Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

24.5.2013

Uusi koepaikka

Tuli tosiaan kiire buukata uutta koepaikkaa lauantaille ja vaan toivoa että joku olisi perunut. Kirkkonummelta onnisti ja sinne siis lauantaina!

Keskiviikkona jääviä....meni nopeasti maahan...ihan joka ikinen kerta. Tästä pitäisi olla onnellinen mutta kun se meni sinne millä tahansa käskyllä..putosi kuin kivi?! Maahanmeno on ollut Nismolle aina se kompastuskivi ja nyt se sitten tarjosi sitä häntä heiluen koko ajan. Voi piru sentään...rauhotin vähän tilannetta ja ylitin laskea viretilaa rauhoittelemalla kun näytti siltä että vuotaa ihan justiinsa. Sitten pelkkää seiso käskyä, ilman mitään liikettä - hyvin meni. Enkä uskaltanut enää liikkeestä kokeilla, tyydyin käskyn vahvistamiseen vaan.

Eilen oli muuten kiire ja se sitten näkyi kaikessa että meni vähän sinnepäin...äkkiä kotiin ja Iita, Nismo ja Nemo hihnoihin, kävellen treenikentälle myöhässä..mulla oli siinä vaiheessa jo aajtukset ihan sekaisin eikä siitä agilitysta tullut mun osalta suoraan sanottuna hevon helvettiäkään. Oli vaan kaksi vasenta jalkaa, toimimattomat kädet ja tyhjä pää. Iita raukka. Pakkovalssi ja kepit päivän epistola - Heli oli tuonut hyvän treenin ja todisti taas että ei siihen treeniin tarvita kuin se 3-4 estettä. Iitalle pakkovalssi oli vaikea, se on niin aloittelija vielä ja mä selkeästi olen tehnyt sille hypyille ihan liian huonon pohjan. Täytyy aloittaa monessa asiassa sieltä ihan alusta eikä rynniä ja oikoa. Olen keskittynyt sen kanssa oikeastaan kontakteihin ja keppeihin ja niissä se osaaminen näkyy...miten se voisikaan osata kun ei ole opetettu? Keppejä tehtiin verkoilla niin että palkka oli lopussa, lähetys ja yksi verkko keskeltä pois. Keksi ekalla kerralla että oikoo palkalla, korjasin ja pujotteli loppuun. HYVÄ IITA! Ohjasin molemmin puolin, vedätyksellä ja sivuetäisyydellä. Kati oli odottamassa pentukurssin alkua niin sain sen palkkausapuun. Kiitos :)

Illalla sitten vielä Nismolle perusasentoja ja luoksetuloja. Perusasennoista puolet oli vinoja?! Ei pahasti mutta sen verran että mua häiritsi..siirryin aina sivulle tai eteen/taaksepäin ja käskin uudelleen ja kehut kun oli suora. Ate myös mainitsi taas mun kiertyvästä liikkeestä kohti koiraa mikä varmasti painostaa sen vinoon..Luoksetulot oli tosi jees, nopea ja tehokas.

Treenien jälkeen vielä Hiskin ja Wilman kanssa lenkille...mä en tajua mikä Wilmaan menee kun Hiski on mukana. Se käytäytyy kuin mikäkin idiootti. Iitan ja hiippujen sekä yksin se menee ihan mallikkaasti mutta kun Hiski on niin ekat 2 km menee tappeluun siitä että Hiskin päällä ei tarvitse hyppiä eikä sen jalkoja purra. Loput 4 km meni ihan mallikkaasti :D !

Tänään vielä kokeenomainen treeni...ja sitten jännittämään huomista, vielä ei ole noussut niin kovaa paniikkia kuin BH-kokeeseen oli..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti