Hassu hoffi..Pöhkö, mutta niin rakas. Aloittaisi nyt sen juoksun!!!

Paniikki Nismon BH kokeesta nousee...reilu 2 viikkoa enää kokeeseen!!! KÄÄÄÄÄK! Ollaan me kyllä treenattu joka päivä paikallaanmakuuta erilaisina variaatioina. Piilossa, selin ja lyhyellä tai pitkällä matkalla. Hyvin on pysynyt :). Liikkeestä istumista jonkin verran (liian vähän!!!!) ja seuraamisia + perusasentoa ja siinä pysymistä. Kivoja lyhkäisiä treenejä ja Nismo on pelittänyt ihan kivasti...silti JÄNNITTÄÄ! Nemoskainen on suhaillut siinä sivussa sitä sun tätä ja hakenut käpyjä..Ja on ne viihdyttäneet Lassiakin :). Tuukka on ottanut tavaksi pientä palkkaa vastan niiden jokapäiväisen ulkoilutuksen kun tulee koulusta. Tosi hyvin pärjää niiden kanssa!

Me ollaan vilkuiltu Aten kanssa uutta asuntovaunua...mihinköhän vielä joudutaan jos nyt hommataan VÄHÄN isompi? Ollaanko ensi vuonna jo täysin karavaanareita läpsytossuineen ja kesähattuineen?? Noh, pääasia että on hauskaa - eikö :D ?? Haikein mielin kyllä luovun pikkuisesta munakupista..se on niin legendaarinen!

Kiirusta kiirusta...IIK!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti