Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

6.5.2013

Ilman jarruja...

...on kiva huomata vieraalla, kapealla metsätiellä missä kantoa ja kivikkoa sekä alamäki että KAS, kickbiken jarrut ei pidä, ei sitten yhtään :D ! Ja Iita pirulainen juoksi korvat liimattuna pitkin takaraivoa, ilmeisesti kuulo ei pelannut kun sain sen pysähtymään kauhean karjumisen jälkeen. Hitto että pelotti, mutta näin jälkeenpäin kun pulssi on tasaantunut niin olipas mukavaa :D. Muutoin reissu oli oikein siisti ja voi että kun koirat nauttii!

Nismo ja Turre harjoittelivat Karkkilassa. Projektitreeni nro 10 oli siis kyseessä.

- kaupunkiosuudella kohdattiin autoja ja kävelijöitä, ei mitään ongelmaa Nismolle, se kun on kaupungissa asustellut
- jätettiin Siwan ulkopuolelle kiinni, Nismo vingahti kun jätin, käännyin ja komensin jonka jälkeen oli ihan rauhaksiin...ja söi maahan pudonneen irtokarkin kaupan ulkopuolelta. Hemmetin rohmu.

- tottis tehtiin kaupungin vilinässä ja toimi niin hyvin että mä aloin jo enteilemään pahoja ajatuksia tulevaa koetta kohtaan :D :D

- perusasentoja, hyviä ja suoria
- ei yhtään haukkua
- olemus oli topakka, voimakas ja silti rauhallisen seesteinen, korvat auki eikä yliyrittämistä
- luoksetulo nopea
- lyhyt paikallaolo varma ja rauhallinen
- pieniä seuraamisia ja istumisia, tosi tosi hyvä!

Pieni oli hyvä ottaa treenien päätteeksi kainaloon ja osoittaa hellyyttä. Nismo arvokkaana herrasmiehenä vastasi mun iloisuuteen nuolaisemalla naamaa ikäänkuin huomaamatta ja heiluttamalla häntää. Palkan sai autoon.

Nemonen oli tietysti matkassa mukana ja juoksenteli treenikentällä ympyrää temppuja tehden. Isojen koirien bikelenkin jälkeen Nismo ja Nemo pääsivät vielä metsään ja voi sitä riemun määrää, varsinkin Nemolla. Puskat vaan heilui ja pieni heitti välillä kuperkeikkaakin kun ei oikein kordinaatio pysynyt enää vauhdin mukana. Se kyllä juoksisi vaan tyypillinen naurava ilme naamallaan. Hassu pieni.

Hiski on saanut viettää vetovyössä laatuaikaa minun kanssa ihan kaksistaan. Nauttii hirmuisesti pitkistä lenkeistä ja päättäväisesti posottaa menemään. Vauhtikin meillä on lenkeillä ollut erinomainen - eilenkin 5,5 km - 41 min. Kuitenkin kävellen (kiitos mun polven) liikutaan.

Wilma on voinut pääosin hyvin..se on käynyt vapaana lenkeillä joka päivä ja silloin huomaa kyllä lonkat. Ei meinaa jaksaa muiden vauhdissa pitkiä aikoja. Pää kyllä menisi, mutta selkeästi kroppa pistää hanttiin ennen aikojaan. Kuitenkin sitten lenkin jälkeen ihan ok..

Ate rakas viritteli Samin kanssa sähköt meidän treenikentän viereiseen mökkiin! Nyt on treeneissä jatkuvasti kaffepannu kuumana!

Nismo on BH:n lisäksi ilmoitettu nyt kahteen toko-kokeeseen ja molempiin saatiin paikka! Totesin, että tänä vuonna veteraani-iän saavuttava kirppu saa nyt mennä mun kanssa oikein urakalla tänä vuonna. Jos ei tule tuloksia niin ainakin olemme taas yhdessä oppineet ja kokeneet sekä pidetty kivaa. Katsotaan mihin se riittää :)

3 kommenttia:

  1. No mutta täälähän on vaikka mitä :)

    ONNEA NISMO JA HANNA!!!
    Bh-koe HYVÄKSYTTY!!

    VastaaPoista
  2. KIITOS Heidi :) ! Juu, täällä mä pidän itelleni kirjaa...helpompi katsoa mitä sitä on tulult tehtyä kun ei toi muisti aina oikein pelaa :D

    VastaaPoista